ВЪПРОС за приравняване на дипломи от задочно обучение в Квеб

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
emyangels
Обратна връзка:

ВЪПРОС за приравняване на дипломи от задочно обучение в Квеб

Мнение от emyangels »

Има ли значение за приравняването на българските дипломи в Квебек дали си завършил редовна или задочна форма на обучение? Доколкото разбирам при приравняването се гледат учебните предмети и техните хорариуми, а хорариумите на задочниците са по-малки от тези на редовните студенти. Сигурно по-трудно признават степен от задочна форма на обучение!!! Интересно ми положението както за продължаване в техен университет, така и за работа!

Питам за това понеже съм завършила Международни икономически отношения в УНСС и съм Бакалавър, но задочна форма и се притеснявам, че изобщо за нищо няма да ми послужи тази диплома. Ако запиша магистратура в България пак ще трябва да бъда задочно обучение, а и сега сме на етап процедура за виза и ако всичко бъде наред, май няма да се вместя във времето!
В крайна сметка излиза, че дипломата ми за висше, която съм изкарала с толкова много мъки ще ми се приравни с тяхното средно! :-(

Има ли някой от вас, който да е наясно с приравняването на дипломите от задочно обучение? А още повече ще се зарадвам да ми отговори и някой със същата специалност!!!

Благодаря Ви предварително за отделеното време и внимание!!!
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

Takova sladko angelche, akakvi lishi misli mu se vartiat iz glavata... :wink: . Spoko, tia tuka i ideia si niamat shto e to zadochno obuchenie i ima li pochva v Quebec...znachi moito matse e s zadochna diploma i nikade dosega ne e imala problemi- diploma, kato diploma... :roll: . POlzvai si ia s merak i bez strah...a ako ne ti viarvat che e tvoia- iaviavash se na porverochen izpit i im vzimash akala...nema'a se daame ia... :beer:
Заключено