informaziq po prudruzava6tite formulara za selekciq dokume

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
telhart

informaziq po prudruzava6tite formulara za selekciq dokume

Мнение от telhart »

Zdraveite,
registritah se predi nqkolko dni i sega izpolzvam foruma za prav pat. Ima edin moment ot prozedurata po kandidatstvane za postoqnna rabotna viza za Kvebek, koito izkam da izesnq i se nadqvam nqkoi da mi pomogne.

Nparavil sam si spisak na dokumentite, koito trqbva da se prilozqt kam formulqra za kandidatstvane ( patuvam sam, ne sam zenen, nqmam deza, nqmam poznati ili rodnini v Kvebek ). Tova sa:

-diploma za sredno obrazovanie,
-diploma za vis6e obrazovanie,
-pismo ot rabotodatel udostoverqva6to trudoviq mi staz,
-dokument ot banka udostoverqva6t finansovoto mi sastoqnie,
-bankovo izvle4enie za platena taksa po obrabotka na dokumentite.

Dokolkoto razbrah, voennata sluzba sa6to se smqta za trudov staz. V tazi vrazka sred prilozenite ot men dokumenti trqbva da figurira i uverenieto za prosluzeno vreme na naborna voenna sluzba.
Molq vi pi6ete mi dali moq spisak s dokumenti e palen. I ako ne kakvo sam izpusnal.

Smqtam da populnq formulqra na frenski ( znam frenski i angliiski ), no prevodite na dokumentite mi 6te sa na angliiski. Tova 6te bade li problem? Az samiq sam zaklet prevoda4 ot i na angliiski ezik i i e po- udobno sam da si napravq prevodite.

Blagodarq predwaritelno za ptziwchiwostta.

priqtelski pozdravi: Dimitar
smqtam da imigriram po programata na kanadskoto pravitelstvo za zaselvane na Kvebek. Shte se radvam ako popadna na nqkoi, koito e minal veche po tozi pat i moze da mi pomogne sas savet. Blagodarq vi predvaritelno.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Добре дошъл, Димитре!
Пълният сисък на формулярите и документите, които се прилагат към молбата за селекция ще намериш ТУК.
В посочените от теб документи, липсват две неща - акта за раждане и копие на първите две страници от международния ти паспорт.
Няма проблем преводите да са на английски. Битува мнението, че е препоръчително да са преведени на френски, но такова задължително изискване няма.
Военната служба не се брои за трудов стаж, но е задължително да се посочи този период, ако е в рамките на последните 10 г. преди подването на молбата за селекция. Не е нужно някакво специално уверение от МО, достатъчно е да копираш и преведеш съответната страница от военната ти книжка.
А трудов стаж се доказва не само с писмо от работодателя и само то не е достатъчно. Трудовата книжка е най-доброто доказателство за стажа (за работници и служители), но ако нямаш такава, можеш да приложиш например и удостоверение от НОИ за платени осигуровки.
Щом като нямаш проблем с езиците, процедурата няма да те затрудни. Има публикувана достатъчно много и конкретна информация в нета. А винаги можеш да се обърнеш за съвет към съфорумците от този форум.
Успех!
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Заключено