Приятели,
Мисля да се местя другата седмица от Торонто в Монреал. Търся някой, който вече е минал по този път за да обменим информация.
чудя се най-вече как да си запиша децата в училище с преподаване на английски (ама че нахалство )
Finnigan написа:Приятели,
Мисля да се местя другата седмица от Торонто в Монреал. Търся някой, който вече е минал по този път за да обменим информация.
чудя се най-вече как да си запиша децата в училище с преподаване на английски (ама че нахалство )
Брех и такива ли има... Не ме отчайвай, аз обмислях местене в Торонто
Доколкото знам, ако може да докаже /с документи/, поне единият от родителите, че е учил в английска гимназия - няма проблеми. Друг вариант: детето е учило в Торонто на английски език - 1 - 2 години - това е препоръка за продължаване в англофонско училище. Трети вариант: плаща се на психолог, който препоръчва обучение на английски език, защото детето не може да привикне към друг език /психологически проблеми и подобни/.
Благодаря за съвветите, специално на Ombudsman.Не очаквах толкова бърз отговор. Не съм луд, просто си намерих работа. Честно казано Торонто по- ми харесва, стига да имаш прилични доходи, и да нямаш расови предразсъдъци. така де
Keeper, всичко, което съм написала по-горе важи и за вас. Ако си учил в английска гимназия или филология/ти или жена ти/ - няма проблем. Ако детето е учило вече в английско училище - ОК. Ако психолог /тукашен/ препоръча детето да ходи в английско училище ...
А и още нещо: записваш детето в частно английско училище - 1 - 2 години, после - в държавно.
Keeper of the 7 keys написа:Dobre de, a ako deteto ne e uchilo v angliisko uchilishte,a prosto iskame da uchi v angliisko ne e li vyzmojno tova da stane i v Montreal.
Ne che imam neshto protiv frenskia, no da rechem, che iskam deteto mi da e s purvi ezik angliiski - ne e li vuzmojno tova?
moia li4en opit - v Quebec ne moje da si zapi6ete deteto v angl u4ili6te ako e na vuzrast prematernelle ili maternelle.Angliiska gimasia, anglogovoria6ti roditeli, zabravi.Durjat decata ni da nau4at frenskiq.Niamam nabludenie za po- golemi deca. No na tazi vuzrast, sorry.
imalizna4enie написа:moia li4en opit - v Quebec ne moje da si zapi6ete deteto v angl u4ili6te ako e na vuzrast prematernelle ili maternelle.Angliiska gimasia, anglogovoria6ti roditeli, zabravi.Durjat decata ni da nau4at frenskiq.Niamam nabludenie za po- golemi deca. No na tazi vuzrast, sorry.
Що бе, има българи тук с подобен опит. И частна детска градина върши работа + психолог. Познавам и една латвийка - детето й било в Латвия 1 година в английска забавачка и тук отива при психолог ... детето е в англофонско училище от матернел.
Dobre do6al, idwaj, 4e da se uweli4i Anglofonskoto prisastwie i da namaliawa procenta na NACIONALISTITE !
ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.