Български банки - ВТФ!
Български банки - ВТФ!
Ей сега научих от баща ми, че от ОБД му искали 35 лева за да му разпечатат справка за последните Х месеца. Това нормално ли е? Аз така и така ще се обадя и ще напсувам някого в понеделник, но просто се интересувам как стоят нещата по принцип. А, също така му казали да "попълни молба"
-
Re: Български банки - ВТФ!
Marto написа:Ей сега научих от баща ми, че от ОБД му искали 35 лева за да му разпечатат справка за последните Х месеца. Това нормално ли е? Аз така и така ще се обадя и ще напсувам някого в понеделник, но просто се интересувам как стоят нещата по принцип. А, също така му казали да "попълни молба"
Може би искаш да кажеш - ОББ ?
Да, ОББ. Банка някаква.
- ablood
- Обратна връзка:
Ще се обадиш да скапеш настроението на някаква нещастна телефонистка на мизерна заплата.Marto написа:Аз така и така ще се обадя и ще напсувам някого в понеделник, но...
Надявам се да си заслужава и да ти олекне за нейна сметка. 35лв ($18) са си сериозна сума, въпреки, че вероятно е упомената в ситния текст.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
До преди 2 години имах разплащателна сметка в ОББ. Извлеченията си ги взимаш при поискване и без никакви такси и молби. Не е нормално да ти искат пари, за да ти дадат информация за твоите пари. Но кой знае на какъв малоумен служител е попаднал. Обади им се в понеделник.Marto написа:Ей сега научих от баща ми, че от ОБД му искали 35 лева за да му разпечатат справка за последните Х месеца. Това нормално ли е? Аз така и така ще се обадя и ще напсувам някого в понеделник, но просто се интересувам как стоят нещата по принцип. А, също така му казали да "попълни молба"
http://ubb.bg/bg-BG/Report/362"
ТАРИФА ЗА ТАКСИТЕ И КОМИСИОНИТЕ ЗА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА
Зависи дали служителката прави разлика между справка и извлечение.
Ь: ДРУГИ УСЛУГИ
ВИД УСЛУГА ЛЕВА ВАЛУТА
Изготвяне на справки
За текуща година (с изключение на извлечение
за движение по сметка и кредитна карта) БГН 10
За всяка предходна година по БГН 30
Справка за обороти по сметка за текущата
година БГН 2
Успех
ТАРИФА ЗА ТАКСИТЕ И КОМИСИОНИТЕ ЗА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА
Зависи дали служителката прави разлика между справка и извлечение.
Ь: ДРУГИ УСЛУГИ
ВИД УСЛУГА ЛЕВА ВАЛУТА
Изготвяне на справки
За текуща година (с изключение на извлечение
за движение по сметка и кредитна карта) БГН 10
За всяка предходна година по БГН 30
Справка за обороти по сметка за текущата
година БГН 2
Успех
Тези дни майка ми ходила да иска бележка за наличност по сметка, защото подаваме за виза. Поискали й 20 кинта за такава на български и 35 на английски. Просто извлечение не струвало нищо и показва движението по сметката последните х месеца. Банката не е ОББ. Аз й казах да вземе това последното и да си го преведе. Да им ....... и банките и чудото и прогреса в България.....
- hadministratora
- Хабсурден
ОББ наистина си е ВТФ!
Ние като си ипотекирахме апартамента преди години, ме пратиха при някаква си адвокатка на не знам си кой етаж. Адвокатката НЕ беше служителка на банката, но щеше да представлява банката при сключване на сделката. Аз трябваше да платя хонорара й, който беше 150-200 кинта. Така и не разбрах защо клиента плаща хонорара на адвоката на банката... ВТФ?
Ние като си ипотекирахме апартамента преди години, ме пратиха при някаква си адвокатка на не знам си кой етаж. Адвокатката НЕ беше служителка на банката, но щеше да представлява банката при сключване на сделката. Аз трябваше да платя хонорара й, който беше 150-200 кинта. Така и не разбрах защо клиента плаща хонорара на адвоката на банката... ВТФ?
Предполагам че всъщност става дума за нотариуса пред който се изповядва сделката с банката?hadministratora написа:ОББ наистина си е ВТФ!
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
- hadministratora
- Хабсурден
Не, Коко. Нотариуса си беше отделна личност, в отделен офис и с отделна такса.
Мерси за отговорите. Предполагам, че е станало някакво объркване между справка и извлечение - поне да му бяха обяснили на човека, че има различни опции. Както и да е.