Vapros kam bateto

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
milko

Vapros kam bateto

Мнение от milko »

Bate tay kato si shofior i se uverih v pravotata na niakoi tvoi pisania otnosno patuvaneto iz Canada iskam da te pitam kak se patuva prez zimata naprimer Dekemvri po TransCanada Calgary-Montreal.
todor73

Мнение от todor73 »

prez decemvri neznam kak se pqtuva, az pqtuvah iuanuari i to sqs civic-a, -40 C , ami, mai beshe sqstoto kato i prez uli mesec samo deto niamashe muhi (maranguins) :D, inqche konkretno na vqprosa po chist asfalt de :wink: nema da se pUashish :lol:
bateto

Мнение от bateto »

Тошко здравей ,къде се изгуби,викам си тоя човек го отнесоха белите мечки или в по добрия случай някоя ескимоска.
Относно въпроса за пътуването се пътува както го написа и Тошко,проблемът е да не те хване някоя снежна буря на пътя.Няма да се затриеш защото целият път се следи,а и когато започне да вали яко тръгват булдозерите напред и те извеждат до някой мотел ,където да изчакаш докато мине бурята и изчистят пътя ,след булдозера минава солницата и от снега не остава и помен ,само трябва да се внимава в периферията му за обледявания.Важното е да не те хваща снежна буря ,това може да ти вземе 2 дни,по вероятните места са в района на големите езера ,в прериите голям сняг не вали.
Аз по трансканадиен до Калгари не съм ходил ,но това което го пиша сеотнася за северните райони на УСА,Мтл-То. Мтл-НЙ.
Като цяло не е много рисково ,защото пътищата се поддържат и следят,да се повторя проблем може да е някоя локална снежна буря.Но преди да предприемеш подобно пътуване трябва да си много добре екипиран ,ако колата ти даде проблем на пътя трябва да имаш одеала или спален чувал ,примус или друго съоражение на газ ,малко сухи дърва ,храна и задължително селфон макар и да няма покритие навсякъде защото докато стигне помоща до теб може вече да си на сталактит.
По принцип никой не ползва трансканадиен за трийп Кал-Мтл,ползва се само за вътрешни отсечки ,независимо от сезона.
Използва се трасето през УСА-Мтл -Детройт-Чикаго,от там хващаш И90 за Сиатъл ,минаваш през Уисконсин,Минеаполис ,Южна Дакота ,Уайоминг,Монтана -от там вземаш 15 норд и си в Калгари.
По тоя начин пестиш километри ,значи време и пари и караш само по магистарла /на места трансканадиен е двупосочен и пресича планински местности/,единственният недостатък е,че ако не си цитизен ти трябва виза и отсечката от магистралата около Чикаго е платена ,но не е скъпо.Но и по този път зимата има много изненади,казват ,че в Уайомиг и Дакота падал по 2 метра сняг,аз лично съм вигдал бариери които се пускат на магистралата и те спират ,ако някъде напред вали як сняг ,отклоняват те към първия крайпътен мотел и от тук нататък започва далаверата на хотелиерите докато не разчистят навсякъде.В УСА в това отношение са по ориентирани и бързи отколкото канадците заради това и пътищата им са по сигурни.
А транспортните фирми които гонят време ,значи пари зимата слизат и още по на юг за да избегнат изненади на път за Западна Канада,Вашингтон,Орегон и калифорния.
Аз ти препоръчвам втория маршрут,много е интересно да видиш истинското лице на Америка ,за което обикновенно не се шуми по рекламите,ще минеш покрай парка Йелоустон в Уайоминг,ще видиш прериите с тяхната пустош и лунният пейзаж на Уайоминг и Дакота, места забравени от бога ,където часовникът на живота отдавна е спрял,ако изобщо е бил тръгвал някога ,много е романтично и е голямо преживяване.Аз обаче го минах този маршрут късна есен ,зимата може и да е свирепо.Навсякъде от билбордовете покрай пътя те приканват да посетиш исторически места от епохата на каменната ера ,да гостуваш в къщата на Фред и Барни и да се возиш на техния домашен любимец Дино,има и спешъли -разходка до родината на динозаврите на половин цена.
Абе голяма атракция е,уж не е пустиня ,но е страшна пустош,покрай пътя се редуват изоставени селца от дървени бараки и жп гари идеален декор за каубойски уестърн,така както е било в действителност преди 100 и по вече години.Нашите забутани селца в Странджа и Родопите ще ти се сторят като центъра на цивилизацията .
milko

Мнение от milko »

blagodaria ti beshe mnogo polezen. :)
Заключено