debit card

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
penka
Обратна връзка:

debit card

Мнение от penka »

Dobar den i priqten weekend!

Bih iskala da postawq waprosa za credit cards.
Ne e li nai-dobre da se izpolzwat credid card kogato ti predstoi takowa patuwane. Koi banki imate nabluidenie da imat nai-izgodni uslowiq za izkarwaneto na debit card.
spored was?
Dali nqkoi izpolzwa travels cheques?
Аватар
miloto
Обратна връзка:

card

Мнение от miloto »

Penka zdravei,

Po tazi tema beshe dosta pisano, ne znam dali si gledala nazad vav foruma.
Nai-dobre e da se izpolzvat patnicheski chekove i cash, razbira se zavisi ot sumata, koiato imash namerenie da nosich cash.
Credit card kazvat, che e dobre da imash ot BG, za damojesh da si vzemesh takava tuk po-lesno. Savetvam te da ne si vadish nikakvi karti ot BG, niama smisal da se plashtat izlishni tranzakcii. Tuk debitna karta izdavat super lesno, a za credit card triabva da izchakash malko, mo i neia davat lesno.

Taka, che ne se terzai izlishno za tova, napravi si patnicheski chekove i tova e. Nie izpolsvahme Bulbank, imash 5$ taxa v/u 1000$.

Uspeh :lol:
On a quelquefois assez souffert pour avoir le droit de ne jamais dire:"Je suis trop heureux"!!!
Аватар
Dino
Модератор

Не съм съвсем съгласен...

Мнение от Dino »

Ето моето лично мнение:

1. Аз избрах кредитна карта + кеш. Така имах постоянен достъп до парите си, навсякъде (дори си пазарувах от Интернет). А пътническите чекове ненавсякъде ще ти ги приемат директно. Вярно е, затворих в България около 200 USD, но пък удобството винаги се заплаща. Освен това, при закриване на картовата сметка този депозит се връща. Само за сведение - понеже ми беше най-изгодно, ползвах MASTERCARD от ЕИБанк, а тук установих, че VISA е по-разпространена.

2. НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ дали имаш кредитна карта от България - тук нямаш кредитно досие и затова тукашните банки ИЗОБЩО НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА колко български VISA или MASTERCARD имаш.

3. За кредитна карта не се чака никак малко и не я издават лесно. Дори НАЙ-ТРУДНО СЕ ИЗДАВА ПЪРВАТА КРЕДИТНА КАРТА. Има и изключения (ако си full time студент можеш да опиташ в TD Bank). Казвам това от опит - тази пролет изживях много трудни моменти, въпреки че живеех на постоянен адрес и работех в една и съща фирма още от първия месец тук. Просто тук си действат по устав (всеки се оправдава, че нямаш кредитно досие, но никой не ти помага да си създадеш такова). В стария форум дори се бях оплаквал в една тема. Е, от една банка се излъгаха и ми пратиха потвърждение. После искаха да се отметнат, но аз вече бях захапал яко (като питбул) и изтърпях всичките им искания и след 2 седмици нервиране се сдобих с кредитна карта. Но това беше късмет и инат...

Каквото и да избереш, важното е да ги имаш парите! ;-)

Хайде със здраве!

Даниел
Nadia&Petar
Обратна връзка:

Мнение от Nadia&Petar »

Vzemi si parite v kesh, nai-dobre e i niama nikakav problem.
Pogledni nazad, naistina ima dosta pisano po temata vav foruma.
Uspeh!
ik

Мнение от ik »

Dino, не знам защо при теб е толкова сложно с кредитната карта - съпругът ми я получи много бързо. В Роял банк още при откриване на дебитна карта той поиска и кредитна и след една седмица я имаше. В момента и аз се каня да кандидатствам. За справка той работи от както сме дошли в септември за 8 на час, но декларира 13 000 годишен доход. Служителката в банката каза че при доход над 12 000 на година е почти сигурна че ще ти отпуснат кредитна карта. Ако ти откажат нищо не пречи след 6 месеца пак да пробваш. Успех!
Заключено