Предполагам, че има и други със следния проблем:
С цел работодателя да плаща по-малко осигуровки, в договора е написана доста по малка заплата, а и длъжноста сътветно не е тази която заемам. Това обаче е в мой минус и няма как да докажа че реално работя на по-висока длъжност и на по-голяма заплата. Освен това на предишната ми работа съм осигуряван на реалната заплата и е вписана реалната ми длъжност, излиза че съм напуснал заради по-нископлатена и по-непрестижна работа.
Има ли някой който е имал проблем заради нещо подобно на интервюто?
Въпрос за интервюто
-
-
- Dani§Ticho
- Обратна връзка:
Моят съпруг беше в същото положение. На интервюто изобщо нищо не не ни питаха за това, но ние бяхме готови да обясним, че това е практика в България, с цел работодателите да плащат по-малко осигуровки - просто бяхме готови да кажем истината. Така че не се притеснявай, ако те питат - кажи си истината. Пък това можеш да го обърнеш в твой плюс - да кажеш че това е нещо което не ти харесва и е една от многото причини за които искаш да отдидеш в Квебек, защото си сигурен че там не е така / знае ли човек обаче/ 

Всички разумни и искрени обяснения могат да бъдат приети. Проблема е там че нямаш доказателства. Опитай се да получиш от работодателя препоръка в която да е описано какво наистина работиш (задължения, задачи), и я преведи на френски.
Забравихте как изглежда България? Тя е красива - http://nigor.myphotoalbum.com/
Привет Франческа,
Ами,според мен нямаш никакъв проблем!!!!!!
В първия период от живота ти ,когато си работила по-специалността ти - доказваш че, все пак имаш трудов стаж по-образованието ти ,това е само в плюс за теб - значи дотук: - никакъв проблем!!!
Събитията във втората половина от трудовия ти живот са се стекли по-начин не зависещ от теб и не по-твое искане или вина: - примерно: фирмата е фалирала и тн.
Пробвала си да си намериш работа по специалността си - не си успяла /примерно: защото в БГ този бранш не развиващ се!!!/ - и в резултат на което си била принудена от обстоятелствата и от необходимостта да се издържаш /децата семейството и тн/ да започнеш каква да е работа пък - макар и на по-ниска заплата : - между другото това също /мисля аз/ е само в твой плюс - защото доказваш че ,не си човек който да седи на помощи или да бездеиства на основание на високите си претенции......... - винаги можеш да кажеш че ,през цялото това време,докато си била на ниско квалифицираната длъжност ,не си преставала да търсиш подходяща работа съгласно образованието ти - но уви не си успяла поради дефицит на същата на пазара на труда в БГ, - и виждатели именно това е една от причините да желаете да се преместите със семейството ти в Канада .
Значи ,не те съветвам да говориш врели не кипели за това как работодателите в Бг плащат ниски заплати за да не плащат данъци ,нито за това ,че същите те наемат фиктивно на една длъжност а пък те ползват или те карат да вършиш неща съгласно друга длъжност!!!!!!!!!1 - защото ако го представиш по-този начин ще излизи че ти активно участваш в една измама и задкулисни игрички изцяло с твоето дейно съгласие ....................................!!!!!
Истина или не ,-0 това за Бг деиствителността - не си ти този човек който е призван да раздава ИСТИНАТА ЗА НЕЩАТА - субективната ти оценка едва ли е нещо което е 100% истина .
Твърда се облегни на фактите в твоят трудов живот и накарай интервюиращия да разбере че ,полагаш всички усилия/без при това да виниш които и да било за неблагополучията в живото ти / да промениш нещата в твоя полза и в полза на семйството ти и децата ти!!
Успех на интервюто

В първия период от живота ти ,когато си работила по-специалността ти - доказваш че, все пак имаш трудов стаж по-образованието ти ,това е само в плюс за теб - значи дотук: - никакъв проблем!!!
Събитията във втората половина от трудовия ти живот са се стекли по-начин не зависещ от теб и не по-твое искане или вина: - примерно: фирмата е фалирала и тн.
Пробвала си да си намериш работа по специалността си - не си успяла /примерно: защото в БГ този бранш не развиващ се!!!/ - и в резултат на което си била принудена от обстоятелствата и от необходимостта да се издържаш /децата семейството и тн/ да започнеш каква да е работа пък - макар и на по-ниска заплата : - между другото това също /мисля аз/ е само в твой плюс - защото доказваш че ,не си човек който да седи на помощи или да бездеиства на основание на високите си претенции......... - винаги можеш да кажеш че ,през цялото това време,докато си била на ниско квалифицираната длъжност ,не си преставала да търсиш подходяща работа съгласно образованието ти - но уви не си успяла поради дефицит на същата на пазара на труда в БГ, - и виждатели именно това е една от причините да желаете да се преместите със семейството ти в Канада .
Значи ,не те съветвам да говориш врели не кипели за това как работодателите в Бг плащат ниски заплати за да не плащат данъци ,нито за това ,че същите те наемат фиктивно на една длъжност а пък те ползват или те карат да вършиш неща съгласно друга длъжност!!!!!!!!!1 - защото ако го представиш по-този начин ще излизи че ти активно участваш в една измама и задкулисни игрички изцяло с твоето дейно съгласие ....................................!!!!!
Истина или не ,-0 това за Бг деиствителността - не си ти този човек който е призван да раздава ИСТИНАТА ЗА НЕЩАТА - субективната ти оценка едва ли е нещо което е 100% истина .
Твърда се облегни на фактите в твоят трудов живот и накарай интервюиращия да разбере че ,полагаш всички усилия/без при това да виниш които и да било за неблагополучията в живото ти / да промениш нещата в твоя полза и в полза на семйството ти и децата ти!!
Успех на интервюто

Мисля, че имиграционните власти са доста наясно с БГ реалността. Не всички имат имоти и получени наследства, а всички показват парични наличности. Не трябват много усилия, за да се сметне, че с 2 заплати /от по 260 лв., да речем, колкото са в трудовата книжка/, трудно ще достигнеш като спестявания сумата, която се изисква и още ще си в носеща много точки възраст
Не се притеснявай. Направи както казва Igor. Успех!

Не се притеснявай. Направи както казва Igor. Успех!
Всеки от нас може да излъчва любов, стига да си го позволи.