За желаещите да членуват в Ордата на инженерите

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
anito
Мразим да мислим

За желаещите да членуват в Ордата на инженерите

Мнение от anito »

Университет Лавал организира летен курс по инженерна икономика в рамките на програмата за бърз достъп в Ордера. Курсът ще е редовен курс от лятната сесия, от т.н. ускорени курсове, т.е. продължителност 2 месеца, с по 2 занятия седмично. Начало: 4-и май, край: края на юни. Оценката ще се зачита от Ордера.
Обещават материалът да бъде съобразен с препоръчаната от Ордера литература, т.е. да изхвърлят ненужните глави от учебника. Според мен много изгодна оферта. Вместо 4-месечен - двумесечен, и с орязано съдържание...

Набират се кандидати. Всички желаещи могат да се запишат. Смятам, че кандидатите от други градове също могат да се запишат, това е университетски курс, независимо че е част от програма за гр. Квебек.

За повече инфо можете да се обадите на:
R.I.R.E. 2000
mme Mélanie Grenier
tél. (418) 524-7473

Според мен можете да се възползвате от случая, даже ако все още не сте подали документите си в Ордата :wink: . Ако имате намерение някога да го правите, те задължително ще ви предпишат да държите този изпит. Можете да сте сигурни в това. Това се отнася със сигурност за дипломираните в БГ (както и за много други държави де).
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Анито, мерси от името на инженерното племе.
Залепвам темата най-отгоре ;)
Аватар
bis
Обратна връзка:

Мнение от bis »

Ani,
kursovete samo na frenski li sa?
blagodaria
Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
/Нобелов принцип на Рудини/
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

DA, OUI :lol:

daje i da ima literatura na angl. (wsa6tnost tozi u4ebnik sas sigurnost go ima na angliiski),moje da si go 4ete6 na angl., oba4e lekciite se wodiat na frenski, ako ima zada4ki ili ne6to drugo za pisane i predawane, sa6to samo na fr.. Izpita - toje.
Plamen

Мнение от Plamen »

Мамка му и провайдер. писах 1 час и накрая сървър нот фаунд... :x
исках да кажа че има 2 вида инженерни икономики за кандидатстващите в ордера. Не е само тази дето Анито дава. Има още една, но ако някой се интересува да ми пише. Освен това не е задължително да взимате курс. можете да се явите в ордера, като там ви признават изпита за взет ако имате поне 50%, обаче в университет искат оенка С поне и ако нивото на групата ви е много високо може бая да се озъбите...Друго важно нещо е да си преените познанията по езика. Този курс не е никак лек и ако не знаете езика добре става още по-лошо. И тъй като повечето от нас поназнайват английски и малко френски съветвам всички добре да премислят дали да ходят на тоя курс ако не са много добре с френския. Конкордия и МакГил предлагат същите курсове на английски /имим списък на признатите курсове зда различните университети, при интерес- ЛС/.
Ми това е. :roll:
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

I az navremeto si pomislih che moje da stane na frenski (edin vid hem uchish, hem si opraviash ezika...da, ama ne. Parvia pat se os**h. vij ako e neshto deto veche si go uchil v BG nema losho...togava moje hem da uchish ezik hem da si chetesh materiala na BG-ski...imait ev predvid che materiata e iztsialo svarzana s NOrth American pazarite i kato pochesh ot lihvi, slojni lihvi i dr. takiva ta zavarshish s danachni deklaratsii i obeztseniavane vsichko se uchi...a povecheto nashi injeneri ne znaiat aterminologiata na BG, kamo li na fresnki ili angliiski...vnimavaite naistina :idea:
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Наистина, извинявам се, ако съм заблудила някой с непълна информация :oops:
Пламен е прав, но аз писах, все едно че всички знаят за какво иде реч.

Исках да кажа, че Ордера задължително ще ви предпише да минете този изпит, ако кандидатствате за члвнство. Но както какзва Пламен, има 2 варианта за минаването му. Единият е да се подготвяте сами и да се явите на изпит пред Ордера (50% и сте минали успешно), а другият е да карате курс по този предмет в някой от университетите, които Ордера посочва (с другите студенти) и да изкарате оценка С.

