На e-mail ot имиграционния им сайт и то преди от една седмица още 3 пъти на френски.
Ако някок се интересува от имиграция за Манитоба може да ги притесни да ги пита по онова недоразумение за което писах. Защото на мен не ми отговарят. Или може би само на англииски искат да ги пита човек...
Znaesh li samo kolko hora sa v momenta v Winnipeg i namesto sa podali dokumenti za imigracia i kolko mnogo im pishat po e-mail ili se obajdat po telefona,imigracionnite sa poludeli.
Sumati hora ot ciala Canada sa se izsipali tuka da podavat na mesto dokumenti,imam vsiakakvi,studenti,s vremenni rabotni vizi,nelegalni,hiliadi sadbi i sluchai.
Imat na frenski slujiteli razbira se,nai dobre e po telefona da namerish niakoi imigracionen s frenski,ste e po malko zaet i da go pitash da ti obesni vsichko.
Vseki chetvartak ima imigracionni konsultacii v sgradata na imigracionni i razesniavat havite.
Daje az sega ste hodia da gi pritesniavam kak da dokaram edni hora tuka,taka che na imigracionnite im e pisnalo ot vsiakakvi veche hora.
Under the MPNP for skilled workers, Manitoba recruits, screens and nominates prospective immigrants with the skills to fill specific Manitoba labour market requirements. If you are a skilled worker and are interested in living and working in Manitoba, you have the best chance of being nominated if:
your training and work experience is in demand in Manitoba;
you have a guaranteed job offer consistent with your training and experience; and
you have settlement supports in Manitoba to assist you upon your arrival in Manitoba.
The above factors are considered when your application is assessed according to the criteria outlined in the Application Kit. If Manitoba nominates you, a Certificate of Nomination will be issued. You can then apply for a permanent resident visa through CIC. You must still meet the Canadian statutory requirements (medical examination, security and criminal checks) as outlined by CIC.
---------------------------------------
Who May Apply?
Applications will be accepted for consideration only from individuals in the categories described
below who demonstrate proof of one or more of the following:
Guaranteed employment in Manitoba
Past education or work experience in Manitoba
Family/community support in Manitoba
Prospective applicants should consult this application kit for specific criteria associated with
each of these factors. Applications from individuals who do not meet these eligibility criteria will
not be considered and will be refused. Applicants and dependents (if applicable) must also be
residing outside of Canada or provide proof of legal status in Canada, e.g., visitor, student or
work permits. Refugee claimants in Canada are not eligible for consideration.
Prospective eligible applicants who believe they also meet other program requirements may
submit applications if they are in the following categories
Znachi ot imigracionnite moga da ti kaja slednoto:
Sertifikatite koito izdavat za Manitoba sa ogranicheni i zatova sa specialnite iziskvania,inache ne e problem po kakvato i da e procedura da se vlezne v Canada i da se doide v Manitoba i da si kato ostanalite imigranti poluchili sertifikati.
Precenkata za izdavane na sertifikat e mnogo subektivna zatova e i obarkvanetoi sas tezi iziskvania.
Programata na Manitoba e napravena za da e v ulesnenie na tezi koito sa v Manitoba i ne sa s imigrantski statut,no rabotiat tuka ot godini ili sa studenti i sa si namerili rabota i nai-strategicheskia variant e da im se izdade barzo sertifikat za Manitoba za da ne chakata dalgo po Federalna Procedura,a Manitoba im dava sertifikat,te si rabotiat veche tuka i sa se ustroili.
Ima hiliadi doshli v Winnipeg kato studenti ili s rabotni vizi ot razlichni strani i dokato si rabotiat si opraviat i statuta tuka i vsichko e barzo i OK.
Tova e osnovnia smisal na programata na Manitoba sega,tezi koito sa veche tuka da poluchat statut barzo.
Drugia variant e che ima hora doshli ot drugade v Canada tuka i taka pomagat na rodninite si izvan Canada da doidat tuka.
I ako si student tuka i pak si Ok,stoto ste si namerish rabota,kontakti,priateli i sreda i si se ustanovil tuka.
Pitah imigracionnia slujitel za tezi koito sa izvan Canada kak da popadnat v iziskvaniata,toi mi kaza che ako imat dobra profesia,daje i prodavach v magazin da si bil,prosto bachkatorska profesia i 2 dushi ot Winnipeg da garantirat pak e dostatachen motiv za Sertifikat,ne e nujno da sa 5 dushi.
Imigracionnite iskat da znaiat che tozi koito ste poluchi sertifikata naistina si razbira ot zanaiata i che ima tuka 2 priateli i ste doide da se ustanovi v Winnipeg,stoto programata im e za nabirane na rabotnici za Manitoba.
Za tiah e bezmisleno da davat sertifikat na niakoi bez da ima dostatachno dokazatelstva che naistina ste e v Winnipeg,a ne da ide drugade v Canada !
Za hodene drugade v Canada ima Federalna Procedura ili za Quebec naprimer i kato se vzeme viza da se hodi ili v Toronto ili v Montreal ili v Vancouver ili ako iskash v Winnipeg,tova tukashnite imigracionni ne gi interesuva,tiah gi interesuva tezi koito poluchat sertifikat da sa v Winnipeg naistina,zatova programata na Manitoba e radost za mnogo hora bez statut tuka !!
Zdravejte, pratih dokumenti za Manitoba Provincial Nominee Program smjatajki grafata, che moja occupation e in demand v Manitoba- Computer Programmer. Pusnah dokumentite na 3 April. Dnes - 3 Maj poluchih otgovor- "We regret to inform you..." i naj-me e jad, che sa napisali drugite iziskvanija-
i poradi tazi prichina sa mi otkazali.
A s tezi 40 meseca + 6 + 6 ...
Uspeh na vsichki, koito uspejat.
Peshev написа:Zdravejte, pratih dokumenti za Manitoba Provincial Nominee Program smjatajki grafata, che moja occupation e in demand v Manitoba- Computer Programmer. Pusnah dokumentite na 3 April. Dnes - 3 Maj poluchih otgovor- "We regret to inform you..." i naj-me e jad, che sa napisali drugite iziskvanija-
i poradi tazi prichina sa mi otkazali.
A s tezi 40 meseca + 6 + 6 ...
Uspeh na vsichki, koito uspejat.
Съжалявам Пешев приятел. Предполагам се чувстваш кофти. И аз съм се чувствал по подобен начин по друга програма. В такива моменти напиването му е майката брато. за да удавим мъката и яда
Prochetohte li mi prednia posting deto sum govorel s imigracionnite,a kakvo se okazva che za niakolko sedmici stavat promeni v imigracionnite iziskvania.
Eto i novite promeni i niakoi akcenti:
There are two categories of immigrants under the Manitoba Provincial Nominee Program. One is Skilled Workers and the other is Business Immigrants. Under the MPNP for skilled workers, Manitoba screens and nominates prospective immigrants who demonstrate that they have the skills and experience to establish successfully in this province. If you are a skilled worker and are interested in living and working in Manitoba, you have the best chance of being nominated if:
You have sufficient training and work experience in your occupation;
You have sufficient language ability to begin working soon after arrival;
You have a guaranteed job offer consistent with your training and experience; and
You have settlement supports in Manitoba to assist you upon your arrival.
Маи не.Ние пуснахме така с то4ките и отгоре, IELTS и т.н. Отговориха 4е триабват роднини в канада ,осигурена работа или обу4ение там, въпреки 4е тожа не беше категори4но посо4ено в старите условия. В ножите же4е си пише изри4но.
Gledah po novinite tuka za novite pravila na Manitoba.
Novite promeni sa super podobreni i ulesneni.
Tova koeto kazaha che na Manitoba i triabvat 75 000 rabotnici tazi godina,pod rabotnici se razbira za vsiakakav vid rabota,ot fermite s kravite,do rabota v ofisi.
Novata programa e napravena taka che da ulesni tezi koito sa tuka veche.
Znachi kazaha che do 2 meseca ste izdavat sertifikat na hora koito sa v Manitoba s work-permit ili studenti iskashti da rabotiat.
Tova pravi procedurata nai-barzata i lesnata v Canada !!!
Tezi koito sa izvan Canada ste im otnema ot 6 meseca do 1 godina za sertifikat ako ste poluchavat takava,koeto pak ne e zle,kato se ima napredvid che niama da ima intervuta posle i gluposti.
Prochetete novite pravila,ima strahotni promeni,sega dori priatel moje da garantira za vas v Manitoba i da doidete tuka,nishto obshto kato predi,koito e podaval predi po starite pravila si e bilo zatogava,sega MOJETE da podadete po novite.
Podavaite smelo,moje da hvanete otnovo niakoia vrata otvorena,pone ne struva pari da se podava po programata na Manitoba.
Po TV gledah za edna Japonska studentka koiato zavarshva v Uni na Manitoba Fine Art i si e namerila rabota tuka i ste i izdadat svetkavichno sertifikat,za da si ulesniat rabotnicite tuka.
V Manitoba e nai-niskata bezrabotica v Canada,palno e s vsiakakva rabota,daje moje i na 2-3 mesta da rabotish,kakto ima hora go praviat i da spestiavash dobri pari.
Sravnitelno evtinia jivot za goliam grad,pravi dobro sachetanieto rabota-jivot.