Anceta
Anceta
Molya vi za pomosht,ima hora ot uchastnicite koito mogat da se spravyat s problema ,iskam da napravya edna anceta,no ne znam kak da procediram.I vi molya da badete iskrenni bez da me napadate ,che vlagam negativizam i iskam da povliyaya na izbora na horata koito sme tuk i na koito im predstoi da stanat nashi sagragdani.Ta vaprosat mi e :
Ako Balgariya imashe socialnoikonomicheskoto nivo da rechem na ;stranite ot vodeshtata troyka; : Cehiya,Polsha i Ungariya,kolko ot imigriralite v Canada balgari biha se zavarnali i kolko ot balgarite s namerenie da imigrirat tuk biha go napravili.Ste se radvam da procheta i komentari ot balgarite na koito im predstoi imigraciya.Izobshto kakvo ni kara da imigrirame ,no molya izhodete ot poziciyata na po gore posocheniya primer.Ako nikoy ne se naeme da realizira vaprosite mi v anketa ,ste se zadovolya samo s lichni mneniya i molya da ne se vlagat lichni chuvstva i nastroiki spryamo daden chovek ili mnenie,edin pat da si pogovorim normalno,sashto i da ne poluchavam lichni saobshteniya v,malko mi e obidno kogato horata zapochnat da me sagalyavat i ot simpatii da mi davat nastavleniya .Blagodarya predvaritelno na vsichki vklyuchili se ,s ogromno uvagenie.
Ako Balgariya imashe socialnoikonomicheskoto nivo da rechem na ;stranite ot vodeshtata troyka; : Cehiya,Polsha i Ungariya,kolko ot imigriralite v Canada balgari biha se zavarnali i kolko ot balgarite s namerenie da imigrirat tuk biha go napravili.Ste se radvam da procheta i komentari ot balgarite na koito im predstoi imigraciya.Izobshto kakvo ni kara da imigrirame ,no molya izhodete ot poziciyata na po gore posocheniya primer.Ako nikoy ne se naeme da realizira vaprosite mi v anketa ,ste se zadovolya samo s lichni mneniya i molya da ne se vlagat lichni chuvstva i nastroiki spryamo daden chovek ili mnenie,edin pat da si pogovorim normalno,sashto i da ne poluchavam lichni saobshteniya v,malko mi e obidno kogato horata zapochnat da me sagalyavat i ot simpatii da mi davat nastavleniya .Blagodarya predvaritelno na vsichki vklyuchili se ,s ogromno uvagenie.
Бате, ако в България имаше поне малко спокойствие, уважение към хората и по-малко корупция бих си останал там завинаги...за съжаление невиждам как ще се оправят нещата в близките 50 години...а живота е кратък...
Иначе имиграцията е хубаво нещо и ако може всеки българин трябва да излезе и да види нещо по-различно...така със сигурност еддин ден може и да дойде реда на България и да я оправим, но не като Симеончо да я "оправим", а наистина да я оправим...
Иначе имиграцията е хубаво нещо и ако може всеки българин трябва да излезе и да види нещо по-различно...така със сигурност еддин ден може и да дойде реда на България и да я оправим, но не като Симеончо да я "оправим", а наистина да я оправим...
Re: Anceta
Между другото познавам няколко поляка тук - никой не мисли за връщане. Познавам и едно семейство от Германия - и те не обсъждат темата за връщане в Германия... Но все пак сигурно е че германците са по-малко от българите тукbateto написа:Ako Balgariya imashe socialnoikonomicheskoto nivo da rechem na ;stranite ot vodeshtata troyka; : Cehiya,Polsha i Ungariya,kolko ot imigriralite v Canada balgari biha se zavarnali i kolko ot balgarite s namerenie da imigrirat tuk biha go napravili.

