Ще се допитват до Ордена на инженерите

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
sweety

Ще се допитват до Ордена на инженерите

Мнение от sweety »

Здравейте, всички!
Днес ни се обадиха от посолството да ни попитат - готови ли сме да платим такса за допитване до Ордена на инженерите относно уточняване на професията на съпруга ми. След това ще получим отговор от тях за сертификатите. Има ли някой, който се срещал с този проблем? Ние сме готови да платим, само да сме наясно какво ни чака после?
DCS - подтвърждение 22.04.05
Дата за интервю - 29.11.05
Чакане на отговор от Ордена на инженерите
Аватар
sweety

Мнение от sweety »

Явно само на нас ни се обадили за това нещо.
Днес разговаряхме с госпожата и тя каза, че съпругът ми трябва да донесе в София чек на еди-коя-си стойност и да попълни там на място някакъв формуляр за Ордена на инженерите. Той ще пътува вдругиден. Въпросът ми е следния: чек без да имаме данни за получателя / само да се осребри в Квебек от подателя/ как се оформя ... или поне как се казва? Смятаме да го правим чрез Хеброс банка. И още, какъв вид формуляр ще се наложи да попълваме?
KVAZAR

Мнение от KVAZAR »

Аз също съм инжинер / машинен / , но до сега не съм чувал за подобно нещо !Е все пак съм по-назат от вас :wink: , все още чакам дата за интервю. DCS-05.10.2005
Така че УСПЕХ .
mariwa

за чека,

Мнение от mariwa »

Как така без да знаете за получателя ще изпращате чек ? Трябва да знаете адреса на ордера на инженерите в Монреал. Те трябва да ви го дадат.Попълват се 4 формуляра с данни за образованието и стажа на кандидата и се пускат заедно с чека и с академичната справка от ВУЗ-а.
Аватар
Mark

Re: Ще се допитват до Ордена на инженерите

Мнение от Mark »

sweety написа:Здравейте, всички!
Днес ни се обадиха от посолството да ни попитат - готови ли сме да платим такса за допитване до Ордена на инженерите относно уточняване на професията на съпруга ми. След това ще получим отговор от тях за сертификатите. Има ли някой, който се срещал с този проблем? Ние сме готови да платим, само да сме наясно какво ни чака после?
Ами първо Ви чака такса за оценка от Ордена - към 460 $, после какво ви чака можете да видите тук : http://www.oiq.qc.ca/pratiquer/permis/p ... -pays.html

... естествено, ако искате да имате право да работите като инженер :")
Аватар
sweety

Мнение от sweety »

Благодаря за отговори, обадиха ни се да кажат че чека трябва да бъде международен сертифициран на името на Ордена на инженерите и утре ще го оформя в Хеброс / или Юнион/ банка. Плащаме само допитването до Ордена, не цялата такса. След положителния резултат вероятно ще имаме сертификатите. Ако пък не признаят стажа за инженерен, ще получим отказ.
Аватар
Valdi

Мнение от Valdi »

Аз минах по тоя път! Но на мен формулярите ми ги връчиха на самото интервю - да 4 броя. Таксата я преведохме по банков път до ордера - 195 долара. За попълването на формулярите ще ви е необходима информацията която сте попълвали в молбата до Виена. Образование - специалност. Работа - длъжност, служебни задължения. Допълнителни курсове и сертификати с адресите и телефоните на институциите които са ги издали. Също си подгответе и адресите на Уч. заведения и местоработата. Ние това си го попълвахме в къщи и имахме достатъчно време. Казаха ни че справката ставала за 3 до 6 месеца. В края на 4-тия месец писах до Виена и ми казаха че още не са я получили от ордера, но след 10 дни получих нов мейл, че всичко е ОК и ще си получа в близките дни сертификатите по пощата. Те дойдоха точно на 5-тия месец. Това е. Заредете се с търпение и ... Успех! :beer:
Аватар
sweety

Мнение от sweety »

Мерси, ако има някъде линк към формулярите, ще е есктра! :)
Заключено