Връщане в Канада

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
SOULRIPPER

Връщане в Канада

Мнение от SOULRIPPER »

Здравейте,

Имам статут на ПР в Канада- пристигнах там юли 2009 но малко след това спечелих стипендия за магистратура в Германия и отидох да следвам.Сега вече свършвам с магистратурата и искам да питам:

Мога ли да се върна в Канада със статута си на ПР, при положение ,че не съм бил в страната 2 години?Имам ли ограничения във времето, през което мога да се върна в КА със статута, който имам?

Благодаря предварително на всеки, който ми отговори!

Поздрави!
rugby is the source
Аватар
Koko

Re: Връщане в Канада

Мнение от Koko »

SOULRIPPER написа:Здравейте,

Имам статут на ПР в Канада- пристигнах там юли 2009 но малко след това спечелих стипендия за магистратура в Германия и отидох да следвам.Сега вече свършвам с магистратурата и искам да питам:

Мога ли да се върна в Канада със статута си на ПР, при положение ,че не съм бил в страната 2 години?Имам ли ограничения във времето, през което мога да се върна в КА със статута, който имам?

Благодаря предварително на всеки, който ми отговори!

Поздрави!
Ако си отсъствал от Канада 2 години не би трябвало да имаш проблем, статута ти на ПР в Канада би трябвало да е все още активен.
По принцип има срокове и изисквания, ето какво пише в официалният сайт.

http://www.cic.gc.ca/english/newcomers/ ... eep_status"

Keeping your permanent resident status

Your permanent resident status allows you to live in Canada, but there is also a time limit on how long you can live outside the country. To keep your status as a permanent resident, you must live in Canada for at least two years within a five-year period.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Мнение от mortigur »

Коко е напълно прав. Мисля че можеш просто да си хванеш самолета и да кацнеш тук, показвайки PR картата на летището без да имаш никакви проблеми.
Taxation is theft.
SOULRIPPER

Мнение от SOULRIPPER »

благодаря Ви много за помощта и отделеното време!:)

Поздрави!
rugby is the source
Публикувай отговор