Направи си сам мебели

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
roumensp

Re: Направи си сам мебели

Мнение от roumensp »

IRA написа:Тая тема беше за мебели.
Беше ... докато мухата не се намеси.

Не е съвсем по темата, но точно в момента ползвам едно "алтернативно дърво", демек пластмасово, за един мини-порч до къщата:
https://www.homedepot.ca/en/home/p.54-x ... 83721.html"
По-скъпо е от истинското дърво, но за разлика от него не изисква никаква поддръжка ... в задния двор имаме истинско и всеки 2 години трябва да се стърже (или с вода под налягане) и маже.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

:rofl:
то така се почва, пластмасово дърво, пластмасови плодове и накрая пластмасова кукла :rofl: :lol:
Абе румба ела да се напием, че си тръгнал към "неспасяем случай" !
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
tonny

Мнение от tonny »

myhata II написа::rofl:
то така се почва, пластмасово дърво, пластмасови плодове и накрая пластмасова кукла :rofl: :lol:
Абе румба ела да се напием, че си тръгнал към "неспасяем случай" !
опа опа, да купуваме групов билет викам аз. :rofl:
myhata II написа:женички има ли в списъка ... ;)
Те ще ни чакат в клуба с пилоните от "изкуствено дърво". ;)
Последно промяна от tonny на Вто Апр 05, 2016 11:18 pm, променено общо 1 път.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

оле, оле :party:
Стефан Цанев
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

roumensp написа:

Не е съвсем по темата, но точно в момента ползвам едно "алтернативно дърво", демек пластмасово, за един мини-порч до къщата:
По-скъпо е от истинското дърво, но за разлика от него не изисква никаква поддръжка ... в задния двор имаме истинско и всеки 2 години трябва да се стърже (или с вода под налягане) и маже.
Абе ачик си е по темата. Тия пласмасови "дърва" са върха на сладоледа - чувал съм че много приятно се режат, пробиват и сглобяват. Издръжливостта - също.
Аслъ дървото си иска грижи - ние пробвахме първата година с вода под налягане, после се отказахме, щото машината даваше 3000psi и ако не внимаваш - яде дървото и в дълбочина. На комшията обаче, гледам въобще не са му боядисани и са си окей - сигурно някаква друга обработка има. А и кедъра по принцип много държи.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

myhata II написа:
Павел написа:Тук май се бъркат понятията - някой носи при дилъра торбата с колд кеш, който изсипва на бюрото и почва да брои кайметата пред смаяния поглед на дилъра или плаща с кашиърс чек, което също се води плащане в брой, т.е вид кеш, под формата на гарантирана от банката сума? Мухата изтъква предимствата на колд-кеша пред кредитните карти, каквито той няма, защото е баровец :) Също твърди, че си сменя колите с нови на всеки 2 години и плаща кеш, за което получава 10 бона отстъпка :D (колко дилъра ще приемат 20-30 бона на кредитна карта?)
На дилъра му е все тая, дали ще му изсипеш кайметата от торбата, или ще му платиш с кашиърс чек - и в двата случая ще си получи парите по едно и също време - когато отиде до банката да депозира кайметата или чека. Така че, отстъпка ще видиш у шестък. Офертите които се появява чат-пат за отстъпка са в случай, че платиш цялата сума на момента, вместо да финансираш на 0 или близко до 0 % за няколко години, т.е не получаваш отстъпката, защото си занесъл една торба с пари вместо да платиш с кредитна карта.
В повечето случаи само някои измислени бизнеси ще ти дадат отстъпка, ако платиш кеш, щото укриват данъци, даже цялата транзакция може и да не се регистрира.

Муха, иди в супера или Бест Бай и се опитай да получиш отстъпка, щото ще платиш кеш, вместо с карточка, после ела тука да обадиш :D
е това ли можа да изсмучеш от пръстетата за да не ставаш за смях-че мухата ходи по дилър шиповете със бохчите, е мерси, ама и така да е няма как да стане по много знайни причини
КЕШ ,дръвник е да можеш да си платиш веднага без помощ на финансова институция, на теб нищо друго не ти остава освен да си търкаш кредитните карти по кафетата
За да съм по темата, ще отговоря на един умен колкото едно дърво:
Муха, аз джибриш много не разбирам - само схванах, че дилъра ти има шипове и че Давидко ще го лекува с отвара от мащерка и жълт кантарион.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
pumpy

Мнение от pumpy »

optics написа:
roumensp написа:

