Наистина, извинявам се, ако съм заблудила някой с непълна информация
Пламен е прав, но аз писах, все едно че всички знаят за какво иде реч.
Исках да кажа, че Ордера задължително ще ви предпише да минете този изпит, ако кандидатствате за члвнство. Но както какзва Пламен, има 2 варианта за минаването му. Единият е да се подготвяте сами и да се явите на изпит пред Ордера (50% и сте минали успешно), а другият е да карате курс по този предмет в някой от университетите, които Ордера посочва (с другите студенти) и да изкарате оценка С.
Този курс си го има редовно в посочените университети. Този, за който аз ви съобщавам, е по-специален. Нормално, в Университет Лавал през лятната сесия такъв не се дава. Това лято го организират извънредно, в рамките на една програма, наречена Програма за бърз достъп в Ордата. За програмата мога да обясня допълнително (преди време бях пуснала тема тук във Форума, тогава не знаех какво е това животно). Правят го специално за участниците в тази програма, но тъй като е все пак университетски курс, е отворен за записване и за всички други желаещи.
В редовния курс се учи по нормалната програма на съответния университет. А за този тук имат намерение да го поокастрят откъм материал и да се учи само това, което Ордера изисква (на всеки кандидатствал за членство Ордера изпраща препоръчана литература и посочва главите от книгите, които трябва да се знаят). Та това му е по-специалното. Затова и пуснах тази тема.
Иначе такъв курс може да запишете по всяко време (почти) във всеки университет от списъка, за който говори Пламен.
Дано с тези обяснения не обърках още повече нещата. Ама вие питайте, нали затова е форума
И за езика да, всички забележки на Пламен и Мечо са верни.