Имплантация на зъб? Някой опитвал ли е в Монреал?
Имплантация на зъб? Някой опитвал ли е в Монреал?
И ако може да ми препоръча евентуално зъболекар, който да я извърши. И дали всеки зъболекар тук може да ги извършва? А ако знаете ориентировъчно цените, ще бъде супер
И дали сте доволни. Всякакви мнения и препоръки са добре дошли. Предварително ви благодаря 
-
beckythomas9
- Леля Екимка
- Диване
- Обратна връзка:
Честито!
Информациятя ми е от д-р Петрова - около преди месец:
2000 долара за зъб. Струвало толкова, защото материалите са скъпи. Операцията е на 2 пъти през 4 месеца - първо се поставя импланта, а след 4 месеца - зъба...Може и да бъркам нещо в процедурата, но това е времето...Гаранция за това дали организмът ще понесе чуждото тяло няма.
Веднага проверих цените в БГ - 400 евро на зъб...
Сметни пътните разходи, това че трябва или да ходиш до там 2 пъти за 4 месеца или просто да седиш 4 месеца в БГ...Може да излезе и по-скъпо отколкото тук...
Мъкааааа-мъъъкаааа...
2000 долара за зъб. Струвало толкова, защото материалите са скъпи. Операцията е на 2 пъти през 4 месеца - първо се поставя импланта, а след 4 месеца - зъба...Може и да бъркам нещо в процедурата, но това е времето...Гаранция за това дали организмът ще понесе чуждото тяло няма.
Сметни пътните разходи, това че трябва или да ходиш до там 2 пъти за 4 месеца или просто да седиш 4 месеца в БГ...Може да излезе и по-скъпо отколкото тук...
Мъкааааа-мъъъкаааа...
Представителна извадка тип "паплач"

- Леля Екимка
- Диване
- Обратна връзка:
Леля Екимка написа:Честито!
Мъкааааа-мъъъкаааа...
има пряка зависимост и организма е винаги добро оправдание(просто има импланти и импланти от 70 до 320 евро на бройка при търговеца и едва после идва поставянето), иначе аз на бълдазето съм правил безплатни коронки и сме плащали само по 200 лева на зъботехника, но това не е реална цена....
1200-1500 е цена за БГ при специалист хирург, който има около 2.5 % (това е в нормата) провал на манипулациите
Абе 2000 долара ви се струват много, ама ако трябва да извадите един зъб и за да направите мост трябва да изпилите съседните два и да правите металокерамична колонка на 3 зъба, си мисля все пак че е по-добре да си имплантирате този един зъб и да си запазите двата съседни. И не съм сигурна че ще ви излезе по-скъпо. И по-важното е че запазвате двата съседни зъба.
Това е чудесно, обаче аз разбрах че за да ти направят имплантацията трябва дълго време да се пият антибиотици, на което аз не съм готова в никакъв случай
Освен това аз съм от тези редки случаи, на които металът в коронките не им понася, венците се отдръпват, и може би няма да съм най-подхдодящият случай за имплантация
А много ми се иска.
Аз мисля да тръгна по специалисти за консултации и ако науча нещо ще ви кажа.
Лельо Екимке, ти реши ли се на имплантация? Юлияна прави ли?
А да, и като цели 4 месеца ти правят пустата имплантация, какво прави човек без зъб в това време
А че не си струва да се ходи в България за имплантация явно е факт. Ако се появи усложнение тук можеш веднага да отидеш и може би ще има някаква гаранция. Това се отнася и за другите стоматологични услуги.
Това е чудесно, обаче аз разбрах че за да ти направят имплантацията трябва дълго време да се пият антибиотици, на което аз не съм готова в никакъв случай
Освен това аз съм от тези редки случаи, на които металът в коронките не им понася, венците се отдръпват, и може би няма да съм най-подхдодящият случай за имплантация
Аз мисля да тръгна по специалисти за консултации и ако науча нещо ще ви кажа.
Лельо Екимке, ти реши ли се на имплантация? Юлияна прави ли?
А да, и като цели 4 месеца ти правят пустата имплантация, какво прави човек без зъб в това време
А че не си струва да се ходи в България за имплантация явно е факт. Ако се появи усложнение тук можеш веднага да отидеш и може би ще има някаква гаранция. Това се отнася и за другите стоматологични услуги.
