Някой знае ли какъв е минимума за стаж по специалността?И трябва ли той да бъде нанесен в трудовата книжка,за да се зачита?
Надявам се с моите въпроси да помагам и на други като мен.
Благодаря!
Минимален стаж по специалността
-
От всяка безизходица има най-малко 33 изхода!
- emyangels
- Обратна връзка:
Доколкото си спомням, минимален стаж е 6-месечния!!! Следва да го докажеш по някакъв начин - трудова книжка, препоръка, трудов договор, служебна бележка. Най-достоверно се котират първите два документа.
Но ми се струва, че е по-добре да имаш малко по-дълъг стаж. Имаше преди около 2 месеца едно момиче с перфектан френски и само година стаж (беше юрист ако не се лъжа) и имаше проблеми на интервюто. Потърси назад в темите и ще откриеш много информация.
Но ми се струва, че е по-добре да имаш малко по-дълъг стаж. Имаше преди около 2 месеца едно момиче с перфектан френски и само година стаж (беше юрист ако не се лъжа) и имаше проблеми на интервюто. Потърси назад в темите и ще откриеш много информация.
-
Благодаря ти за съвета емyangels.Весели празници!
От всяка безизходица има най-малко 33 изхода!
За стажа
Придържам се изцяла към думите на Ангелчетата. Искам само да добавя, че е важно стажът ти да бъде нанесен трудовата ти книжка. Моят стаж е 4 год. и половина, но за последната година осигурителната ми книжка не беше заверена в НОИ (аз съм ЕТ - самоосигуряващ се и затова вместо трудова книжка имам осигурителна, но това не е по темата). На интервюто мосю Ла Рю не ми призна тази година и стажът ми стана 3год. и половина.
Показах му всички осигурителни вноски, които бях направила за тази година, но не помогна.
Добре , че точките ми стигнаха и без тази 1 год. стаж.
Ако нещо с трудовата ти книжна не е наред за всики случай си носи трудовия договор, служебна бележка (атестация) и/или препоръка от работодател. УСПЕХ!

Показах му всички осигурителни вноски, които бях направила за тази година, но не помогна.
Добре , че точките ми стигнаха и без тази 1 год. стаж.
Ако нещо с трудовата ти книжна не е наред за всики случай си носи трудовия договор, служебна бележка (атестация) и/или препоръка от работодател. УСПЕХ!