Здравейте!
Регистрирах се тук само и единствено за да питам за информация относно френски езиков курс в Монреал. Изчетох и прерових доста неща в интернет, но едно е информацията там, друго е ако някой сподели личен опит, т.е. да е минал по този път. Става дума за чужденец, който е решил да изкара френски езиков курс в Монреал докато е на ваканция там, без да е канадец и да има право да живее и от сорта (безплатните курсове по френски за резиденти в този случай не ме вълнуват). С една дума - някой ако може да ми препоръча учебно заведение, на което може да се довери човек, че ще му свърши работа. Пак повтарям - търся лични впечатления, не неща от сорта Чух от този, видях от оня... разбирате ме, предполагам
Каква е вероятността в този форум да пишат неимигранти или имигранти плащали за езиков курс на приятел и/или роднина, за да можеш да получиш инфо от първа ръка ?
Според мен клони към нулата. Ако отпуснеш малко критериите за отговор, може и да получиш някоя полезна идея между редовете. Аз лично съм плащал за езикови курсове на тъщата, но на английски, така че не мога да помогна.
Wynam North написа:Здравейте!
Регистрирах се тук само и единствено за да питам за информация относно френски езиков курс в Монреал. Изчетох и прерових доста неща в интернет, но едно е информацията там, друго е ако някой сподели личен опит, т.е. да е минал по този път. Става дума за чужденец, който е решил да изкара френски езиков курс в Монреал докато е на ваканция там, без да е канадец и да има право да живее и от сорта (безплатните курсове по френски за резиденти в този случай не ме вълнуват). С една дума - някой ако може да ми препоръча учебно заведение, на което може да се довери човек, че ще му свърши работа. Пак повтарям - търся лични впечатления, не неща от сорта Чух от този, видях от оня... разбирате ме, предполагам
Поздрави!
Извинявай, че нещо не можах много да разбера какъв точно е въпроса ти. Аз определено не съм от хората дето са минали по този път както ти се изразяваш, но съм учил в такова училище, жена ми също, както много приятели и познати. В нашето училище имаше и случаи идентични като твоя и то не един, но не са ме интересували и подробности не знам. Ако имаш конкретни въпроси можеш да ги зададеш директно в училището като ползваш координатите за връзка от сайта им. http://www.csdm.qc.ca/RechercheEtabliss ... ulien.aspx"
Последно промяна от ivalin на Чет Юли 26, 2012 6:13 am, променено общо 1 път.
Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
Поздрави!
Понеже не знам отговора, бих допълнил въпроса - възможно ли е човек дошъл в Канада на екскурзия да се запише да учи, дори и да е на курс по езки - за целта не е ли нужна студентска виза?
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Koko написа:Понеже не знам отговора, бих допълнил въпроса - възможно ли е човек дошъл в Канада на екскурзия да се запише да учи, дори и да е на курс по езки - за целта не е ли нужна студентска виза?
Тука в Кебек много се държи на францизацията под каквато и да е форма и най-вече от училищни курсове по френски език, пък особено когато си плащаш, а не те да ти плащат възможностите са почти неограничени най-общо казано, могат да учат всякакви (от рефюжета до роднини на гости както и временно пребиваващи и т.н. и т.н.)
Koko написа:...за целта не е ли нужна студентска виза?
За летните интензивни курсове е необходима единствено туристическа виза:
"As the Summer Immersion Program is a non-credited program lasting less than 6 months, you do not need a student visa to take part in any of the programs. However, depending on your country of origin, you may be required to obtain a tourist visa to come to Canada."
Хайде наште! Яжте люти чушки!
Стига сме си правили оглушки...
Koko написа:
Понеже не знам отговора, бих допълнил въпроса - възможно ли е човек дошъл в Канада на екскурзия да се запише да учи, дори и да е на курс по езки - за целта не е ли нужна студентска виза?
Визата е документ за влизане / пребиваване в дадена страна.
Ако курсовете са платени от посещаващите ги на 100 % (тоест няма субсидия) то тогава каква виза има кандидата няма абсолютно никакво отношение към правото му да посещава такива курсове, които не са нищо по-различно от всяка една услуга предлагана на свободния пазар.
Поздрави!
НЕ може !!!
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Най-логични ми се струват мненията на Люта чушка ® и crusader. Не виждам с какво курс по френски, който си плащаш изцяло, да е по различен от един по готварство или лепене на плочки. За тях никой не те пита какъв си.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Wynam North написа:...питам за информация относно френски езиков курс в Монреал....(безплатните курсове по френски за резиденти в този случай не ме вълнуват). С една дума - някой ако може да ми препоръча учебно заведение, на което може да се довери човек, че ще му свърши работа. Пак повтарям - търся лични впечатления, не неща от сорта Чух от този, видях от оня...
Миналата година цената на 1 уч. час към Училищната комисия/за френски курс/ беше 7$. На седмица има 25-30 часа. Това е информация от Дирекцията на училището. Едно ниво е 8 седмици.