Кой провали петъчните сбирки в "Бохеми"?
-
Кой провали петъчните сбирки в "Бохеми"?
Хора,
Тази вечер стана страхотна простотия - хората се изнизаха един по един по терлици от събирането в "Бохеми" и бяхме останали само трима, когато донесоха сметката. И…не достигаха 40 лв! Не 1, не 2, не 5, не 10! - 40!!
Явно някой (и то според мен не един) е решил, че може да яде и да пие за чужда сметка! Shame on you!
Съществува разбира се и моментът, че такива събирания най-лесно се надписват от алчни сервитьорки, на не ми се вярва да се е оляла чак толкова...
Във всеки случай, никой от нас (останалите последни) нямаше нито възможност, нито желание да плаща чужди сметки, още по-малко в такива размери. Така че просто избягахме.
Защо ви пиша това? - по две причини:
1. Да обясня на този който не си е платил сметката тази вечер, че маймуните отдавна вече не се ловят на трици. И тази му постъпка не е във вреда само на заведението и конкретната сервитьорка, но и на цялата общност, на всички хора, които се събират всеки петък в тази кръчма!
2. Да ви предупредя да не ходите там другия петък - освен ако някой/някои не си признаят и не доплатят разликата. Но според мен вече злото е сторено. Не вярвам това да оправи нещата. Аз лично повече няма да стъпя там при никакви обстоятелства. Обадете се и на хората, които знаете, че ходят по събиранията, но не четат форума. Ще бъде тъпо някой невинен да опере пешкира.
Много зле се чувствам. Не знам дали ме разбирате.
Когато по пресата се жалват, че цвета на нацията напуска страната, аз донякъде вярвам, че е така. Вярвах, че хората, с които пия всеки петък са нещо повече от всенародното простолюдие и искрено се изненадах тази вечер. Просто не знам какво да кажа.
Ако някой има идея за друго място, където да се събираме, моля да го сподели.
Но честно казано, аз едва ли вече ще посмея да остана последна…
Тази вечер стана страхотна простотия - хората се изнизаха един по един по терлици от събирането в "Бохеми" и бяхме останали само трима, когато донесоха сметката. И…не достигаха 40 лв! Не 1, не 2, не 5, не 10! - 40!!
Явно някой (и то според мен не един) е решил, че може да яде и да пие за чужда сметка! Shame on you!
Съществува разбира се и моментът, че такива събирания най-лесно се надписват от алчни сервитьорки, на не ми се вярва да се е оляла чак толкова...
Във всеки случай, никой от нас (останалите последни) нямаше нито възможност, нито желание да плаща чужди сметки, още по-малко в такива размери. Така че просто избягахме.
Защо ви пиша това? - по две причини:
1. Да обясня на този който не си е платил сметката тази вечер, че маймуните отдавна вече не се ловят на трици. И тази му постъпка не е във вреда само на заведението и конкретната сервитьорка, но и на цялата общност, на всички хора, които се събират всеки петък в тази кръчма!
2. Да ви предупредя да не ходите там другия петък - освен ако някой/някои не си признаят и не доплатят разликата. Но според мен вече злото е сторено. Не вярвам това да оправи нещата. Аз лично повече няма да стъпя там при никакви обстоятелства. Обадете се и на хората, които знаете, че ходят по събиранията, но не четат форума. Ще бъде тъпо някой невинен да опере пешкира.
Много зле се чувствам. Не знам дали ме разбирате.
Когато по пресата се жалват, че цвета на нацията напуска страната, аз донякъде вярвам, че е така. Вярвах, че хората, с които пия всеки петък са нещо повече от всенародното простолюдие и искрено се изненадах тази вечер. Просто не знам какво да кажа.
Ако някой има идея за друго място, където да се събираме, моля да го сподели.
Много неприятна случка,но свиквай още от там,че да не бъдеш изненадана какво представлява всъщност този "цвят на нацията" като пристигнеш!
Ние сме си ние навсякъде по света и подобни бай-Ганьовщини си ги вършим без да се замисляме за последствията.
Сигурно затова българите в Монреал не си пият пиенето заедно всеки петък-вечер...
Заради подобни просташки изцепки хората се отдръпват и въобще се стараят да не общуват със сънародници.
Ние сме си ние навсякъде по света и подобни бай-Ганьовщини си ги вършим без да се замисляме за последствията.
Сигурно затова българите в Монреал не си пият пиенето заедно всеки петък-вечер...