Абе ачик си е по темата. Тия пласмасови "дърва" са върха на сладоледа - чувал съм че много приятно се режат, пробиват и сглобяват. Издръжливостта - също.
Аслъ дървото си иска грижи - ние пробвахме първата година с вода под налягане, после се отказахме, щото машината даваше 3000psi и ако не внимаваш - яде дървото и в дълбочина. На комшията обаче, гледам въобще не са му боядисани и са си окей - сигурно някаква друга обработка има. А и кедъра по принцип много държи.
Това и мен ме интересува - тази година на ред ми е дека на двора. Твърдо съм решил да си го правя сам, затова приемам всякакви съвети и онлайн помощ :)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

посей си драконови зъби :D
Стефан Цанев
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Лошото на изкуствените дъски е, че мухлясват и почерняват. Тоест пак си изискват грижи.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

ablood написа:Лошото на изкуствените дъски е, че мухлясват и почерняват. Тоест пак си изискват грижи.
Аз затова съм ги взел тъмносиви, да не им личи.
optics написа:На комшията обаче, гледам въобще не са му боядисани и са си окей - сигурно някаква друга обработка има. А и кедъра по принцип много държи.
Нашите не са с боя, а с полу-прозрачен 'stain', който е повече за защита, но и това избелява за 2 години.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

pumpy написа:Това и мен ме интересува - тази година на ред ми е дека на двора. Твърдо съм решил да си го правя сам, затова приемам всякакви съвети и онлайн помощ :)
Малко от мен по въпроса ... Това долу го прави мой роднина почти сам, с минимална помощ преди 10 години. Този дек специално е "летен" и непокрит (новият е с прозрачен покрив) и както се вижда дървото се захабява от дъждовете през зимата и иска поддръжка всеки 1-2 години, затова ако трябваше да се прави сега бих предпочел пластмасови "дъски".

Човекът никога не беше правил такова нещо, но намери всичката необходима информация в Интернет. Предупреждавам, че си е доста работа, ако си решил да го правиш сам ... почва се с копане на дупки за бетонни основи които носят блоковете за скарата (ето ти пример за блокове: https://www.homedepot.ca/en/home/p.4-wa ... 05029.html" ). Евентуално можеш да минеш и без изливане на бетон, само с готови блокове ... внимавай с нивелацията. После скара, покриване, парапет (ако изобщо ти трябва) и мазане. Помня че дървото първо се мажеше с нещо зелено, за да го запази в бъдеще, след няколко седмици зеленото избледнява и може да се маже със stain или боя. Звучи просто, но иска много време и е желателно да се прави лятото.
Друг вариант е просто изравнение на терена и след това настилка от плочи, на който наистина няма какво да им поддържаш ... като например това патио, което е отпред и реално е вкопано, вместо повдигнато:

Конструкцията зависи от мястото ... например мини-порча, който правим в момента допира къщата и трябва да е повдигнат, за да е на нивото на вратата; комбинация е от нормално дърво (скара), пластмасово (покритие) и полу-прозрачен полимер за покрив, а скарата се носи от един бетонен "пачи крак" и е завинтена към основата на къщата и съществуващия бетонен порч. Ако имаш някакви желания за джакузи на дека, съветвам те да е под прозрачен покрив, така е при съседите и определено помага срещу листа, борови иглички и подобни.
Лично аз вече не правя сам такива неща, вече съм стар, мързелив и плащам на други да кОпат, режат и завинтват ... единствено по градината пипам чат-пат (ако жената ме подбере, не по желание). Добре че идва тъщата през летните месеци, да свърши малко работа ... :D От друга страна това си е хоби за някои хора, например човекът, който ни прави дека е професор, но това не му пречи все още да се кефи като си прави сам разни неща по вилата ... така че ако ти се прави сам, що пък не.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

pumpy написа:Това и мен ме интересува - тази година на ред ми е дека на двора. Твърдо съм решил да си го правя сам, затова приемам всякакви съвети и онлайн помощ :)
Ето ти сравнение на материалите:
https://www.homedepot.ca/en/home/ideas- ... cking.html"
Ако ти се дават парите, добре е да се замислиш за "Composite".
http://www.verandadeck.com/inspiration/"
Знам че не изглежда много натурално, така че сам си прецени ...
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Каква стана тя, къщи от дърво, с имитация на тухли и беседки от пластмаса, с имитация на дърво.

Стереупор с имитация на камъни.
Гума с имитация на кожа.

Навремето менте му викахме, но сега сигурно има дипломатично по - коректни термини
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола