Dvojno grajdanstvo

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
ivandi

Dvojno grajdanstvo

Мнение от ivandi »

Razresheno li e dvojno grajdanstvo v Canada.

Ne che ste se zamislia koe da predpocheta :D
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
Аватар
Rainmaker

Re: Dvojno grajdanstvo

Мнение от Rainmaker »

ivandi написа:Razresheno li e dvojno grajdanstvo v Canada.

Razresheno e razbira se.
Botzo

Мнение от Botzo »

ivandi,
грма да не се замисляш. И дори да не беше разрешено прочето закона за българското гражданство. Там пише че роден ли си на българска зема от родители българи може да се откажеш от грражданство когато поискаш, но реши ли да си го върнеш, то това става за няколко дни.
Питай мен за този закон ......... нали ние сме с опит тук :wink:
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

Botzi, ti gord li si ot tova...neshto taka mi zvuchish. Sigurno. Neka im e na tia v BG-ia...
A inache si prav. Polititsite sa idioti. Triabvalo e da go napraviat che koito vednaj se otkaje- vrashtane nazad niama...ama mvsekipravi greshki...osven tebe :wink:
Botzo

Мнение от Botzo »

MechoPuh написа:Botzi, ti gord li si ot tova...neshto taka mi zvuchish. Sigurno. Neka im e na tia v BG-ia...
A inache si prav. Polititsite sa idioti. Triabvalo e da go napraviat che koito vednaj se otkaje - vrashtane nazad niama...ama vseki pravi greshki...osven tebe :wink:
Ми MechoPuh, да го направят ........ чесно казано на мен ми е все едно. Аз вече избрах пътя в живота си. Т.е. ГОРД съм че съм от избрал.
Ама незнам как може да стане грешка. Т.е. накой по погрешка да се откаже от гражданство :?:
:idea: Трябва да е мног зле горкия ...
Последно промяна от Botzo на Пет Мар 26, 2004 9:15 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

От гледна точка на канадските власти няма никакъв проблем - тях всъщност не ги интересува дали ще си загубиш предишното гражданство като получиш канадско такова.
Проблема на имигрантите кандидастващи за канадско гражданство е какъв е закона в собствената им държава - има държави (като Индия например) където не разрешават да имаш друго гражданство. По българския закон обаче няма проблем да придобиеш и друго гражданство без да си загубиш българското.
rath

Мнение от rath »

Botzo написа:Ми MechoPuh, да го направят ........ чесно казано на мен ми е все едно. Аз вече избрах пътя в живота си. Т.е. ГОРД съм че съм от избрал.
Ама незнам как може да стане грешка. Т.е. накой по погрешка да се откаже от гражданство :?:
:idea: Трябва да е мног зле горкия ...
Evala na Botzo, oste edin ot malkoto hora s mozak v glavata
Botzo

Мнение от Botzo »

На практика никой не може да се откаже от българско гражданство ако е роден в сртаната.
Т.е. може но само формално, а и повторннто му придобиване е също формална процедура.
ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО

Чл. 26. (1) Гражданството на лице, освободено от българско гражданство, може да бъде възстановено по негова молба, ако:
1. не е осъждано с влязла в сила присъда за умишлено престъпление в държавата, в която живее, или в Република България, и
2. не представлява заплаха за обществения ред, обществения морал, общественото здраве или за националната сигурност;
3. (Нова - ДВ, бр. 41 от 2001 г.) преди не по-малко от 3 години към датата на подаване на молбата за възстановяване има разрешение за постоянно пребиваване в Република България.
* Това от трета точка не го бях виждал. Но пък ако е служил в казарма проблеми просто няма да има.

Пълният закон е тук:
http://www.digesta.com/AKTS/DV-98/ZBG98.HTM
Заключено