- Flash
Za oslushvaneto pri plashtane na smetkite
То като се обърне каруцата-пътища много
Във слънчева Варна въпроса е решен елементарно - всеки който става да си ходи по-рано си плаща сам сметката, пък и всеки остава по някоя стотинка повече, така че да са доволни и сервитьорите.
Все пак не искаме да пресъздаваме ситуацията в която на един му забили топлийка отзад и после издърпали 5 метра тънка тел.
Хайде със здраве и не забравяйте ,че основното качество на парите е в тяхното количество

Във слънчева Варна въпроса е решен елементарно - всеки който става да си ходи по-рано си плаща сам сметката, пък и всеки остава по някоя стотинка повече, така че да са доволни и сервитьорите.

Все пак не искаме да пресъздаваме ситуацията в която на един му забили топлийка отзад и после издърпали 5 метра тънка тел.

Хайде със здраве и не забравяйте ,че основното качество на парите е в тяхното количество

Човек не може да избере родителите си и къде да се роди, но може да избере къде, с кого и как да живее !
- gez
- Обратна връзка:
Re: Кой провали петъчните сбирки в "Бохеми"?
Elate v kareoke bar "Akvarel" - grad Varna - niama da imate podobni problemi!!!Maria la gata написа:Ако някой има идея за друго място, където да се събираме, моля да го сподели.
No da ne kazvam goliama duma!
Gez
Мисли за най-лошото, за да стане най-хубавото
Gatita,IRA написа:Zatova v Canada si plashtat smetkite po otdelno.I v Bg triabva taka shom ima tarikati.
аз да ти кажа още 3 години преди да имигрирам бях почнал практиката да си плащам на оделна сметка. И от тогава не съм престанал. Дуржа да отбележа че наколко пъти ходих с аржентинци на заведения. И се се случватт странни работи. Пари никога не липсват ами даже и остават. Пък нека са цигани както многократно ги нарекаха тук във форума, ама живота показва най-добре кой какъв е ....
Ne moga da si predstavja njakoi ot saforumcite ,koito idvat v "Bohemi" da napravjat takova neshto !Poslednijat petak 27.2 az sas jena mi Dora bjahme sadnali na masata do toaletnata zaedno s oshte edno semeistvo ,tai kato na goljamata masa njamashe mesta .Kogato si tragvahme poizkahme nashta smetka(makar ,ch eznaeh ,che obiknovenno smetkite s a obshti ),no vse pak bjahme na druga masa !Servitiorkata kaza ,che smetkata se plashta nakraja kato sbor! Nie nastojahme i si platihme smetkata za nashata masa . Spored men servitiorkite si pravjat dalavera s nashata doverchivost! Edva li njakoi ot nas moze da prosledi koi kakvo si porachva i kakvo plashta!Obiknovenno nakraja vinagi ostavat v poveche sabrani pari, koeto govori ,che horata predpochitat malko poveche ,otkolkoto nakraja da ima nedostig ! Trudno mi e da dopusna ,che njakoi samishlenik moze da "igrae"s doverieto na drugite!Ako njakoi si e pozvolil takova neshto ,to takav chovek njama da prokopsa kadeto i da otide !
Predlagam ot sledvashtijat pat vseki da si plashta smetkata otdelno! Neka tova ne e obidno za ostanalite,prosto taka shte moze otkrito da se gledame v ochite !Sramuvam se ot tova kak veche gledat na Sofijanci horata ot drugite gradove i balgarite ,koito sa veche v Canada !Sram!!!!
Spored men izhoda ne e v smjana na zavedenieto ,a v predlozenieto vseki da si plashta smetkite !Tova e !
Az i Dora
Predlagam ot sledvashtijat pat vseki da si plashta smetkata otdelno! Neka tova ne e obidno za ostanalite,prosto taka shte moze otkrito da se gledame v ochite !Sramuvam se ot tova kak veche gledat na Sofijanci horata ot drugite gradove i balgarite ,koito sa veche v Canada !Sram!!!!
Spored men izhoda ne e v smjana na zavedenieto ,a v predlozenieto vseki da si plashta smetkite !Tova e !
Az i Dora
Losho
Losho,
Ami tq RABOTATA move i da e ot nasha strana, move i da e ot strana na serwitjorite. I w dwata sluchaq e kofti. Move da promenim mqstoto na sybiraneto, makar che az nqmam ideq.
