Kak se stava u4itel v Canada

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Nikolay

Kak se stava u4itel v Canada

Мнение от Nikolay »

Zdraveite na vsi4ki!
Jena mi e zavar6ila MEI i dalgo vreme be6e prepodavatelka v edin tehnikum. Prepodavala e tehni4eski disciplini. Vaprosat mi e v tazi vrazka - kak, kade i kakva e procedurata za da stane u4itel v Canada. Neobhodimo li e da vzeme niakakvi izpiti za da stane u4itel po matematika ili ne6o drugo v na4alnia ili srednia kurs?
Blagodaria Vi predvarielno za otgovorite!
Гост

Re: Kak se stava u4itel v Canada

Мнение от Гост »

Nikolay написа:Zdraveite na vsi4ki!
Jena mi e zavar6ila MEI i dalgo vreme be6e prepodavatelka v edin tehnikum. Prepodavala e tehni4eski disciplini. Vaprosat mi e v tazi vrazka - kak, kade i kakva e procedurata za da stane u4itel v Canada. Neobhodimo li e da vzeme niakakvi izpiti za da stane u4itel po matematika ili ne6o drugo v na4alnia ili srednia kurs?
Blagodaria Vi predvarielno za otgovorite!
Прави си еквиваланс на дипломата от България, където трябва да има 450 часа педагогически дисциплини. Обикновено няма никакви проблеми. След това държи изпит по френски език. Като го издържи се записва в една или повече училищни комисии и може да преподава "на повикване" в началното училище - от математика - до рисуване, пеене :P . Заплащането е добро - понякога стига 30 долара на час. По-трудно е да се намери постоянно място. Обикновено наемат хора с местни дипломи. За целта, може да вземе някой и друг курс в тукашен университет. После - хем местна диплома, хем - работа. Така както виждам аз проблема - най-труден е изпита по френски. Има дати всеки месец и може да се явява докато го вземе /и 100 пъти/.
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Hi!
Idete na www.educationcanada.com tam ima rabotini mesta za daskali all over Canada. vijte nepremeno i: www.ctf-fce.ca
tova e the site na uchitelskata federaciya i tam shte namerite vsichko, koeto vi interesuva za vsyaka konkretna provinciya. Ako imate vaprosi kak da poluchite certificate, iziskvaniya i t.n. prosto pratete e-mail s vaprosi kam saotvetnoto provincialno ministerstvo na obrazovanieto.
Good luck! :lol:
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Rosi

Re: Kak se stava u4itel v Canada

Мнение от Rosi »

..
Заключено