Побликувани данни за фалшифициране на глобалното затопляне.
- ablood
- Обратна връзка:
Побликувани данни за фалшифициране на глобалното затопляне.
Не се надявайте, че глобалното затопляне ще смекчи канадския климат!
Някой е хакнал компютрите в Университета на Източна Англия – и по-точно Факултета за изследване на климата – и разпространил 61 мегабайта със секретни файлове, включващи 1079 електронни писма и 72 доклада. Те издават организацията на манипулирането на данните за глобалното затопляне. Ето някой по-пикантни извадки от лични имейли:
“Току-що приключих с оня трик на Майк, като добавих няколко градуса към реалните температури за всяка извадка от последните 20 години (сиреч от 1981-ва насам), а също и от 1961-ва за графиката на Кийт, като така понижаването (на температурите) не личи.”
както и:
“Наскоро Фил и аз предадохме доклад с една дузина данни, които пасват за тази категория и повечето от които обхващат близо 2000 години назад – мисля, че времеви диапазон от 2 хилядолетия, вместо обичайното едно (хилядолетие), ще ни даде по-добра начална точка, а и ще “включи” предполагаемото затопляне през Средновековието, макар да нямаме категорична реконструкция за състоянието на хемисферата за толкова назад…”
Ето една статия по въпроса:
http://www.ivanstamenov.com/?p=631
Нарочно вкарвам грешка в заглавието, от любопитство, дали поредният досаден безделник ще ме обяви за неграмотен. Няма да редактирам.
Наскоро Лорд (виконт) Кристофър Монктън изнесе дълга лекция потвърждаваща А-блъдския ми скептицизъм:
http://www.ivanstamenov.com/?p=637
Най сочното от нея е как показва 4 различни графики на увеличаване, или намаляване на температурите, използвайки манипулативно едни и същи данни. Чрез проста промяна на отправните точки, може да се докаже, че за последния век температурите всъщност са паднали с 10 градуса, което ни изправя пред скорошен ледников период. Естествено това е една забавна манипулация, обратната на тази, която ни пробутват.
Някой е хакнал компютрите в Университета на Източна Англия – и по-точно Факултета за изследване на климата – и разпространил 61 мегабайта със секретни файлове, включващи 1079 електронни писма и 72 доклада. Те издават организацията на манипулирането на данните за глобалното затопляне. Ето някой по-пикантни извадки от лични имейли:
“Току-що приключих с оня трик на Майк, като добавих няколко градуса към реалните температури за всяка извадка от последните 20 години (сиреч от 1981-ва насам), а също и от 1961-ва за графиката на Кийт, като така понижаването (на температурите) не личи.”
както и:
“Наскоро Фил и аз предадохме доклад с една дузина данни, които пасват за тази категория и повечето от които обхващат близо 2000 години назад – мисля, че времеви диапазон от 2 хилядолетия, вместо обичайното едно (хилядолетие), ще ни даде по-добра начална точка, а и ще “включи” предполагаемото затопляне през Средновековието, макар да нямаме категорична реконструкция за състоянието на хемисферата за толкова назад…”
Ето една статия по въпроса:
http://www.ivanstamenov.com/?p=631
Нарочно вкарвам грешка в заглавието, от любопитство, дали поредният досаден безделник ще ме обяви за неграмотен. Няма да редактирам.
Наскоро Лорд (виконт) Кристофър Монктън изнесе дълга лекция потвърждаваща А-блъдския ми скептицизъм:
http://www.ivanstamenov.com/?p=637
Най сочното от нея е как показва 4 различни графики на увеличаване, или намаляване на температурите, използвайки манипулативно едни и същи данни. Чрез проста промяна на отправните точки, може да се докаже, че за последния век температурите всъщност са паднали с 10 градуса, което ни изправя пред скорошен ледников период. Естествено това е една забавна манипулация, обратната на тази, която ни пробутват.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
- hadministratora
- Хабсурден
Re: Побликувани данни за фалшифициране на глобалното затопляне.
Следващия път го запази в тайна ако искаш наистина да разбереш дали някой ще се заяждаablood написа:..Нарочно вкарвам грешка в заглавието, от любопитство, дали поредният досаден безделник ще ме обяви за неграмотен. Няма да редактирам...
- ablood
- Обратна връзка:
Te "грамотните" рядко имат време да четат цялото мнение.
