Chauffeur de taxi au Canada?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
T&D

Chauffeur de taxi au Canada?

Мнение от T&D »

Здравейте, интересува ме има ли някой, който упражнява тази професия в М-л.Трудно ли се започва? Чувал съм, че в САЩ тази ниша е заета от имигрантите.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Лиценза струва минимум $80к в Монтреал. Ако караш с лиценза на друг заплащането е доста малко и пари не можеш да направиш.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Molson

Мнение от Molson »

presimno kiumuri sa driverite na taksitata tuk. neznam zashto e taka, iavno ne e mnogo got da si zad volana. krie golemi riskove. skoro davaha edin sluchai na jena-taksidjiika koiato be napadnata ot klient.
Godis

Мнение от Godis »

Lubo, daje mi se vurti cena ot >100K za pravoto da si taksidjia v Mtl
todor73

Мнение от todor73 »

kato rabotish s chujdo taksi demek kqm firma ti davat kolata, a ti im plastash naem kqm 350 na sedmica. drugoto e za teb ama ne e mnogo. pak si zavisi dali ti se bachka mnogo. malko e altava tazi rabota kato ne rabotish za sebe si ama stava.
bateto

Мнение от bateto »

Mislya ,che licenza e 12k ili neshto takova ,no licenzite sa prodadeni i se preprodavat ot livanskata mafiya,koyato dargi toya biznes kakto se kaza za po 80k-100k v Montral.
Za da karash taxi v Mtl. tryabva da izkarash ednomesechen kurs,struva 1000d. i da vzemesh izpita ,otdelno se yavyavash v SAAQ na kormuvane ,ne pomnya tochno Kl4A,B ili C.Za da vzemesh izpita v uchilishteto tryabva da poznavash v detayli kvartala v koyto ste rabotish i po obshto grada ,dobar frenski i angliyski.
Mogesh da rabotish s chugd licenz sas sobstvennata si kola ,za Mtl. plashtash -500d. na sedmica /okolo/,za Ottawa edin poznat mi kaza-300,yavno cenata varira spored naselenoto mesto,moge da rabotish i s chugd licenz i chugda kola ,no plashtash i za kolata .
Naistina toya biznes se dargi ot imigranti v North Amerika ,no v Mtl. e ne mnogo dohoden,imam priyateli koito vav Vegas i Phoenix pravyat po 3-5k. na mesec.Obyasnenieto e ,che tuk ima dobre razvit transport i Metro i grada ne e taka razlyat dokato tam bez lichna kola predvigvaneto e pochti nevazmogno i ostava alternativata -TAXI.
Edin poznat armenec ot davna v taxi i limobiznesa mi kaza ,che zimata po taya sistema s chugd licenz moge da stignesh do 3k na mesec ,ako dvama karat s licenza 24ch. 7dni,lyatoto oborota pada .
Moeto mnenie e ,che e po dobre otkolkoto po fabrikite i stroitelstvoto za 10-12d. na chas ,no ne e dalavera za pravene na pari i ne si plashta hamalogiyata.
Naistina i na men mi pravi vpechatlenie ,che samo pechkite i sivite gi karat ,beli nyama.
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Миналата зима, докато живеех в Монреал, ми се налагаше често да ползвам таксита, като на няколко пъти попадах на едни и същи шофьори. Вярно е, че повечето са черни, но не всички говорят английски - с двама (бели) направо се видях в чудо, нито думичка на английски не разбираха та се наложи аз да проговоря на френски :oops: Случвало ми се е и шофьора да си иска бакшиша - направо си смята това, което показва апарата и си прибавя 15% върху тях и казва общата сума. От един чех, на който попадах 3 пъти, разбрах, че сега освен многото пари, които искат, се чакало с години (6-8) за да станеш шофьор на такси, желаещите били много. От него разбрах, че в тяхната фирма имало и българин, който, според него много пиел (изнесе ми цяла лекция на тема алкохол и шофиране).
T&D

Мнение от T&D »

Благодаря за изчерпателната информация.Не е гот май тази работа :?
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Мнение от shnorhela »

Благодаря за изчерпателната информация.Не е гот май тази работа
Не искам да кажа нищо за даващите информация тук, но не очаквай никой да ти каже че дадена работа е готина. Представи си че някой си е наумил и знае че е готино и го пише във форума, ами след около година ще има стотина българи таксиджии в Монтреал. Всички сме много доброжелателни но всеки си пази някаква нишичка за себе си.
bateto

Мнение от bateto »

Shnorhel a mnogo tapo se izkaza ,nyama da poluchi konkretna informaciya stoto nyama chovek tuk vav foruma koyto e v toya bransh da mu dade info ot izvora ,a vseki dava mnenie otkade kakvo e chul,koeto vse pak e neshto i te molya ne sazdavay takiva nastroeniya sred sanarodnicite ni .Za primer day sebe si i spodeli nyakakav opit ot oblasta v koyato si se nasochil da se razvivash ,kolkoto i neznachitelno da e moge na nyakoy i da mu e polezno.Naprimer ne e tayna koy profesionalen problem men me valnuva i sam spodelyal opita si ,da ne navlizam v detayli v skoro vreme ste opisha novata si koncepciya kak da se sdobiem s prof. knigka v Qc. i kak da si namerim rabota sled tova ,vazdargam se samo ot fakta ,che infoto koeto ste dam tryabva da se bazira na lichniya mi opit za da bade max. dostoverno i prilogimo,za koeto mi tryabva oshte malko vreme.
Predpolagam ,che gornoto ti mnenie e plod na momentna emociya ,primera koyto po gore go dadoh e za da te oprovergaya ,no vse pak ako dargish na tova si mnenie day neshto pozitivno za dokazatelstvo,che ne se razlichavash ot kategoriyata koyato vizirash.Ti si na hod.Sas zdrave.
Plamen

Мнение от Plamen »

bateto написа:Naprimer ne e tayna koy profesionalen problem men me valnuva i sam spodelyal opita si ,da ne navlizam v detayli v skoro vreme ste opisha novata si koncepciya kak da se sdobiem s prof. knigka v Qc. i kak da si namerim rabota sled tova ,vazdargam se samo ot fakta ,che infoto koeto ste dam tryabva da se bazira na lichniya mi opit za da bade max. dostoverno i prilogimo,za koeto mi tryabva oshte malko vreme.
Бате, първа страница е твоя...само го напиши и ще го сложим на най-видното място, защото това ще бъде първата професионална "инструкция" от човек минал по тоя път...сигурен съм че ще помогне на много хора :P
bateto

Мнение от bateto »

OK,tryabav mi samo oshte malko vreme da finaliziram neshtata za sebe si v smisal vsichko kazano ot men da bade izpitano i provereno ot sobstvenniyat mi opit .Ste opisha problema ili kakto go napisah ;nova koncepciya; na baza sobstvenniyat si opit stapka po stapka s konkretni danni ,zakoni,adresi i t.n.t.I da znaesh ,che ste mi e dolyam kef ,ako pomogna na mnogo hora koito imat namerenie da se zanimavat s taya profesiya da nameryat nay prekiya pat.Obeshtavam.
eiliev

Davai Bate nie sme s teb

Мнение от eiliev »

Mdaa sus sigurnost za beginers kato men shte e POVE4E ot polezno
v o4akvane..
Заключено