Здравейте,
Мисля да подам документи за имиграция в Квебек и се чудя дали въобще имам някакъв шас да бъда одобрен?
Първият проблем е, че съм отлаган от военна служба за една година поради депресия. Възможно ли е това да остане незабелязано, защото предполагам, че това ще е голям проблем? Не съм ходил в казарма, но заради навършени години.
Другият ми въпрос е по какъв начин проверяват изисквания стаж от минимум 6 месеца, необходим за кандидастване по програмата с търсените професии? Дали гледат само какво пише по документи или проверяват с какво точно се е занимавал кандитата, като звънят на управителя например?
Благодаря предварително!
П.П. Ако напиша електронно писмо на адресите за информация, дадени на официялния саит дали ще получа адекватен отговор по първия ми въпрос? Не ми се започва процедурата по имиграция ако няма смисъл.
Медицинските прегледи и стажа за търсените професии!
Здрасти SunHater. По първия ти въпрос: абсолютно е възможне да остане незабелязано. Аз нито в документите до Виена, нито в документите до Букурещ съм споменавал каквото и да е по въпроса за казармата (въпреки че една от точките в тези до Букерещ е свързана с военната служба - просто писах N/A и никой не ми е правил проблем). По втория въпрос: стажът се проверява по трудовата ти книжка (или справка от НОИ). Аз, лично, не съм чувал някой да е проверявал с тел. обаждания по фирми и се съмнявам, че е практика при тях да задълбават толкова. Успех!!!