Подмяна на личната карта

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
hankroum
Обратна връзка:

Подмяна на личната карта

Мнение от hankroum »

Налага се жена ми да си смени личната карта заради адресната регистрация която трябва да е в Пловдив. При смяната трябва ли да си сменя задграничния паспорт, който е със старата адресна регистрация, и дали трябва да уведомим властите в Букорещ за сменената лична карта, защото там имаме заведено досие и чакаме медицински.

Благодаря на всички и успех!!!
АЗ СЕ ГОРДЕЯ ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН!!!
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ОТ КЪДЕ ИДВАТЕ!!!
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Не е задължително да се изважда нова лична карта само заради промяната на адреса по местоживеене т.е. настоящия адрес. Въпрос на личен избор е дали настоящият адрес ще бъде избран и за постоянен адрес. Само в последния случай се налага подмяна и на личната карта, тъй като в нея се записва постоянния адрес на лицето.
Но всичко това няма никаква връзка с международния паспорт и процедурата за емиграция.
В посолството в Букурещ се изпраща копие на първите две страници на паспорта при подаване на Молбата за постоянно пребиваващ и при евентуална подмяна на същия, но никой и никога не е искал копие на личната карта на кандидат-имигранта.
Никъде не съществува подобно изискване - при промяна на настоящия или постоянния адрес, да се подменя и международния паспорт.
Всичко останало е просто губене на време и пари.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
AleksandrAI

Мнение от AleksandrAI »

При промяна САМО на постоянния адрес си ЗАДЪЛЖЕН на си смениш личната карта. Това ще ти го кажат като си сменяш адреса. Международния паспорт не се сменя по простия факт че там няма адрес. Може да го смениш поради изтичане в близката година. Така направих. Смених си постоянния адрес и заедно с него по принуда личната карта и порада изтичане на паспорта след 8 месеца и него. И това стана след интервюто. Просто им изпратих сниман новия паспорт.
Това е. Сега визата ми е на него :-))
Заключено