Попълване на документи??

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
fa31
Обратна връзка:

Попълване на документи??

Мнение от fa31 »

Знам че актуланта тема сега са Интервютата, но нали и аз трябва да стигна до там.
Имам няколко въпроса.
Първо искам да кажа че съм използвал търсачката и съм чел статиите и въпреки това не са ми ясни следните неща.
Подава ме док. съпруг съпруга и дете(7месеца)

1.Освен DCS трябва ли да попълвам DÉCLARATION D’AUTONOMIE FINANCIÈRE и какво друго Déclaration des époux трябвали да се попълва.
За детето има ли формуляр(за под 18г Demande de certificat de sélection Enfant à charge de 18 ans et plus Тва явно не върши работа)не можах да открия такъв.
2. На адреса за кореспондениция не се сещам как да напиша на френски Пост Бокс
3.В точка 8ма от DCS трябва ли да упоменавам гимназията и да им пращам диплома, или само технукум 4г. и Унуверситет4,5г.
4.Вточка 9та сегашната ми работа обявявам ли я(нея я няма в справката от НОИ) и как (има дата от до).
Вярно ли на интервюто искали телефон в службата да звънят там(ако го направят ще ми предизивикат много неприятни минути пред шефовете:)) и каква е тази препоръка дето искали на същото интервю, каво трябва да съдържа (хората в офиса и представа си нямат с какви подмолни дела се занимавам :)))
Благодаря!
Надявам се вашите отговори да ми помогнат .
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Отговорите на твоите въпроси са следните:
1. Да, попълват се и двете декларации като Déclaration des époux се попълва от придружаващия кандидат. За детето не се попълва никакъв отделен формуляр.
2. Нарича се boîte aux lettres.
3. Упоменават се и се изпращат копия на всички дипломи от средното образование и след него.
4. Когато някакъв срок тече и в момента, кутийките за края на срока - "до" не се попълват.
Трудов стаж се доказва не само с удостоверение от НОИ (осигурителна книжка), но и с копие от трудова книжка, трудова характеристика, Удостоверение Обр. 30 и всички други документи по българското законодателство.
Препоръката от работодател е само един от възможните документи, доказващи трудовия стаж. Това не е задължително (на всяка цена) представящ се документ. А телефона посочваш ти и трябва само човека, който ще го вдигне, да знае за какво става дума. ;) Обаждането е възможно, но не и задължително.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Заключено