- fe_ya
- Ефирна
- Обратна връзка:
В БГ е около 300-400 евро - е ако много търсиш ще намериш и по-скъп вариант - прави се или веднага при ваденето на зъба или се чака около 6 месеца след изваждането за да задравее мястото.
Иначе и моите разсъждения са същите - дето ще плащаш 3 коронки по-добре един имплантиран стига организма ти да не го отхвърли.
За тук не знам цени, но в Рокланд Център има имплантологичен кабинет или както там се води и е доста посещаван - ако искаш може да питаш на място.
Иначе и моите разсъждения са същите - дето ще плащаш 3 коронки по-добре един имплантиран стига организма ти да не го отхвърли.
За тук не знам цени, но в Рокланд Център има имплантологичен кабинет или както там се води и е доста посещаван - ако искаш може да питаш на място.
Мислех да не пиша, щото питането е за Монтреал, ама като гледам отговорите са за и за други места.... Тъкмо Пумпи да каже дали не ме кръщават тея еуементи...
Преди два дни ходих на зъбен хирург да ми прави оглед дали ставам за имплант и да ми даде естимът колко ще струва целото начинание.
Значи хирургът ще ми извади един скумърцан зъб и ще напълни образувалата се дупка с костна тъкан (кравешка или от човешки донор). Чакам 3 месеца. Слагат ми импланта от титанова сплав. Чакам още 3 месеца. Тази процедура ще струва около 3200 долара.
След това се връщам при при моя лекуващ зъболекар и той ми слага короната. Цена около 1900 долара.
Процентът на успех зависи от:
-това дали пациентът е диабетик, пушач или има некви други здравни проблеми
-каква е костната тъкан- човешка или кравешка
-колко е къдърен заболекът
Тези сичките хави ми ги рЕди хирургът.
Та Пумпи, кръщават ли ме батка или кво...
Наздраве
Преди два дни ходих на зъбен хирург да ми прави оглед дали ставам за имплант и да ми даде естимът колко ще струва целото начинание.
Значи хирургът ще ми извади един скумърцан зъб и ще напълни образувалата се дупка с костна тъкан (кравешка или от човешки донор). Чакам 3 месеца. Слагат ми импланта от титанова сплав. Чакам още 3 месеца. Тази процедура ще струва около 3200 долара.
След това се връщам при при моя лекуващ зъболекар и той ми слага короната. Цена около 1900 долара.
Процентът на успех зависи от:
-това дали пациентът е диабетик, пушач или има некви други здравни проблеми
-каква е костната тъкан- човешка или кравешка
-колко е къдърен заболекът
Тези сичките хави ми ги рЕди хирургът.
Та Пумпи, кръщават ли ме батка или кво...
Наздраве
- Леля Екимка
- Диване
- Обратна връзка:
Абе аз съм се решила на имплантация, щото хубостта е преди всичко (и здравето
). Д-р Петрова съм я нарочила - то е ясно. Тя работи с един хирург по подобни проблеми.
През 4те месеца си ходиш грозен като годзила! Кофти, когато става дума за преден зъб... Макар че има вариант да си направиш нещо временно - кемини, пон папийон (от години проучвам, та имам идея...)
При всички случаи бих рискувала с имплантация, вместо да бастисвам още 2 зъба и да си строя мост (тук се сетих за вица за учтивия полицай
). А д-р Петрова въобще не предлага моста като вариант.
В БГ като проучвах - никой не ми каза, че може веднага да се направи цялата работа - говореше се за около 4 месеца изчакване...
Според мен си струва човек да си направи някоя скъпа манипулация в БГ, ако става въпрос за повече от 2 зъба...А там цени всекакви...
През 4те месеца си ходиш грозен като годзила! Кофти, когато става дума за преден зъб... Макар че има вариант да си направиш нещо временно - кемини, пон папийон (от години проучвам, та имам идея...)
При всички случаи бих рискувала с имплантация, вместо да бастисвам още 2 зъба и да си строя мост (тук се сетих за вица за учтивия полицай
В БГ като проучвах - никой не ми каза, че може веднага да се направи цялата работа - говореше се за около 4 месеца изчакване...
Според мен си струва човек да си направи някоя скъпа манипулация в БГ, ако става въпрос за повече от 2 зъба...А там цени всекакви...
Представителна извадка тип "паплач"