Още едно успешно интервю

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
tupoto

Още едно успешно интервю

Мнение от tupoto »

Здравейте, днес 24.05.2007 от 10.00 минахме успешно и ние.Ще разкажа накратко за нашето интервю.Аз и жена ми сме на по 32г и имаме син на 2г.Тя е водещият кандидат с 1 висше образование аз съм със средно-специално.Нива на френски бяхме писали: тя -6/5, аз - 3/4 , английски тя 6/5 аз 1/2.Мосюто започна с нея : име, възраст, защо Квебек, какво образование има, деца има ли, познаваме ли някой в квебек, какво ни накара да емирираме.След това попита говори ли английски и започна:как се вижда тя в Кибек след 1г, има ли разлика между София и Монреал и какви са тези разлики, какво мисли да работи там, защо и харесва да го работи това, в какво точно се състои работата и, и още нещо пак свързано с работата но забравих какво беше.Върна се на френски и продължи с въпроси: да разкаже малко за висшето си образование, къде работи в момента, фирмата с какво точно се занимава.Е в този момент реши че е време да ме сгърчи и мен и започна: защо съм избрал Квебек и по-специално Монреал, къде и какво работя, като какъв ще работя там, в какво точно се състои работата ми, какво правех вчера, какво ще правя днес следобед, имам ли брат/сестра, да разкажа за сестра ми, къде съм учил френски, защо работя това нещо и какво в тази работа ми харесва.В общи линии това бяха въпросите ни изсипах ги набързо за да не забравя някоя подробност, но май пропускам още 3-4 въпроса.Както и да е, мосюто ни се видя много позитивен човек, през цялото време слушаше с внимание, културен, на 2 пъти повтори въпроса си по-отчетливо без да даде израз на досада или неодобрение.Само веднъж ползвахме преводачката и то когато не разбрах въпроса за това какво ще правя днес, аз реших че ме пита за онзи ден:)))).
А да още нещо и при двамата когато ни питаше за това какво ще работиме там ние казахме че сме извадили оферти от интернет и ги носиме с нас, той не поиска да ги види а поиска от жена ми да му ги разкаже какви са изискванията и също я накара да си презентира дипломата за висше все едно той е работодател и тя кандидатства през него.Към някои от тези основни въпроси задаваше допълнителни като например имаме братовчед в Монреал и поиска с 2 думи нещо за него - къде,какво работи, женен такива неща.Според нас човека е много толерантен към грешки стига документите да са изрядно подготвени и да не звучи човек прекалено заучен.Към всеки документ който поискваше ние давахме и съответният превод от заклет превводач, имахме оферти за работа извадени, бяхме подготвили CV-та на френск. Дано тази информация помогне и на други хора занапред.От нещата които бяхме заучили и му харесаха бяха:
Защо Монреал? - говориме говориме ...защото градът е 9 в Северна Америка по брой на заетите в сектора на телекомуникациите и информатиката (аз работя в този сектор), също градът е 10 в света по чистота според тазгодишната световна ранглиста. Хареса му още че жена ми беше извадила (и разбира се донесла) плана за заетост на нашите професии в Квебек до 2009г , забравих точното му име имаше го нейде из официалният му сайт ако има заинтересувани ще питам после жена ми.Допадна му и отговора че в искаме да имаме повече от 2 деца но тук в България е доста трудно и също така като една от причините за имиграция изтъкнах че работя от 12 години, но заради скапани работодатели имам само 5-6г години трудов стаж (толкова ми е по трудова книжка). Ами това е ако има още нещо питайте и успех на останалите занапред.
dada

Мнение от dada »

Честити ви сертификати и много късмет и успехи занапред!
Публикувай отговор