Не че някой го засяга...

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
anito
Мразим да мислим

Не че някой го засяга...

Мнение от anito »

но в името на по-точната инфо:
Мисля, че на няколко места във Форума писах, че при приемане във франкофонски университет се държи TFI, както от нас, така и от франкофоните. Е, тези дни разбрах, че съм се заблуждавала. За франкофоните си има друг тест. TFI е само за нефранкофони.

Ако понякога ви лъжа, това значи, че и аз съм се излъгала.
Още повече, че и аз :drink: (бира и други по-здрави течности, когато има) и :smokin: (comme une cheminee). Така че не ми вярвайте! :rotfl:
Обичам да преча
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Ey, Ani, ti may seriozno se hvana na tova obvinenie za netochnata informaciya :lol:
Izvinena si, Ani, no nikoga nyama da zabravya vse pak kak losho me podvede s informaciyata s toya test po frenski! :P :P :P
Vesel Action de grace! :beer:
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
gerchev
Обратна връзка:

Мнение от gerchev »

Не си признавай още. не са минали 800 дни.
Трябва да казваш "ВЕРВАЙТЕ МИ'
Един ден като минат и те попитат какво стана им казваш "Вече сме говорили за това преди 800 дни не е добре да се повтарям.

В БГ си имаме един такъв на когото му верваме, щото не е българин.Ако беше немаше да му верваме.
Гост

Мнение от Гост »

Абе в интерес на истината и аз да вметна, но не за първи път :idea: тук във форума ... Само че този път ще бъде за последно. :roll: За франкофонските университети не е нужно да държиш какъвто и да е езиков изпит, за да те приемат да учиш след бакалавърска степен. Няма такова изискване, обсъжда се, но не е внесено за промяна и вероятно няма и да се промени скоро. :metro:
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Ама мен ме приеха метриз и ми искаха да изкарам мин 630т. на ТФИ-то. Не като входящо условие, в смисъл, че ако не ги изкара, няма да ме приемат. Ако не ги изкарам, трябва да се явявам на тест, докато ги покрия, иначе няма диплома. А това значи освен курсовете от програмата, в която съм записана, да взимам и курс по френски.

И един абсурд според мен: за метриз искат мин 630т., а за БАК - 859т. :madgo:

Уточнявам: пиша за Лавал. Но мисля, че това трябва да е така и в другите франкофонски университети.
Обичам да преча
Гост

Мнение от Гост »

Е, явно за Университета на Монреал и ЮКАМ не е така. Не е нужно да държиш никакъв тест, никакви доказателства за френски, английски ... за метриз, за докторат, за каквото си поискаш.
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Canuck написа:Ey, Ani, ti may seriozno se hvana na tova obvinenie za netochnata informaciya :lol:
Izvinena si, Ani, no nikoga nyama da zabravya vse pak kak losho me podvede s informaciyata s toya test po frenski! :P :P :P
Vesel Action de grace! :beer:
Sorry, Canuck! :bigeyecry: Znam kolko raz`ita[e na towa. :rotfl:
Обичам да преча
Аватар
yaiuat
Обратна връзка:

Мнение от yaiuat »

anito написа:....

Какво си си наумила да учиш? :)(ако не е тайна :wink: )
Заключено