Шомаж - въпросче?
- teomat.com
- Обратна връзка:
Шомаж - въпросче?
Предишния път в ROE беше чекната точка "А" и нямаше никакъв проблем да се излезе на шомаж. Сега е чекнато освобождаване по точка "К", което е "други" и текст "Incapale de répondre à niveau attendu", и това след годинаи половина работа в тази фирма и успешното и в срок приключване на проекта за който е отговарял лично. 
Та въпросът ми е има ли някой, който е освобождаван по тази точка и имал ли е проблем с шомажа.
Дали ще има проблеми с това описание в точка К и какво може да се прави ако откажат шомаж?
Благодаря предварително.

Та въпросът ми е има ли някой, който е освобождаван по тази точка и имал ли е проблем с шомажа.
Дали ще има проблеми с това описание в точка К и какво може да се прави ако откажат шомаж?
Благодаря предварително.
Re: Шомаж - въпросче?
аз нищо не разбрах от въпроса ти?Я,пак...повтори!

Капитан, всичко е ясно във въпроса нa Теомат. Използуван е кода който се изписва  върху бланката за прекратяване на трудовите правоотношения и съответните им буквички - А,B,C,...K    

Теомат, за съжаление не мога да отговоря на въпроса ти, но си позволявам да направя един коментар, надявам се полезен... 

Практиката ми и тук в Монреал и в София ми е показала, че винаги се допуска "тълкование" на закона... (не съм юрист, но съм работила в област в която се изисква разискване и тълкуване на цели законови разпоредби... )
 )
Така че, съвета ми е: Подайте документи за шомаж и се срещнете с агент в Сервис Канада с който да дискутирате ситуацията. Аз лично познавам семейство в Монреал, което получи шомаж при използвана точка Е - доброволно напускане.
Поздрави и успех: Васето

Теомат, за съжаление не мога да отговоря на въпроса ти, но си позволявам да направя един коментар, надявам се полезен...

Практиката ми и тук в Монреал и в София ми е показала, че винаги се допуска "тълкование" на закона... (не съм юрист, но съм работила в област в която се изисква разискване и тълкуване на цели законови разпоредби...
 )
 )Така че, съвета ми е: Подайте документи за шомаж и се срещнете с агент в Сервис Канада с който да дискутирате ситуацията. Аз лично познавам семейство в Монреал, което получи шомаж при използвана точка Е - доброволно напускане.
Поздрави и успех: Васето
- teomat.com
- Обратна връзка:
Благодаря Васе, мъжът ми се разходи до фирмата си и там му обясниха, че по точка А са длъжни да закрият позицията, което те не искат да правят и са го уверили че няма да има проблеми, току що се върнахме от Сервис Канада и там ни увериха че било нормално това изписване и тази точка, само трябвало задължително да говорят с работодателя. Оставихме им документа и сега чакаме и се надяваме   До средата на ноември би трябвало да сме наясно.
 До средата на ноември би трябвало да сме наясно.

До средата на ноември би трябвало да сме наясно.
 До средата на ноември би трябвало да сме наясно.- teomat.com
- Обратна връзка:
Покрай ровенето открих, че в Монреал има организация Comité chômage de Montréal, която е направила много интересна брошура с примери и съвети за хора които излизат на шомаж.
Petit Guide de survie
des chômeurs et chômeuses (долу в дясно на страницата)
http://www.comitechomage.qc.ca/

Petit Guide de survie
Браво,полезно е!teomat.com написа:Покрай ровенето открих, че в Монреал има организация Comité chômage de Montréal, която е направила много интересна брошура с примери и съвети за хора които излизат на шомаж.
Petit Guide de survie

- mirkaa
- Обратна връзка:
kapitan написа:Браво,полезно е!teomat.com написа:Покрай ровенето открих, че в Монреал има организация Comité chômage de Montréal, която е направила много интересна брошура с примери и съвети за хора които излизат на шомаж.
Petit Guide de survie
само ако знаеш френски обаче....

third generation immigrant 

Ами то на англофоните chomage не им трябва...

- teomat.com
- Обратна връзка:
Притесненията бяха напразни  

За района на Монреал платените седмици вече са 49, преди 2 години бяха 35.

За района на Монреал платените седмици вече са 49, преди 2 години бяха 35.