Chauffeur de taxi au Canada?
Chauffeur de taxi au Canada?
Здравейте, интересува ме има ли някой, който упражнява тази професия в М-л.Трудно ли се започва? Чувал съм, че в САЩ тази ниша е заета от имигрантите.
Mislya ,che licenza e 12k ili neshto takova ,no licenzite sa prodadeni i se preprodavat ot livanskata mafiya,koyato dargi toya biznes kakto se kaza za po 80k-100k v Montral.
Za da karash taxi v Mtl. tryabva da izkarash ednomesechen kurs,struva 1000d. i da vzemesh izpita ,otdelno se yavyavash v SAAQ na kormuvane ,ne pomnya tochno Kl4A,B ili C.Za da vzemesh izpita v uchilishteto tryabva da poznavash v detayli kvartala v koyto ste rabotish i po obshto grada ,dobar frenski i angliyski.
Mogesh da rabotish s chugd licenz sas sobstvennata si kola ,za Mtl. plashtash -500d. na sedmica /okolo/,za Ottawa edin poznat mi kaza-300,yavno cenata varira spored naselenoto mesto,moge da rabotish i s chugd licenz i chugda kola ,no plashtash i za kolata .
Naistina toya biznes se dargi ot imigranti v North Amerika ,no v Mtl. e ne mnogo dohoden,imam priyateli koito vav Vegas i Phoenix pravyat po 3-5k. na mesec.Obyasnenieto e ,che tuk ima dobre razvit transport i Metro i grada ne e taka razlyat dokato tam bez lichna kola predvigvaneto e pochti nevazmogno i ostava alternativata -TAXI.
Edin poznat armenec ot davna v taxi i limobiznesa mi kaza ,che zimata po taya sistema s chugd licenz moge da stignesh do 3k na mesec ,ako dvama karat s licenza 24ch. 7dni,lyatoto oborota pada .
Moeto mnenie e ,che e po dobre otkolkoto po fabrikite i stroitelstvoto za 10-12d. na chas ,no ne e dalavera za pravene na pari i ne si plashta hamalogiyata.
Naistina i na men mi pravi vpechatlenie ,che samo pechkite i sivite gi karat ,beli nyama.
Za da karash taxi v Mtl. tryabva da izkarash ednomesechen kurs,struva 1000d. i da vzemesh izpita ,otdelno se yavyavash v SAAQ na kormuvane ,ne pomnya tochno Kl4A,B ili C.Za da vzemesh izpita v uchilishteto tryabva da poznavash v detayli kvartala v koyto ste rabotish i po obshto grada ,dobar frenski i angliyski.
Mogesh da rabotish s chugd licenz sas sobstvennata si kola ,za Mtl. plashtash -500d. na sedmica /okolo/,za Ottawa edin poznat mi kaza-300,yavno cenata varira spored naselenoto mesto,moge da rabotish i s chugd licenz i chugda kola ,no plashtash i za kolata .
Naistina toya biznes se dargi ot imigranti v North Amerika ,no v Mtl. e ne mnogo dohoden,imam priyateli koito vav Vegas i Phoenix pravyat po 3-5k. na mesec.Obyasnenieto e ,che tuk ima dobre razvit transport i Metro i grada ne e taka razlyat dokato tam bez lichna kola predvigvaneto e pochti nevazmogno i ostava alternativata -TAXI.
Edin poznat armenec ot davna v taxi i limobiznesa mi kaza ,che zimata po taya sistema s chugd licenz moge da stignesh do 3k na mesec ,ako dvama karat s licenza 24ch. 7dni,lyatoto oborota pada .
Moeto mnenie e ,che e po dobre otkolkoto po fabrikite i stroitelstvoto za 10-12d. na chas ,no ne e dalavera za pravene na pari i ne si plashta hamalogiyata.
Naistina i na men mi pravi vpechatlenie ,che samo pechkite i sivite gi karat ,beli nyama.