Този курс си го има редовно в посочените университети. Този, за който аз ви съобщавам, е по-специален. Нормално, в Университет Лавал през лятната сесия такъв не се дава. Това лято го организират извънредно, в рамките на една програма, наречена Програма за бърз достъп в Ордата. За програмата мога да обясня допълнително (преди време бях пуснала тема тук във Форума, тогава не знаех какво е това животно). Правят го специално за участниците в тази програма, но тъй като е все пак университетски курс, е отворен за записване и за всички други желаещи.
В редовния курс се учи по нормалната програма на съответния университет. А за този тук имат намерение да го поокастрят откъм материал и да се учи само това, което Ордера изисква (на всеки кандидатствал за членство Ордера изпраща препоръчана литература и посочва главите от книгите, които трябва да се знаят). Та това му е по-специалното. Затова и пуснах тази тема.
Иначе такъв курс може да запишете по всяко време (почти) във всеки университет от списъка, за който говори Пламен.

Дано с тези обяснения не обърках още повече нещата. Ама вие питайте, нали затова е форума :wink:

И за езика да, всички забележки на Пламен и Мечо са верни.
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Мечо, и мен ич ма няма с френския, ма ша са пробвам. Нещо не ми се чака да го усвоя по-добре :wink: Пък после ще разправям резили :oops:
Plamen

Мнение от Plamen »

Само да добавя, че ако някой иска може да ми се обади във връзка с курса. Имам американското и канадското издания на Engineering Economics author Chan S.Park. Освен това имам доста решени задачи, някои в електронен вид. Добре е ако можете да си сканирате всички задачи и по-важни материали свързани с ордера на инженерите и да ми ги пратите. ще направим една база данни свързано с този въпрос. Ако имате желание разбира се. Ако не аз ще сложа мойте неща, но след като всичко мине. За сега който иска да ми пише ЛС.
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Като мине и при мен, ще ти пратя всичко, каквото имам. Ще направим един трактат по темата;)
todor73

Мнение от todor73 »

anito, ne moje li sega da gi postnete ili te e strah ot konkurencia. :cry:
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

todor73 написа:anito, ne moje li sega da gi postnete ili te e strah ot konkurencia. :cry:
Todore, az s interes sledia razvitieto na tia dvamata (vse oshte nemoga da gi nareka kolegni, no kandidat kolegi e OK). Ta dokoloto znam sega imat mnogo za uchene i nai-malkoto im e do nas s tebe i do forumi. Mai e vapros na vreme, a ne na jelanie. Pak i mai razbiram che kursa oshte ne e pochnal i sabiraneto na info predstoi :roll:
Moite neshta sa mnogo stari i nadali shte pomognat na niakoi...pak i ne sam siguren kakvo ima v mazeto i dali mishkite ne sa go iziali :(
No imate moralnata mi podkrepa :thumbsup:
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Az dnes si podadox dokumentite v ordera i ot tam mi kazaxa 4e otgovora shte izleze sle 5 meseca.Tolkova li e normalno ili sa go udulgili?Kvo shte praviat 5 meseca ne mi e mnogo iasno.
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

To6e, kato si mi tolkowa otkrehnat, da ti dam wsi4ko, koeto imam, puk ti drasni edna satiika s obiasneniica, skanirai zada4kite, deto sam gi re6awala i gotowo.
A mejdinno wzemi drasni ne6to i za twoia order de :wink:

Me4o, toi To6ko e w 4as, ama se prawi zorlen na lud 8) Drugia pat niama da mu dam zahar za kafeto i 6te widi togawa :evil:
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

anito написа:Me4o, toi To6ko e w 4as, ama se prawi zorlen na lud 8) Drugia pat niama da mu dam zahar za kafeto i 6te widi togawa :evil:
Xexexe ne mu davai na toia gad :wink: ...da se gabarka taka sas starite hora. I ako mojesh mu razlei goreshtoto kafe ta da vidi kakvo mi e sega na mene :P
Ira, ne e normalno tolkova mnogo, obache ti si propusnala sroka za maiskata sesia i sega shte chakash da se saberat na novo i da reshat kakvi izpiti da ti natresat. Shte ti otgovoriat taka che da ne mojesh da se zapishesh za noemvri (politika- nema nachin) koeto znachi che za drugia mai shte si gotova da se iaviavash na izpiti. Ako pitash mene ne barzai mnogo, zashtoto vsiaka greshka struva pari. Kaji v koia sfera si, ta ako neshto da ti pomognem s vazmojnite izpiti (Tarsene na literatura, podgotovka...) Dokolkoto znam Plamen e kolega (elektro i elektronni injeneri), a anito e mehano...znachi ako si v niakoia ot tia sferi te mogat da ti data spisaka s vazmojnite izpiti po izbor, kakto i preporachvanata literatura...deto se vika, taka za vseki sluchai :idea:
Заключено