Частен бизнес
- Mani
- Обратна връзка:
Частен бизнес
Лесно ли се открива фирма в Монтреал и правителството помага ли на имигрантите за това?
-
Регистрирането на фирма струва от 50до300д. поне в Кебек.Процедурата е много улесненс и бърза.От там нататък нещата ставт сложни,никой на никого не помага ,още по малко правителството за да си развиеш бизнеса.Точно заради това фирмата е частна ,а не правителственна .Тук действат на 100% пазарните механизми ,както и в Бг. даже и е много по трудно да завъртиш дребен бизнес .Не разбирам защо приемате Канада като социална държава отнасща се към поданиците си които искат да развиват частен бизнес.Тя е такава към тия които не могат да си платят сметките ,за тия които искат сами да се изхранват като си въртят частен бизнес тя не отговаря .
-
Пак повтарям, има програма, по която може да се кандидатства, за подпомагане, за откриване на бизнес, но има определени условия, които се спозват. Държавата може да те финансира, за да се открие фирма, но има условия, които са стриктни.
Трябва да се представи плат и проект за дейността на бъдещата фирма, за да се навият канадците да ви спонсорират, което е трудно, но съществува такав програма, която подпомага тези, които имат усета, имат идеи, имат първоначален капитал и разбиране към нещата.
Трябва да се представи плат и проект за дейността на бъдещата фирма, за да се навият канадците да ви спонсорират, което е трудно, но съществува такав програма, която подпомага тези, които имат усета, имат идеи, имат първоначален капитал и разбиране към нещата.
Ей ти наивен ли си,сам ли си вярваш или правиш реклама на нещо дето не ти е ясно.,
Ти каза -подпомага хора които имат идеи,усет и капитали,подобна глупост не бях чувал скоро.Те тия които покриват тия три условия нямат нужда от помощ,на тях държавата може да им бъде само партия.
Можеш ли да се изразиш компетентно как държавата би помогнала ,ако липсва някое от изредените по горе условия особенно третото та да си полезен ,щото ние идеите и хъса го имаме .
Не се заяждам ,направи го за да си полезен ,а не само да си чешем езиците
Ти каза -подпомага хора които имат идеи,усет и капитали,подобна глупост не бях чувал скоро.Те тия които покриват тия три условия нямат нужда от помощ,на тях държавата може да им бъде само партия.
Можеш ли да се изразиш компетентно как държавата би помогнала ,ако липсва някое от изредените по горе условия особенно третото та да си полезен ,щото ние идеите и хъса го имаме .
Не се заяждам ,направи го за да си полезен ,а не само да си чешем езиците
-
Бате, ти идеи може да имаш много, но като не са в крак с разбиранията на канадците, е ясно, че никога няма да ти подадат рамо, за да откриеш собствент бизнес. Хората тук мислят рационално и практично, всичко е измислено, те си преценяват кого да спонсорират и кого не. Нестава от всеки имигрант бизнесмен да става, както от всяко дърво свирка.
-
-
-
-
Докато не изчистите бг мисленето от почти всяка сфера, няма да успеете да се вмъкнете в тукашното мислене. За това, само ще ви кажа, ваш проблем. Аз нямам намерение да споря със закостенели българи, която само тяхната си стара песен знаят от БГ, и немогат да разберат как в развитите страни се работи и как подхожда държавата въобще към гражданите си.
-
- Mani
- Обратна връзка:
Интересува ме по точно като обобщение сравнително лесно ли можеш да си създадеш фирма и отношението на правителството към тези хора ако са имигранти.Още не съм чел търговския им закон.Имам една голяма тухла CODE CIVIL но там няма такива теми.Гледам тук повечето малки магазини са неугледни,тъмни и продават боклуци и направо се чудя как съществуват.Не заная още какви са наемите по търговските улици.Има ли някой инфо?
Тутанкамон загубих си вечерта да те предизвикам да напичеш нещо конкретно,относно твоята реплика как тук даже и правителството помага на частния бизнес,ти я разшири като направи съпоставка м/у мисленето,но така и нищо конкретно не каза,вдигна само малко пара на което му се вика бош лаф работа идвайки от турскотобош-празно и лаф-приказка ,говорим си.
Доктора ти каза из ония дни ,че си ходиш със селския манталитет и закърпените чорапи,напъни се малко да го опровергаеш,като първа стъпка можеш да се понапънеш малко да споделиш нещо конкретно на човека дето пита за частния бизнес ,а не да се изказваш компетентно като комсомолски активист чул недочул.
Аз пък да ти кажа заради такива разбирачи се махнах от България ,но то явно където и да отидеш от такива словослагатели оттърване няма .
Та да си дойдем на думата -как държавата тук помага,българското мислене го заеби,ще си говорим за него в друга тема.
Доктора ти каза из ония дни ,че си ходиш със селския манталитет и закърпените чорапи,напъни се малко да го опровергаеш,като първа стъпка можеш да се понапънеш малко да споделиш нещо конкретно на човека дето пита за частния бизнес ,а не да се изказваш компетентно като комсомолски активист чул недочул.
Аз пък да ти кажа заради такива разбирачи се махнах от България ,но то явно където и да отидеш от такива словослагатели оттърване няма .
Та да си дойдем на думата -как държавата тук помага,българското мислене го заеби,ще си говорим за него в друга тема.