А с германеца си говорих преди 2 дни и той току що се беше върнал от отпуска която прекара у дома си в Хамбург. Та твърдеше че в момента атмосферата в Германия е много подтискаща. Каза буквално, че хората там са depressed.
Та като взех да разказвам за това се сетих, че преди седмица говорих с една студентка от Франция и тя също се изказа по-скоро негативно за Франция в сравнения с Канада, по-точно че там хората са много затворени и че живота в обществото там е свързан с много повече напрежение...
Ako situaciata w Bg e dobra za spokoen jiwot, bih se warnal.
Ina4e - za dobroto na semejstwoto si - ostawam tuk.
Wsi4ko zawisi spored men ot stepenta na profesionalna realizacia tam, kadeto si i standarta na jiwot. Posle idwa spokojstwieto, kato mnogo wajen faktor.
Spored men primerni waprosi na anketata triabwa da ima w dwe sekcii -
1.Za horata, koito sa tuk
2. Za tezi, koito sa w BG.
primerno : za grupa 1
1. Ako ikonomi4eskata i socialnata sreda w BG sa na dobro niwo, bihte li emigrirali :
a) Da
b) Da, pri4inite mi za Emigracia sa drugi
c) Ne
d) Ne, za men standarta na jiwot e pri4inata za emigracia
i za grupa 2 : primerno
1. Ako ikonomi4eskata i socialnata sreda w BG stanat na dobro niwo, bihte li se wyrnali :
a) Da
b) Ne
kato otdoworite `DA`i `NE`mogat da se naprawiat razdeleni na niakolko temi
da - za6toto ......
da - za6toto ......
Standart na jiwot, wrazki s rodnini i priateli, nostalgia, i drugi pri4ini za zawra6tane, no e dobre da sa kasae6ti wazmojno po-goliam broj hora.
i taka i za `NE`.
No ako az prawia takawa anketa, 6te bade samo s DA i NE
Uspeh w ideata !
Ina4e - za dobroto na semejstwoto si - ostawam tuk.
Wsi4ko zawisi spored men ot stepenta na profesionalna realizacia tam, kadeto si i standarta na jiwot. Posle idwa spokojstwieto, kato mnogo wajen faktor.
Spored men primerni waprosi na anketata triabwa da ima w dwe sekcii -
1.Za horata, koito sa tuk
2. Za tezi, koito sa w BG.
primerno : za grupa 1
1. Ako ikonomi4eskata i socialnata sreda w BG sa na dobro niwo, bihte li emigrirali :
a) Da
b) Da, pri4inite mi za Emigracia sa drugi
c) Ne
d) Ne, za men standarta na jiwot e pri4inata za emigracia
i za grupa 2 : primerno
1. Ako ikonomi4eskata i socialnata sreda w BG stanat na dobro niwo, bihte li se wyrnali :
a) Da
b) Ne
kato otdoworite `DA`i `NE`mogat da se naprawiat razdeleni na niakolko temi
da - za6toto ......
da - za6toto ......
Standart na jiwot, wrazki s rodnini i priateli, nostalgia, i drugi pri4ini za zawra6tane, no e dobre da sa kasae6ti wazmojno po-goliam broj hora.
i taka i za `NE`.
No ako az prawia takawa anketa, 6te bade samo s DA i NE
Uspeh w ideata !
ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
sega seriozno ako biah cheh naistina stiah da se zamislia dosta, no v bg opravia nemaaaa
mnogo grubo podhodi ex-chervenata vqrhushka. chak ne mi se pishe, da ne se iadosvam, no konkretno na vqprosa ti ne bih emigriral . za koito oste ne sa vidiali tuk kakvo e si e komunizqm ot 80 -te (za vseki ima hliab i kqsta - pod naem razbira se ) ako si dolu, ako rabotish (po specialnosta si, bez piza i t. p. ) stava za normalen jivot dori i sravnen s tozi v europe.

mnogo grubo podhodi ex-chervenata vqrhushka. chak ne mi se pishe, da ne se iadosvam, no konkretno na vqprosa ti ne bih emigriral . za koito oste ne sa vidiali tuk kakvo e si e komunizqm ot 80 -te (za vseki ima hliab i kqsta - pod naem razbira se ) ako si dolu, ako rabotish (po specialnosta si, bez piza i t. p. ) stava za normalen jivot dori i sravnen s tozi v europe.
Marc, oformlenieto i kriteriite koito predlagash kak bi mogla da izglegda anketata me udovletvoryavat s izklyuchenie po t1 -d,v smisal ,che ideyata mi predlaga edin po dobar standart na givot v bg. ot sashtestvuvashtiya ,makatr i hipotetichno,a pri tiya obstoyatelstva gubi aktualnost.ako ne ti predstavlyava trudnost i se saobrazish s gelanieto mi bi li ya realiziral.Nyamam za cel da pravya predstavitelna izvadka s tova da go nareka socialogichesko prouchvane i ne bih gelal rezultatite/ako go realizirame/da se komentirat,po skoro vseki sam pred sebe si da si otgovori.
Bravo Toshko za vklyuchvaneto dade prime ,kakto i Plamen i Marc,ochakvam i drugi mneniya ,no bih gelal da e pod formata na anketa ,za da nyama protivopostavyaniya i izcepki,no pnege tova e neizbegno bih gelal,ako nyakoy ili nechie mnenie bade atakuvano pod nyakakva forma ,da ne bade otrazyavano i oponirano,edin pat da se opitame da stignem do; istinata; bez spor i protivopostavyane,az lichno obeshtavam da bada samo chitatel,koyto nyama da si pravi izvodite za nyakoi uchastvash na baza lichno mnenie.Davayte smelo.
Felicitations, Bate!
Mnogo interesni neshta te interesuvat! Evala!
Ako bg ne samo nastigne Chehiya, ami ako shte i Norvegiya, daje i Shveycariya ako iskash da stigne NYAMA DA SE VRNA!!! Nay-seriozno ti go kazvam, shtoto edin pat kato sam se okopal tuk i kato mi e got, shto da se mestya samo?
Jivotat ne e samo pari. No, vij, ako bg beshe sas standartat na Sloveniya pone, PREDI DA TRGNA za Canada i ako obstanovkata v stranata beshe normalna, edva li shtyah da si tocha zabite za imigraciya ot 14-15-godishen. No, vishko tova e v granicite na hipotetichnoto. Inache, ako poglednem seriozno na realnostta nyama kak da ne se saglasya s Toshko i da kaja i az, che v bg opraviya nema, e pa ima li?
A, dori i da ima, shte e veche kasno da se vrshtam sled 50 godini, shtoto az sled 50 godini ili shte sam drt kanadec ili shte si pochivam v mir v nyakoy kanadski grob s golyamo klenovo listo za nadgroben kamak!

Mnogo interesni neshta te interesuvat! Evala!

Ako bg ne samo nastigne Chehiya, ami ako shte i Norvegiya, daje i Shveycariya ako iskash da stigne NYAMA DA SE VRNA!!! Nay-seriozno ti go kazvam, shtoto edin pat kato sam se okopal tuk i kato mi e got, shto da se mestya samo?

Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид
Горд канадски гражданин в Мадрид