- Sneji
- Най-любезен форумец
Миналата зима, докато живеех в Монреал, ми се налагаше често да ползвам таксита, като на няколко пъти попадах на едни и същи шофьори. Вярно е, че повечето са черни, но не всички говорят английски - с двама (бели) направо се видях в чудо, нито думичка на английски не разбираха та се наложи аз да проговоря на френски
Случвало ми се е и шофьора да си иска бакшиша - направо си смята това, което показва апарата и си прибавя 15% върху тях и казва общата сума. От един чех, на който попадах 3 пъти, разбрах, че сега освен многото пари, които искат, се чакало с години (6-8) за да станеш шофьор на такси, желаещите били много. От него разбрах, че в тяхната фирма имало и българин, който, според него много пиел (изнесе ми цяла лекция на тема алкохол и шофиране).

- shnorhela
- Лисодав
- Обратна връзка:
Не искам да кажа нищо за даващите информация тук, но не очаквай никой да ти каже че дадена работа е готина. Представи си че някой си е наумил и знае че е готино и го пише във форума, ами след около година ще има стотина българи таксиджии в Монтреал. Всички сме много доброжелателни но всеки си пази някаква нишичка за себе си.Благодаря за изчерпателната информация.Не е гот май тази работа
Shnorhel a mnogo tapo se izkaza ,nyama da poluchi konkretna informaciya stoto nyama chovek tuk vav foruma koyto e v toya bransh da mu dade info ot izvora ,a vseki dava mnenie otkade kakvo e chul,koeto vse pak e neshto i te molya ne sazdavay takiva nastroeniya sred sanarodnicite ni .Za primer day sebe si i spodeli nyakakav opit ot oblasta v koyato si se nasochil da se razvivash ,kolkoto i neznachitelno da e moge na nyakoy i da mu e polezno.Naprimer ne e tayna koy profesionalen problem men me valnuva i sam spodelyal opita si ,da ne navlizam v detayli v skoro vreme ste opisha novata si koncepciya kak da se sdobiem s prof. knigka v Qc. i kak da si namerim rabota sled tova ,vazdargam se samo ot fakta ,che infoto koeto ste dam tryabva da se bazira na lichniya mi opit za da bade max. dostoverno i prilogimo,za koeto mi tryabva oshte malko vreme.
Predpolagam ,che gornoto ti mnenie e plod na momentna emociya ,primera koyto po gore go dadoh e za da te oprovergaya ,no vse pak ako dargish na tova si mnenie day neshto pozitivno za dokazatelstvo,che ne se razlichavash ot kategoriyata koyato vizirash.Ti si na hod.Sas zdrave.
Predpolagam ,che gornoto ti mnenie e plod na momentna emociya ,primera koyto po gore go dadoh e za da te oprovergaya ,no vse pak ako dargish na tova si mnenie day neshto pozitivno za dokazatelstvo,che ne se razlichavash ot kategoriyata koyato vizirash.Ti si na hod.Sas zdrave.
Бате, първа страница е твоя...само го напиши и ще го сложим на най-видното място, защото това ще бъде първата професионална "инструкция" от човек минал по тоя път...сигурен съм че ще помогне на много хораbateto написа:Naprimer ne e tayna koy profesionalen problem men me valnuva i sam spodelyal opita si ,da ne navlizam v detayli v skoro vreme ste opisha novata si koncepciya kak da se sdobiem s prof. knigka v Qc. i kak da si namerim rabota sled tova ,vazdargam se samo ot fakta ,che infoto koeto ste dam tryabva da se bazira na lichniya mi opit za da bade max. dostoverno i prilogimo,za koeto mi tryabva oshte malko vreme.

OK,tryabav mi samo oshte malko vreme da finaliziram neshtata za sebe si v smisal vsichko kazano ot men da bade izpitano i provereno ot sobstvenniyat mi opit .Ste opisha problema ili kakto go napisah ;nova koncepciya; na baza sobstvenniyat si opit stapka po stapka s konkretni danni ,zakoni,adresi i t.n.t.I da znaesh ,che ste mi e dolyam kef ,ako pomogna na mnogo hora koito imat namerenie da se zanimavat s taya profesiya da nameryat nay prekiya pat.Obeshtavam.
Davai Bate nie sme s teb
Mdaa sus sigurnost za beginers kato men shte e POVE4E ot polezno
v o4akvane..
v o4akvane..