Кога да се замине?
-
Кога да се замине?
Скъпи съфорумци, тези дни ще дойдат със $Спиди$ паспортите с дългоочакваниет визи.Сега обаче идва въпроса кога да пътуваме, тъйкато сме с 2 деца -малкото е на 4 години и много боледува.Притеснявам се за детските градини и да не се тръшнат болни, та да работим за финансирането на квебекските аптеки.
Моля, дайте съвет!
Моля, дайте съвет!
Sardechni pozdravi! Dilyana
- Дякон Игнатий
Не се ослушвай ами пали аероплана,чадо......
Не само хлапаците ще се адаптират през лятото,ми и родителските им тела.........По-друго е дребни гащи,къси полички,дълбоки деколтета,джапанки вместо кубинки и т.н...............
Стягайте чемаданите им къш..............
Успех.........
Не само хлапаците ще се адаптират през лятото,ми и родителските им тела.........По-друго е дребни гащи,къси полички,дълбоки деколтета,джапанки вместо кубинки и т.н...............
Стягайте чемаданите им къш..............

Успех.........
НАПРАВИ НЕЩО ЗА РОДИНАТА-ЕМИГРИРАЙ
При всички положения в градината ще си прихванете по нещо, няма как просто. Но е добре наистина де се дойде, докато е хубаво времето. И ние получихме визи долу горе по това време и се чудехме.
Дойдохме началото на есента и не съжаляваме, по-добре да си уредите нещата тук, докато времето още бива, че после през зимата всичко е трудно, да не говорим за квартирата, нанасянето, мебелите и т.н. А като си помисля, че се двоумихме за февруари, добре че не сме направили тази глупост. И ние сме с малко детенце. Тя не почна градина веднага, но в момента в който почна, се почна и боледуването. Имаше период от около 3 месеца, в който бяхме почти през седмица в къщи. Всичко, каквото мина през градината, като вируси, мина и през нас. Така че се запасете с лекарства от БГ, поне в началото, носете си и антибиотици, на края и до него стигнах.
Всяко боледуване беше с висока температура, така че и за това се подгответе. Не че тук няма да намерите лекарства в аптеките, има, всичко има, но в началото си е друго, като не мислиш и за това.
Моето дете в Бг не беше боледувало изобщо, но градината си каза думата тук.
Така че идвайте колкото се може по-скоро. Децата бързо ще свикнат, въпреки болестите.
И още нещо, като дойдете, след като мине периода с чакането на здравните карти, ти препоръчвам да се запишете за час за ваксини, за да ви ги изравнят по техните стандарти, защото има разминавания, което е логично. Според българските стандарти, дъщеря ми беше приключила с ваксините и на следващата и идваше реда чак в първи клас, но тук ако знаеш как ни надупчиха, не една, ами три на веднъж ни сложиха. Мисълта ми е да не се губи много време, то и без това се чака дълго за това. Успех!
Дойдохме началото на есента и не съжаляваме, по-добре да си уредите нещата тук, докато времето още бива, че после през зимата всичко е трудно, да не говорим за квартирата, нанасянето, мебелите и т.н. А като си помисля, че се двоумихме за февруари, добре че не сме направили тази глупост. И ние сме с малко детенце. Тя не почна градина веднага, но в момента в който почна, се почна и боледуването. Имаше период от около 3 месеца, в който бяхме почти през седмица в къщи. Всичко, каквото мина през градината, като вируси, мина и през нас. Така че се запасете с лекарства от БГ, поне в началото, носете си и антибиотици, на края и до него стигнах.
Всяко боледуване беше с висока температура, така че и за това се подгответе. Не че тук няма да намерите лекарства в аптеките, има, всичко има, но в началото си е друго, като не мислиш и за това.
Моето дете в Бг не беше боледувало изобщо, но градината си каза думата тук.
Така че идвайте колкото се може по-скоро. Децата бързо ще свикнат, въпреки болестите.
И още нещо, като дойдете, след като мине периода с чакането на здравните карти, ти препоръчвам да се запишете за час за ваксини, за да ви ги изравнят по техните стандарти, защото има разминавания, което е логично. Според българските стандарти, дъщеря ми беше приключила с ваксините и на следващата и идваше реда чак в първи клас, но тук ако знаеш как ни надупчиха, не една, ами три на веднъж ни сложиха. Мисълта ми е да не се губи много време, то и без това се чака дълго за това. Успех!
- Danail
- Обратна връзка:
Здравейте, искам и аз нещо да попитам. Ние нямаме още деца
, но през зимата има ли търсене на квартири, защото имам усещането, че през зимата е по-вероятно да си намериш квартира на по сносна цена. Не знам, нека живеещите в Канада да кажат. Ние още не сме минали медицински, но ми се ще щом си получим визите веднага да "палим аероплана"

Бъди смел, а когато не си, преструвай се , че си, никой няма да усети разликата!
-
Моите 2 цента: на друга географска ширина и при различен климат заболяванията в Канада протичат по различен начин. Често се среща заболяване придружено с изключително висока температура (според българските разбирания), но възприемана нормално тук - около 40 градуса. Наблюденията ми са, че българските лекарства (тези продавани в България) не действат по същия начин в Канада, затова пък местните са достатъчно ефикасни. Това важи за температуросмъкващите (парацетамоли и т.н.) и антибиотици. След дълъг престой тук установих, че изхвърлих лекарства за над 100 лева поради изтекъл срок на годност. Бих посъветвала да се внимава с презапасяването с лекарства. Друго наблюдение: лекарствата против алергии (например Кларитин) са доста разпространени в Канада и доста по-евтини от България. Същото важи и за заболяванията на ушите. Отитът е често срещано заболяване тук и лекарствата са сравнително по-евтини от България. Не е необходимо да се запасявате с тях. От друга страна аналгин не се продава и ако сте свикнали да го употребявате е добра идея да се вземе. Същото важи и за сиропи от вида на доктор Тайс.
По отношение на това дали лекарствата се покриват от държавата след получаване на здравните карти, вижте това: http://www.ramq.gouv.qc.ca/fr/citoyens/ ... ndex.shtml
Накратко: не всичко, не винаги, с рецепта и има изискване да се подаде молба, за да те включат в режима. Ако доходите ти се считат за по-високи обикновено не те одобряват
По отношение на това дали лекарствата се покриват от държавата след получаване на здравните карти, вижте това: http://www.ramq.gouv.qc.ca/fr/citoyens/ ... ndex.shtml
Накратко: не всичко, не винаги, с рецепта и има изискване да се подаде молба, за да те включат в режима. Ако доходите ти се считат за по-високи обикновено не те одобряват