Моля за помощ!
Моля за помощ!
Здравейте,тъй като изчетох доста информация във сис,но не можах да намеря отговора на въпроса си,реших да се обърна към вас. Предстои ми получаване на резидентство в Канада(Квебек) и с течение на обстоятелствата моята в приятелка забременя по време на престоя ми в БГ преди известно време. Не сме женени. Въпросът ми е как седи въпросът с нейното идване в Канада и нужно ли е да се оженим преди това? Има ли опция да дойде при мен преди да взема резидентството и ако не след това някой знае ли каква е процедурата? Благодаря за вниманието!
Re: Моля за помощ!
Не е ясно как ще получиш резидентството в Канада, тоест по каква процедура и на какъв етап. За да "вземеш" приятелката си при теб можеш или да си получиш сам резидентсвото първо и после да я спонсорираш или преди да си получил виза да уведомиш съответните имиграционни служби, че имаш приятелка и чакаш дете от нея и да я "добавиш" към тоята процедура. Ако целта ти е тя да роди в Канада тогава се поинтересувай при кой вариант нейните документи ще се обработят по-бързо. Успех
-
ако правилно съм те разбрал ти нямаш Канадско жителство, т.е. си със студентска, работна или туристическа виза в момента в Канада. при този случай неможеш да я спонсорираш преди да си получил жителство. ако пък неправилно си се изразил и имаш жителство а чакаш да получиш поданство, трябва да сключите граждански брак понеже иначе неможеш да я спонсорираш, понеже това е едно от условията - съпруг/а или съвместно живеене, което при Вас не е на лице понеже единия е в БГ а другия в Канада.
Хмм че каква да е разликата между жителство и поданство в този случай?
- Independent
Разликата е, че "жителство" означава, че има resident статус. Ако си "жител", може да не можеш да докажеш, че си имал съвместно съжителство последната една година (според условията за запазване на резиденси). Човека не се е изразил правилно просто.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.