Ami tq RABOTATA move i da e ot nasha strana, move i da e ot strana na serwitjorite. I w dwata sluchaq e kofti. Move da promenim mqstoto na sybiraneto, makar che az nqmam ideq.
- IvHaydu
- Хайдутин на годината
Не може 40 лева да не достигат!
Аз обикновено си тръгвам заедно с последните, и винаги сметките са се движели в диапазона 70-80 лева.
И сега изведнъж - 40 лв. не достигат???
Това означава ПОЛОВИНАТА хора от срещата да не си платят???
Както писа Ян, те са си платили сметката на тяхната маса, а може би сервитьорката я е включила към общата?
Така или иначе, кофти момент...
Аз обикновено си тръгвам заедно с последните, и винаги сметките са се движели в диапазона 70-80 лева.
И сега изведнъж - 40 лв. не достигат???
Това означава ПОЛОВИНАТА хора от срещата да не си платят???
Както писа Ян, те са си платили сметката на тяхната маса, а може би сервитьорката я е включила към общата?
Така или иначе, кофти момент...
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Mnogo neprqtno no v sluchaq mislq che tova e nedurazumenie koeto e trqbvalo da utochite predi da si tragnete.Ne priemam obvinenito che sme se iznizali zashtoto predi da si tragna zaplatih dvete biri i portsiq kartofi kato ostavih 5 lv. bez da si vzema resto.Taka postapvat i mnogo drugi koito po edna ili druga prichina ne ostavat do kraq.Kogato si tragnah masata v agala veche beshe osvobodena i mislq te si bqha platili smetkata.Na golqmata masa si bqha tragnali i platili smetkite vsichki koito konsumirat nai malko bih mogal da izredq nqkoi imena Evgeni i Desi,Zlati,edno semeistvo koeto za prav pat idva sedqha v kraq na masata ot stranata na Maria tochno sreshtu Vesko,tvoita priatelka Mimi sa6to si beshe tragnala ,Iglika doide i pochti vednaga si tragna.Dori da priemem che vsichki tezi hora ne sa si platili smetkata edva li sumata bi nadhvarlila i 20lv.Sluchvalo mi se e da ostana posleden no parite vinagi sa izlizali tochno, mislq che samo vednaj ne sa dostignali 2 lv. togava Svetla , ludmil i Vlado bqha opravili smetkata.Poznavam poveche ot 90% ot prisastvalite mnogo dobre i nikoi ot tqh sam siguren ne moje da postapi taka drugite 10% ne biha mogli da izkonsumirat 40 lv.
L'argent ne fait pas le bonheur.
Da sahranim traditsiqta....
Do vsichki na koito sreshtite v Bohemi ne sa bezrazlichni i jelaqt da prodaljim dobrata traditsiq.Predlagam v ponedelnik ili vtornik v udobno vreme da otidem do birariqta i da razreshim tova nelepo nedorazumenie, dori i sas sobstveni sredstva i za chujda smetka.Mejdu vremeno ako nqkoi ima telefona na birariqta neka mi go prati,proverih no uslugi ne razpolagat s telefonia im nomer.Ochakvam vashite mneniq.
L'argent ne fait pas le bonheur.
- IvHaydu
- Хайдутин на годината
По 2 лв. на човек - и готово.poumpy написа:аз съм готов да участвам с 10 кинта в "замазването" на положението без да съм бил в Бохеми този петък, но ми се струва ужасна сцена.
Сега си спомням, че имаше един подобен случай - пак в "Бохеми", не достигаха 2 лв. И в пицария "Примавера" пак се беше случило същото - там пък не достигаха 8 лева...

Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
- miloto
- Обратна връзка:
Az si spomniam kato organizirah sreshta v Botusha i togava pak ne dostignaha pari. Taka, che ne za prav pat, a iavno i drug pat se e sluchvalo. I ne vinagi sa vinovni konsumatorite, a i servitiorite se vazpolzvat. Ama vse pak 40lv si e dosta. Losha rabota!!!
E tuk kato doidete i niama takiva filmi-sabiranie, plashtane na obshta smetka.
Dano se opravite.
E tuk kato doidete i niama takiva filmi-sabiranie, plashtane na obshta smetka.
Dano se opravite.
On a quelquefois assez souffert pour avoir le droit de ne jamais dire:"Je suis trop heureux"!!!