Моля за помощ

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
forest

Моля за помощ

Мнение от forest »

Проблема ми е следния: как да оценя трудовия стаж. Ситуацията е, че след като завърших висшето си образование, отидох в казармата за една година (това зачита ли се от интервюиращия като стаж при точкуването), след това в продължение на шест месеца търсих работа и като не намерих такава отворих собствена фирма (ЕТ) за търговия.
Значи имам следните въпроси:
1. Военната служба взима ли се под внимание, ако е след висшето образование?
2. Стажа като управител на фирма важи ли за точки?
3. Как да преценя в коя категория попадам - employment demand in Qrebec или EMP (за едното дават 12 точки, а за другото - 8).
Бих бил благодарен ако намеря отговори на въпросите си.
Ако съм повдигнал тема, която е била обсъждана, но аз не съм могъл да я намеря моля за извинение.
Аватар
yaiuat
Обратна връзка:

Re: Моля за помощ

Мнение от yaiuat »

forest написа:Проблема ми е следния: как да оценя трудовия стаж. Ситуацията е, че след като завърших висшето си образование, отидох в казармата за една година (това зачита ли се от интервюиращия като стаж при точкуването), след това в продължение на шест месеца търсих работа и като не намерих такава отворих собствена фирма (ЕТ) за търговия.
Значи имам следните въпроси:
1. Военната служба взима ли се под внимание, ако е след висшето образование?
2. Стажа като управител на фирма важи ли за точки?
3. Как да преценя в коя категория попадам - employment demand in Qrebec или EMP (за едното дават 12 точки, а за другото - 8).
Бих бил благодарен ако намеря отговори на въпросите си.
Ако съм повдигнал тема, която е била обсъждана, но аз не съм могъл да я намеря моля за извинение.
1. Да
2. По принцип да но ако се поровиш във форума ще видиш и някои проблеми интервюта с подобен стаж. Зависи от настроението на консула :P
3.Ако професията ти(а не само стаж) е в списъка с търсените си employment demand ако не си към ЕМР :idea:
Аватар
rose

Мнение от rose »

Zdravei,Yaiuat!
Na parvia ti vapros bih otgovorila,che voennata slujba se vzima pod vnimanie,no edva li kato staj,tia prosto udostoveriava kakvo si pravil v edin promejdutak ot vreme :roll: dali nosi tochki ne znam,no pri popalvaneto na dokumentite za meditsinski iskat mnogo tochna informatsia za tova kade si slujil,dori koi ti e bil komandira :wink:
Za vtoria vapros kakvo schitat za staj reshava konsula,vsichko moje da se prieme stiga da moje da se dokaje :P, opredeleno,ako si uchil i rabotil ednovremenno ti priznavat ili obuchenieto ili staja :?
Kasmet! :lol:
Заключено