Kursove po frenski v Montreal ??

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Keeper of the 7 keys
Обратна връзка:

Kursove po frenski v Montreal ??

Мнение от Keeper of the 7 keys »

Ako ima niakoi, koito da e hodil na kursove po frenski daite syvet kude spored vas da se zapisha. Ne mi se hodi na COFI.

Imam 4 varianta za kursove, koito pochvat prez septemvri:

CLSC
Petites-Mains
PROMIS
JIAS

Vsichkite sa mi gore-dolu nablizo i zapochvat po edno i sy6to vreme. Sega vyprosyt e na koi da se zapisha..... :roll:
Rosi

Re: Kursove po frenski v Montreal ??

Мнение от Rosi »

..
Последно промяна от Rosi на Пет Сеп 19, 2003 12:00 am, променено общо 1 път.
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Защо на Пазителя не му се ходи на КОФИ?
И има ли начин от БГ да си направиш "резервация" за КОФИ?
:beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
djredhat

Мнение от djredhat »

Ami sha ti kaja na men shto ne mi se hodi na KOFI (wypreki che hodq, shtoto inache nqma s kwo da se plati naema i nema parichki za papane).
Shtoto tam te slagat w edna grupa sys 7-8 kitaeca ( w sluchaq na jena mi - 14 kitaeca i 5 ne kitaici !!! ) koito i sled 200 godini nqma da mogat proiznesat edna duma na frenski sys normalno proiznoshenie. Nali znaesh che kogato se uchi ezik w grupa, se wyrwi s niwoto na nai-bawno razwiwashtite se. Ta mojesh da si predstawish kakwo udowolstwie e nqkoi da ti chete bukwa po bukwa. I poneje znaqt che sled kato si tam , znachi si q zakysal s kintite, i si mislqt che kato ti plashtat mirizliwite 500 dolara na mesec, che edwa li ne swirki trebe da im prawish. Otidoh da goworq da premestqt jena mi w moita grupa (shtot ima po-malko kitaici) i onzi mi wika : "Za nas e nai-wajno da si zapylnim gurpite". Az samo go popitah dali ne e po-wajno da nauchim frenskiq, otkolkoto da si zapylnqt grupite i onzi onemq. Ama nakraq pak si ostana pri kitaicite. I poneje nali wse bylgarite se oplakwame, sha ti kaja kakwo mi predloji edin NE bylgarin
(urugwaec) : "Aide da hodim w MRCI i da se oplachem che sme diskriminirani"
Taka che ne werwam nqkoi koito ima dohodi da predpochete KOFI pred
raznite mu tam Pascali i Comissioni ...
milaiva

Мнение от milaiva »

Keeper, moga da ti prepora4am St-Pascal-Baylon, ako ne si niveau avancé. Na Côte des Neiges se namira i ako ne se laja e blizo do teb. Esennata sesia zapo4va ot 3 sept. i vapreki, 4e zapisvaneto prikliu4i tam vinagi 6te te vzemat.
Keeper of the 7 keys
Обратна връзка:

Mersi za otgovorite.
Milaiva - Ne moga da otida na 3-ti za6toto 6te se pribiram do BG i na 22.09 chak 6te sum tuk.
A na Cofi ne iskam da hodia poradi mnogo ot prichinite, koito se izbroiavat ot horata tuk - nivoto ne e dobro, ne mojesh byrzo da napredvash, zaemat ti celia den s gluposti ob6to vzeto...
Viarno, 4e niakoi hora otivat tam zaradi parite, no az ne iskam da si gubia vremeto za 500 dolara na mesec...
Na vsichkoto otgore nai-rannata data, na koiato moga da zapochna e prez dekemvri ili januari...
Ta zatova si tursia drugi varianti :)
Keeper of the 7 keys
Обратна връзка:

I dopulnenie za IvHaydu - ne moje spored men da se zapishesh predvaritelno - triabvat ti razni dokumenti kato landing paper i t.n....

Izob6to za men COFI-to e gubene na vreme, no tova si e samo spored men, ne se angajirai s moeto mnenie. AKo si imash malko pove4ko parichki ili mojesh da si namerish niakakva rabota za nachalo, niama smisul da hodish v COFI...
Гост

Мнение от Гост »

Keeper of the 7 keys написа:I dopulnenie za IvHaydu - ne moje spored men da se zapishesh predvaritelno - triabvat ti razni dokumenti kato landing paper i t.n....

Izob6to za men COFI-to e gubene na vreme, no tova si e samo spored men, ne se angajirai s moeto mnenie. AKo si imash malko pove4ko parichki ili mojesh da si namerish niakakva rabota za nachalo, niama smisul da hodish v COFI...
КОФИ или друг безплатен курс по френски - все тая - на еднакво ниво са. А китайците са даже прекрасни, къде-къде е по-зле да имаш латиноси и авганци /пакистанци и тем подобни/ в групата си. Слушайте патило - няма никаква разлика между КОФИ и безплатните курсове - всичко опира до учителя - дали е свестен или не. И нивото на групата е важно. Роси беше написала по-нагоре - има хора, които не могат да четат и пишат на собствения си език и обикновено не са никак малко. Попаднеш ли в група с такива - много лошо.
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Насам, народе! Към Квебек град!
Тук китайци я има по 1-2 в група, я не. Латиното са много, но те бързо настигат останалите, защото по някое време се усещат, че техните думи са същите като на френски. Е, произношението им не се променя много, но това си е техен проблем. Освен това ве4е писах, че тук разпределението е по образование - който има висше, полувисше, и не е в по-преклонна възраст - в университета. Така че -китайци, латино, няма неграмотни хора. Дава се много добро ниво на френския. Разбира се, зависи и от даскала, но даже и училите не при най-добрите сега си учат в университета по съответните си специалности само след едното КОФИ. Нивото е такова, че да минеш успешно TFI, за да учиш в университета. Нещо, което затруднява даже франкофоните.

Ако г-н Шаре не ореже нещо паричките..., че много упорито се говори.
Обичам да преча
anitsa

Мнение от anitsa »

Нашият опит е доста скромен. Като пристигнахме на летището ни разпределиха за южния Корфур в центъра, където има доста нови емигранти и ни дадоха дата за интервюза определяне на нивото на владеене на френски за 10 ноември, ние пристигнахме на 24 юли. Направо бях "очарована" от тази дата. Шансът беше да започнем курс към януари. Една приятелка ни посъветва да си сменим Корфура. Отидохме в източния/ние живеем в източен Монреал, но районът ни наистина е в южния Корфур/ където в началото ни казаха, че не сме в техния район, но след любезно настояване от наша страна човека на рецепцията ни записа и каза да изчакаме. Записаха ни за интервю на 24 септември и ни казаха че вероятно през октомври ще започнем. До нас има офис на ALPA, организация за подпомагане на емигранти. Нашият приятел учи при тях КОФИ и е доволен. Днес бяхме на интервю за започване на безплатен курс и на 22 септември сме на училище. :) Хората които чакаха за интервюто бяха доста интелигентни. До колкото знам има курсове в различно време. Ние сме сутрин от 8:45 до 11:45 всеки ден.
Като започнем ще имам по-точна информация.
Координати на ALPA-Accuel liaison pour arriants
tel: (514)2553900
2559664
1490 av.De La Salle
Montreal
H1V 2J5
До колкото знам имат 4 офиса в Монреал.
Заключено