59% искат задължителната казарма да се върне

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

http://novinite.bg/articles/63874

Егати късопаметния народ. Заслужаваме си комунистическото правителство, нацистите, турците, мутрите, неориентираните протести, емиграцията...
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
7George

Re: 59% искат задължителната казарма да се върне

Мнение от 7George »

:lol: Кой ти ги дава - 2 години ( и 3 месеца в моя случай) - чорба... Младост, светло бъдеще, гаджето чака на оградата... тва си е вид носталгия. :rock:

Обаче, ако кажат че тва ще върви заедно с Авганистан и служба в други горещи точки, не знам, колко ще го искат пак.
Embrace your climate change!
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Хъм, успокоително е, че не са 95, че аз съм от другите 5, дето веднага се отказват от гражданство. Имам син.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

7George написа::lol: Кой ти ги дава - 2 години ( и 3 месеца в моя случай) - чорба... Младост, светло бъдеще, гаджето чака на оградата... тва си е вид носталгия. :rock:

Обаче, ако кажат че тва ще върви заедно с Авганистан и служба в други горещи точки, не знам, колко ще го искат пак.
Граничар с година на уволнение 86та??
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Ако живеехме по 1000 години и 6-700 от тях бяхме млади и безгрижни купонджии бих се замислил да жертвам 2 от тях за "закаляване на характера". Макар, че близнакът на тъста ми е убит в казармата при обикновено учение.

Като стане дума за фенове на казармата се сещам за "Meet the Spartans", където Леонидис млатеше и риташе малкия си син, да го подготвял да поема удари. :-)
Аватар
Люта чушка ®

Мнение от Люта чушка ® »

Според мен един току-що излязъл от средното училище млад човек има по-голям шанс да научи нещо повече (и по-смислено) за живота ако прекара тия две години от младостта си в обикаляне по света и общуване с хора от различни култури, отколкото да бъде затворен в компанията на няколко десетки/стотици нему-подобни тестостеронови бомби. Не отричам също така възможността някой да намира последното за предимство |(
Хайде наште! Яжте люти чушки!
Стига сме си правили оглушки...
speedy

Мнение от speedy »

Естествено, че ще искат. Това са голяма част от тия дето са минали през казармата. Значи те са се мъчили по две години а пък сегашните момци ще ми се скатават! Айде в наряда. Вуте да е зле!
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

7George написа:...гаджето чака на оградата...
Това не го видях на живо. Нито един от моята рота не се уволни незарязан. Моята ми пусна няколко пъти по време на първите гарнизонки, но още при изпращането ми даде да разбера, че си оставаме приятели.
speedy

Мнение от speedy »

Това си е тема за сцена от филм.

Апартамент в Младост 3, бащата полегнал на дивана, пие бира, чете "Труд", и хвърля по-едно око на Евроспорт, където Рома води на Удинезе с 1:0 вече 83 минути.

- Ленче, видя ли във вестника за казармата? Пак ще има. Ма то така тря'а. Тръгнали ми по улицата с увиснали гащи... Я да ги опънат на баира с 20 кила мешка, автомат и противогаз, па да ги видя аз дали пак ша са им в главата джисиеми само.

Ленчето от кухнята:

- Какво викаш, Генчо?

Генчо:

- А бе къде е Хрисимир?

Ленчето:

- А, той е на компютъра - играе нещо с Джейсън, сина на Плачкови дето сега са в Америката.

Две минути по-късно.

- Ленче, иди да видиш кой звъни.

Ленчето след кратка пауза:

- Генчоооооо, за Хрисимир е... повиквателна - викат го войник в Елхово! Ела бе, остави тоя вестник!

Генчо, препъвайки се в кучето:

- Ма... кой, то нали Хрисимир почва университет в Инсбрук другия месец?!? Идиоти! Комунисти! Я виж къде беше телефона на Жоро Минев. Май беше станал подполковник - ша помогне да го измъкнем...
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

:lol:

Смешно, но съвсем реалистично.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Бай Линко,я обясни на новобранците каква е разликата между БНА И БА ! ;)
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията :!: ;)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Люта чушка ® написа:Според мен един току-що излязъл от средното училище млад човек има по-голям шанс да научи нещо повече (и по-смислено) за живота ако прекара тия две години от младостта си в обикаляне по света и общуване с хора от различни култури, отколкото да бъде затворен в компанията на няколко десетки/стотици нему-подобни тестостеронови бомби. Не отричам също така възможността някой да намира последното за предимство |(

Изображение
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Този "току-що излязъл от средното училище млад човек" може и да е пълен неграмотник, разглезено мамино синче или лентяй с добавка - наркозависим, към всяко от изброените. Не знам какво смислено ще научи такъв от обикалянето по света и как ще общува с различните култури, дори и да предположим че държавата ще намери пари за подобна щуротия. Или по-точно се досещам какво и как, но то няма да е от полза нито за него т.е. "донаборника", нито за държавата ни.
А няма как да пратим само читавите да обикалят две години по света, пък другите да вкарваме в казармите. Дискриминация ще си е отвсякъде. А борците за демокрация и правата на човека в ЕС не спят.

Тъпа идея е това с връщането на наборната служба. Става само за предизборни лозунги на популистки партийки, мечтаещи да се нарекат парламентарно предствени.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Явно 59% е дела на мат'ряла от мухи. След като тия идиоти не могат сами да си възпитат децата, разчитат някой друг да го прави, вместо тях, при това с брутални методи и за кратък период от време. Пълна малоумщина е налегнала татковината ни, pardon my French.
myhata II написа:Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията :!: ;)
Е те тва одма си го добавям в подписа. :D :rofl:
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
Люта чушка ®

Мнение от Люта чушка ® »

agent Ozo написа:..."донаборника"...
Беше пък единствения забавен страничен ефект от задължителната казарма. В справочниците за кандидатстване във ВУЗ кандидат-студентите бяха разделени по полов признак на три групи - жени, мъже и "донаборници" :rofl: :rofl: :rofl:
Сполай за напомнянето, този идиотизъм си струва да се запази за идните дни!
Хайде наште! Яжте люти чушки!
Стига сме си правили оглушки...
Публикувай отговор