Френски езиков курс в Монреал

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Wynam North

Френски езиков курс в Монреал

Мнение от Wynam North »

Здравейте!
Регистрирах се тук само и единствено за да питам за информация относно френски езиков курс в Монреал. Изчетох и прерових доста неща в интернет, но едно е информацията там, друго е ако някой сподели личен опит, т.е. да е минал по този път. Става дума за чужденец, който е решил да изкара френски езиков курс в Монреал докато е на ваканция там, без да е канадец и да има право да живее и от сорта (безплатните курсове по френски за резиденти в този случай не ме вълнуват). С една дума - някой ако може да ми препоръча учебно заведение, на което може да се довери човек, че ще му свърши работа. Пак повтарям - търся лични впечатления, не неща от сорта Чух от този, видях от оня... разбирате ме, предполагам :)

Поздрави!
pumpy

Re: Френски езиков курс в Монреал

Мнение от pumpy »

Каква е вероятността в този форум да пишат неимигранти или имигранти плащали за езиков курс на приятел и/или роднина, за да можеш да получиш инфо от първа ръка ?
Според мен клони към нулата. Ако отпуснеш малко критериите за отговор, може и да получиш някоя полезна идея между редовете. Аз лично съм плащал за езикови курсове на тъщата, но на английски, така че не мога да помогна.
Аватар
Люта чушка ®

Мнение от Люта чушка ® »

Wynam North написа:...някой ако може да ми препоръча учебно заведение, на което може да се довери човек, че ще му свърши работа...
Интензивните летни курсове във франкофонските университети приключиха. Заповядай пак догодина!
Хайде наште! Яжте люти чушки!
Стига сме си правили оглушки...
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

Wynam North написа:Здравейте!
Регистрирах се тук само и единствено за да питам за информация относно френски езиков курс в Монреал. Изчетох и прерових доста неща в интернет, но едно е информацията там, друго е ако някой сподели личен опит, т.е. да е минал по този път. Става дума за чужденец, който е решил да изкара френски езиков курс в Монреал докато е на ваканция там, без да е канадец и да има право да живее и от сорта (безплатните курсове по френски за резиденти в този случай не ме вълнуват). С една дума - някой ако може да ми препоръча учебно заведение, на което може да се довери човек, че ще му свърши работа. Пак повтарям - търся лични впечатления, не неща от сорта Чух от този, видях от оня... разбирате ме, предполагам :)

Поздрави!
Извинявай, че нещо не можах много да разбера какъв точно е въпроса ти. Аз определено не съм от хората дето са минали по този път както ти се изразяваш, но съм учил в такова училище, жена ми също, както много приятели и познати. В нашето училище имаше и случаи идентични като твоя и то не един, но не са ме интересували и подробности не знам. Ако имаш конкретни въпроси можеш да ги зададеш директно в училището като ползваш координатите за връзка от сайта им. http://www.csdm.qc.ca/RechercheEtabliss ... ulien.aspx"
Последно промяна от ivalin на Чет Юли 26, 2012 6:13 am, променено общо 1 път.
Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Поздрави!
Понеже не знам отговора, бих допълнил въпроса - възможно ли е човек дошъл в Канада на екскурзия да се запише да учи, дори и да е на курс по езки - за целта не е ли нужна студентска виза?
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

Koko написа:Понеже не знам отговора, бих допълнил въпроса - възможно ли е човек дошъл в Канада на екскурзия да се запише да учи, дори и да е на курс по езки - за целта не е ли нужна студентска виза?
Тука в Кебек много се държи на францизацията под каквато и да е форма и най-вече от училищни курсове по френски език, пък особено когато си плащаш, а не те да ти плащат възможностите са почти неограничени най-общо казано, могат да учат всякакви (от рефюжета до роднини на гости както и временно пребиваващи и т.н. и т.н.)
Аватар
Люта чушка ®

Мнение от Люта чушка ® »

Koko написа:...за целта не е ли нужна студентска виза?
За летните интензивни курсове е необходима единствено туристическа виза:
"As the Summer Immersion Program is a non-credited program lasting less than 6 months, you do not need a student visa to take part in any of the programs. However, depending on your country of origin, you may be required to obtain a tourist visa to come to Canada."
Хайде наште! Яжте люти чушки!
Стига сме си правили оглушки...
crusader

Мнение от crusader »

Koko написа:
Понеже не знам отговора, бих допълнил въпроса - възможно ли е човек дошъл в Канада на екскурзия да се запише да учи, дори и да е на курс по езки - за целта не е ли нужна студентска виза?
Визата е документ за влизане / пребиваване в дадена страна.

Ако курсовете са платени от посещаващите ги на 100 % (тоест няма субсидия) то тогава каква виза има кандидата няма абсолютно никакво отношение към правото му да посещава такива курсове, които не са нищо по-различно от всяка една услуга предлагана на свободния пазар.
pumpy

Мнение от pumpy »

Пробвай да се запишеш на езикови курсове в САЩ на В1/В2 виза и пак ще си говорим....За Канада видимо няма значение....
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Koko написа:

Поздрави!
НЕ може !!!
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
speedy

Мнение от speedy »

Най-логични ми се струват мненията на Люта чушка ® и crusader. Не виждам с какво курс по френски, който си плащаш изцяло, да е по различен от един по готварство или лепене на плочки. За тях никой не те пита какъв си.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
crusader

Мнение от crusader »

pumpy написа:Пробвай да се запишеш на езикови курсове в САЩ на В1/В2 виза и пак ще си говорим....За Канада видимо няма значение....
Тъй като нямам възможност да пробвам би ли обяснил в какво се състои проблема ?
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

Wynam North написа:...питам за информация относно френски езиков курс в Монреал....(безплатните курсове по френски за резиденти в този случай не ме вълнуват). С една дума - някой ако може да ми препоръча учебно заведение, на което може да се довери човек, че ще му свърши работа. Пак повтарям - търся лични впечатления, не неща от сорта Чух от този, видях от оня...
nini

Мнение от nini »

Миналата година цената на 1 уч. час към Училищната комисия/за френски курс/ беше 7$. На седмица има 25-30 часа. Това е информация от Дирекцията на училището. Едно ниво е 8 седмици.
Публикувай отговор