brainbench

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

brainbench

Мнение от ssttoo »

http://www.brainbench.com
Знаете ли този сайт за онлайн тестове, главно компютърни, но не само. Има някои безплатни, но повечето са платени. Едва ли много работодатели признават оценките, изкарани там като гаранция, че знаете нещо, но аз лично си пиша каквото съм взел в СиВи-то.
Както и да е - мисълта ми беше, че в момента можете да държите някой от платените изпити (по 49.95 щ.д.) безплатно. Участвате в допитване какво работите и каква ви е заплатата - Salary survey - и за благодарност ви черпят един изпит за без пари ;)
Ако сайтът е нов за вас, препоръчвам да държите един от безплатните изпити, напр. Written English, колкото да свикнете с интерфейса и после да щурмувате по-сериозния изпит, който си изберете от почерпката.
Аватар
balbi

;-)

Мнение от balbi »

ssttoo tozi site e dosta star - predi vreme vsi4ko beshe bezplatno vklju4itelno razni testz za adminski shturotii, win i ala bala, no oneya gameni kato vidyaha 4e ima jelaeshti go napraviha platen i eb.... a na polojenieto./...
Godis

Мнение от Godis »

:lol: :lol: Ей Балби :lol: :lol:
Какво значи 'стар' сайт :lol: :lol: досега само такова определение не бях чул. Грозен, хубав, бавен, смотан и т.н. епитети ок, ама това 'стар' направо обира точките :lol:

Не знам дали има смисал да минава човек тестове там. Аз съм минавал и хванах последните дни преди да ги направят платени. Доколкото съм оглеждал сайтовете за работа, много народ под CV-то си слага и линковете към BrainBench сертификатите....явно се ценят от работодателите.
G_Rosi

Мнение от G_Rosi »

Аз имам сертификат от 2000 година , когато повечето тестове бяха безплатни . Не зная дали се ценят от работодателите , но рекламодателите бяха доста известни фирми!
Нищо не пречи човек да се пробва на безплатните , даже и да не важат никъде - просто да си види нивото в област , в която има намерение да работи! Или просто за fun!

ssttoo, napredvam s vaprosa za avatara :))))) v momenta sam pod nivoto na :metro: :D :) :lol:
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Всичко безплатно е далавера, ама да се плаща за тези тестове е безумие. Впрочем и тестовете са /или поне бяха/ доста менте. Срещал съм много по сериозни онлине тестове, използвани от работодатели...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Еееех, добрите стари времена, когато слънцето светеше, птичките пееха, тревата беше зелена и брейнбенч беше безплатен ;) Както и да е - поне сега имаме възможност за по един фрий тест.
Люб0, ще се сетиш ли за УРЛ-та на други подобни сайтове. Още повече, че се признават от работодатели..
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Още два полезни линка:
http://www.expertrating.com/examlist.asp Нещо като брейнбенч, ама с по-малко изпити и по-евтини. Може би са още в началния "зарибителен" период. Което пък вероятно означава, че работодателите не са ги и чували.
http://www.docnmail.com/resources.htm Това пък е нещо като справочник по темата с изпитите и туториълите
milko

Мнение от milko »

Transcript ID#:288548
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

ssttoo, тия сайтове се използват от работодателите за да те оценят (те плащат за цялата работа), а на тебе ти пращат само парола за конкретен тест. За сажеление не сам запазил линкове, пък и там не се издават сертификати.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Ясно, Люб0, разбрах.
Апропо мен точно така ме взеха на работа. Надявам се да не съм разказвал тая история във форума, та да не се повтарям:
Значи накараха ме да държа теста по РНР на брейнбенч, платиха ми го и уговорката беше да си отида в къщи, да държа теста и ако се представя подобаващо, на другия ден да идвам на работа.
Не казвам, че това е рецепта, даже хората, които познавам и са казвали на интервюта "Имам такъв и такъв сетификат от Брейнбенч", са получавали учудени погледи в смисъл на "Брейн-кое?!". Но в моя случай успях да ги заинтригувам и това решение да ме карат да държа тест, го взеха някак спонтанно, иначе и те не бяха чували.

А Милко, това ИД дето си го дал е много добро! Това се казва човека-сертификат! Нищо чудно, че пише "брейнбенч" в СиВи-то му в графа "Хобита и интереси". Въпреки, че неговия случай може би по-удачната класификациия е "Мании, сачми и номера в Живота" :)
Аватар
vladi

Мнение от vladi »

Men pak me podlagaha na niakakvi si tiahni testove - iavno niama obshto pravilo...
Заключено