Въпрос към баба Пена

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Заю Баю

Въпрос към баба Пена

Мнение от Заю Баю »

Здравей бабче,
това е по-скоро молба, няколко страници назад във форума прочетох твой постинг, че за Букурещ си пращала свидетелства за съдимост от други държави в които си била. Та въпроса ми е, от къде се вземат тези свидетелства, от посолствата на съответните държави в София ли? Май въпросите ще са повече :) А имат ли срок на валидност? Това ме интересува защото, ако например в момента съм в Чехия, мога да взема такова свидетелство, но още нямам дата за интервю и докато дойде време да пращам документи за Букурещ(дай Боже), ще са минали наверно повече от 6 месеца(нашите с-ва от БГ толкова важат). А като съм завършил преди 12 г. в Украйна, за там пак ли трябва да вадя с-во?
Знам че и други ще прочетат това, затова ви моля да споделите опит!
Благодаря ви предварително!
Такава информация може да бъде полезна и на други.
Желая успех на всички!
ilka

Мнение от ilka »

zadyljitelno e da si izvadish i za ukraina - az vadih takova za rusia , po syshtata prichina kato teb - kogato veche ne si tam - svidetelstvoto e okonchatelno i njam srok na davnost, no kakto si sega v chehia - ne znam , da kajat po-znaeshtite
az podadoh molba v konsulski otdel na vyshno ministerstvo i sled EDNA godina mi se obadiha che notata e pristignala i mi izdadoha sluujebna belejka, che syglasno nota edi-koja si nishto losho ne sym napravila v rusia ot data do data.
nadjavam se tova da ti pomogne :)
пак сме тук :-)
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Zdrasti,

Az sam vadila svidetelstva za sadimost samo ot zapadni darjavi, ta ne moga da ti pomogna mnogo za Chehia i Ukraina.

Vse pak...eto kakvo znam...

V Germania, naprimer, svitetelstvoto ti gi izdavat za ima, niama sedmitsa i pristiga v poshtenskata ti kutia. (v tsivilizovanite darjavi pishesh do ministerstvoto na varteshnite raboti na saotvetnata darjava, nai-chesto ima i web site i se opraviash po elektronen pat). Niamat srok na validnost (pone ne nemskoto, za angl. i frenskoto ne pomnia), no (dokolkoto znam) Bukuresht ne priznava svidetelstva za sadimost po-stari ot 6 mesetsa, osven ako ne dokajesh che za vaprosnoto vreme ne si vlizal pak vav vaprosnata darjava. Vajno e da se znae che dokumentite se zavejdat ne ot momenta v koito sa ti dadeni barkodovete, a ot momenta v koito ti priberat parite (v moia sluchai tova beshe 3 mes sled barkodovete) t.e. kam TAZI data svidetelstvoto triabva da e v 6te mesetsa...

Kolkoto za konkretnia sluchai s Ukraina - mislia che se iziskva da demonstrirash kade si bil i kFi si gi varshil poslednite 10 g ili ot 18tia ti rojden den. Po patia na logikata sled kato ne deklarirash po dokumenti che si bil v Ukraina, niama za kakvo da dokazvash che ne si prestapnik. Lichno mnenie.

Tova e ot men.
Sas zdrave.

P.S. Porovi se v arhiva imashe niakolko takiva temi...
Аватар
nikolovata

Мнение от nikolovata »

Вадих този документ за Франция, формуляра се принтираше директно от уеб страницата на М-во на правосъдието във Фр. Провери дали това не е възможно и в твоя случай.
Успех!
Заю Баю

Мнение от Заю Баю »

Благодаря ви за отговорите!
Аз така се и канех да правя, да се поровя из официалните сайтове и да званя по посолства и министерства. Няма да е лесно и бързо, ама то кое ли е. Но целта е ясна и трябва да действаме.
Още веднаж благодаря!
Аватар
Igor
Обратна връзка:

Мнение от Igor »

Само да ви напомня, няма значение каква валидност има свидетелството за съдимост в съответната държава, канадските имиграциони власти искат то да е издадено през последните три месеца. Можете да пратите по старо, но имат право да ви искат ново.

Original police certificates of good conduct or clearances, from each country/state/territory in which you and everyone in your family aged 18 years or over have lived for six months or longer since reaching the age of 18.
Забравихте как изглежда България? Тя е красива - http://nigor.myphotoalbum.com/
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Igor написа:Само да ви напомня, няма значение каква валидност има свидетелството за съдимост в съответната държава, канадските имиграциони власти искат то да е издадено през последните три месеца. Можете да пратите по старо, но имат право да ви искат ново.
Igor, a tova s trite mesetsa kade go prochete? (spored lichnia mi opit: edno ot svidetelstvata mi za sadimost beshe na 5 meseta i edna sedmitsa kam momenta na zapochvane na obrabotka na dokumentite mi, vse oshte biah vav vaprosnata darjava i nikoi ne se razpishtia)

Sas zdrave!
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

Бабче,преди време беше пуснала една интересна статия от тамошната преса относно чужденците лекари.Доста обнадеждаваща ама нещо за срокове няма ли?
Някакви новини напоследък?
Предварително благодаря!
Ще почерпим за инфото!
Док.......................... :beer: :beer: :beer:
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Mojesh da idesh na:

http://www.gov.mb.ca/cgi-bin/press/news ... ge=English

i da se abonirash za e-mail news letter-a. Kogato otkriat web site-a za doktori, niama nachin da ne se pohvaliat.

Ako te interesuvat konkretni pozitsii v nashe selo:

http://web3.gov.mb.ca/healthcareers/

Sas zdrave:

P.S. Poslednoto koeto chuh che sa propishteli za frensko govoriashti meditsinski sestri...
Заключено