Имаш грешка в заглавието - пише се глубалну.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Re: ПУбликувани данни за фалшифициране на глобалното затопляне.
А, всъщност те мързи да оправиш заглавието, или пък вече си го постнал, а мисля че един път постната темата не може да променя заглавието си, без намесата на модератор.ablood написа:..Нарочно вкарвам грешка в заглавието, от любопитство, дали поредният досаден безделник ще ме обяви за неграмотен. Няма да редактирам...
- ablood
- Обратна връзка:
kill_u, напомняш ми за вица:
"Вече бях пуснал писмото, когато се сетих, че не съм му залепил марка."
Теми в общия форум могат да се редактират безпроблемно. Нарочно не съм.
Преди много години се изкушавах да напиша някъде в дипломната си работа "Тъй като и без това уважаемата комисия нама да го прочете, за флуид на системата избирам водка."
Уви, не посмях. Ама тук си направих майтапа.
"Вече бях пуснал писмото, когато се сетих, че не съм му залепил марка."
Теми в общия форум могат да се редактират безпроблемно. Нарочно не съм.
Преди много години се изкушавах да напиша някъде в дипломната си работа "Тъй като и без това уважаемата комисия нама да го прочете, за флуид на системата избирам водка."
Уви, не посмях. Ама тук си направих майтапа.
- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Това предполагам е цитат от изтеклите секретни документи, недвусмислено показващ преднамереността на поредната подигравка с правописаablood написа:
Един досаден безделник
П.С. Познавайки добре нивото на грамотност на автора, силно се съмнявам в така афишираната преднамереност на грешката.
По-склонен съм да вярвам в нейната след-намереност.
- hadministratora
- Хабсурден
ablood, казах ли ти? Не само че няма да разбереш дали някой ще ти забележи грешката, а направо измести фокуса на темата си. Друг път като правиш засада се скрий малко
- ablood
- Обратна връзка:
Как? Да я сложа в отделна тема ли?
Остава и това за северния полюс, ледовете и мечките да е партенка. Добре че си знаем от първа ръка, как се пишат научни отчети и проекти.... данните от преди 2000 г. за температурата.
Embrace your climate change!
- Lub0
- Обратна връзка:
Тези идиоти, докато не ни върнат обратно да ходим голи и живеем в землянки, няма да мирясът... Терористи мръсни, пари на развиващите се държави да даваме, та там генералите и прочие управници да се закичат с по още някой медал на униформите и по някой нов самолет да си купят...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
- ablood
- Обратна връзка:
В интерес на истината предпочитам да си вътрят екологичните делавери, отколкото да ни занимават с войни, терористични заплахи, или идиотски грипове.
Днес спорих с един англичанин, канадец и американец (като вица) за Ал Гор: http://www.dailymail.co.uk/news/worldne ... again.html Ония като се вкиснаха репчиха. Като религиозни фанатици...
Нямам нищо против да си стоят на тъмно да вегетират, но ония суплю (Ал Гор, Боно и сие) да живее в къща с 20 стаи, да пътува първа класа и да ни убеждава колко е важно да сме гриин е някак ... нагло.
Ърт дай си спомням в офиса (тия ванкувурците са се побъркали всичките) викат да излкючваме лампите довечера. И аз им викам че моят фуут принт и мимиален и нямам намерение да го правя. Ония пак се сгърчиха. Един комунизм изкарах тия ме набъркват в нов. Забрави.
Нямам нищо против да си стоят на тъмно да вегетират, но ония суплю (Ал Гор, Боно и сие) да живее в къща с 20 стаи, да пътува първа класа и да ни убеждава колко е важно да сме гриин е някак ... нагло.
Ърт дай си спомням в офиса (тия ванкувурците са се побъркали всичките) викат да излкючваме лампите довечера. И аз им викам че моят фуут принт и мимиален и нямам намерение да го правя. Ония пак се сгърчиха. Един комунизм изкарах тия ме набъркват в нов. Забрави.
Лично аз смятам , че човечеството трябва да си понамали консумацията, че няма да остане нищо за следващите поколения. Не ми трябват научни доклади , очевидно е че климата се променя и околната среда е тотално замърсена. От това да си гасите лампите , няма да ви изсъхнат ръцете. Вярно е, че е едно голямо нищо , но все от някъде трябва да се почне.
Все ми едно Ал Гор колко ток ползва.
Все ми едно Ал Гор колко ток ползва.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин