Какво е заплащането в Канада

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
jovani

Re: Какво е заплащането в Канада

Мнение от jovani »

leaf написа:В Канада имаш избор.
Или почваш да работиш веднага или губиш време.
Но това е личен избор,а не на обстоятелствата.
Съжалявам, но не съм съгласен. На мен ми отне повече от година да си намеря първата читава работа и определено не беше мой изборът.
В Онтарио няма голяма полза от социалните помощи, защото не биха ти стигали за нищо, а и не плащат за курсове за език, както правят в Квебек.
Социални помощи + работа на черно може и да ти плаща сметките, но е незаконно (колкото и в България е незаконно да ти пишат едни пари на договора, а да ти дават други пари кеш).
Не всички сме дошли тук с идеята да караме пици на черно, докато си стъпим на краката и определено не сме били информирани за тази особенност на Канада - ако аз например го знаех предварително може би щях да си изиграя картите по друг начин. И затова и се опитвам да дам информация на хората с високи доходи, които биха могли да си спестят тези унижения, и да се концентрират на професионалната си реализация в България.
Отново казвам - 4-5 К лева на месец в България се изкарват толкова лесно, колкото $12-15 К на месец тук и носят почти същата покупателна способност. Много малко хора в този форум открито си заявяват доходите в Канада, защото ако го направят ще излезе, че много от кандидат-имигрантите взимат повече пари от тях.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

jovani написа:Много малко хора в този форум открито си заявяват доходите в Канада, защото ако го направят ще излезе, че много от кандидат-имигрантите взимат повече пари от тях.
За това ли било?!?
Аз все си мислех, че е защото някои не искат да се хвалят, а други няма с какво.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
leaf

Мнение от leaf »

jovani, :)

в моя постинг се говори за започване на работа. Не е уточнено каква.
Ставаше дума за аналогия между иммигрантите в САЩ и Канада и как там щеш не щеш трябва да се захващаш за работа (каквато и да е), за да плащаш сметките.
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

jovani написа:Отново казвам - 4-5 К лева на месец в България се изкарват толкова лесно, колкото $12-15 К на месец тук и носят почти същата покупателна способност.
Абе ейй, празнодумец....,къде ги видя тези 4-5 К в България, ааа? Като не сте запознати с някои неща, що не си седнете на кафявата точка и не траете. Имаш ли представа, че заплатите са намалели с по 20-30 и повече процента, а? Имаш ли представа, че последните два месеца ми се събраха общо 350 лева доход, при условие, че съм получавал 700-800 лева на месец за същата работа преди 2 години. Да не говоря за забавянията. Защо ли? Ами няма работа и се натискаш на това, което има защото все някога ще потръгне. Началника ти казва "толкова ще взимаш, забавят ми плащанията, ако ли не"....има други желаещи. Защото преди 3-4-5 години имаше голям избор от длъжности и можеше да си позволиш лукса да си търсиш нещо по-добро, ама сега нямаааааа! Да не мислиш, че всеки идва в Канада заради социала, а? Или ония Калифорнийския да ми се пъне, че изхарчил 15 000$ за месец...такава ти е държавата, такъв ти е манталитета.
Според теб Джовани, къде има повече шанс да успееш: в държава чието работоспособно население намалява за сметка на ромите, или в такава, която е на второ място в света по територия и има население едва 34 млн. души? Отговори ми, но без цифри и статистики. Хайде да те видя! :fubar:
apple

Мнение от apple »

jovani, защо не гледаш поне още веднъж филма "Американски психар"? Вероятно материала, от който е изработен бар плота ти и другите ти придобивки са жизнено важни за оцеляването /поне като самочувствие де/, но темата е какво е заплащането в Канада, а не какво си купувате с това заплащане. И ако тънките разлики между имитациите на имитациите те дразнят толкова - не тръгваш на добре.....
Отново казвам - 4-5 К лева на месец в България се изкарват толкова лесно
:lol: А това е вица на деня, значи 80% от хората в БГ не щат да им е лесно и я карат по трудния начин с няколко стотин лева на семейство.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Това наистина като анекдот малко :D ... В Торонто не е трудно да се изкарат 4-5 хил чисто, но как се изкарват 12-15 в бг не знам, който знае - евала :lol:, даже председателя на комисията за борба с корупцията взимaл едва 9 бона, което според мен трябва да се води за върха на сладоледа, нали така, за да не се изкушава да се корумпира от тези дето ги бори ... А сега и за тях ще го линчуват но това е друга тема ;) ...
Освен това не съм съгласна че с 4-5 бона в София си купуваш каквото за 12-15 в Торонто. Наемите в София са вече 600-800 евро, частна детска градина - 650 лева, храната е даже по-скъпа, колите са по-евтини, но бензина по-скъп и т.н. Но Джовани ще го усети лично ако му се сбъднат мечтите и си замине обратно преди пенсия ;).
Последно промяна от anxeli на Чет Апр 21, 2011 3:01 pm, променено общо 2 пъти.
Циганите - на Сатурн !
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Мартатабс,

аз това казвам, че си умен човек и правилно си се насочил към Канада и социалните...
Щото незнам за другите но аз съм на мнението - че човек който не се е оправил в България- няма да се оправи и в САЩ, виж за канада от това дето чета из темата - има социал, та.......ми се чини за средния Български човечец в Канада просто няма как да му е по-зле от в България
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

anxeli написа:Това наистина като анекдот малко :D ... В Торонто не е трудно да се изкарат 4-5 хил чисто, но как се изкарват 12-15 в бг не знам, който знае - евала :lol:, даже председателя на комисията за борба с корупцията взимal едва 9 бона, което според мен трябва да се води за върга на сладоледа, нали така, за да не се изкушава да се корумпира от тези дето ги бори ... А сега и за тях ще го линчуват но това е друга тема ;) ...
Освен това не съм съгласна че с 4-5 бона в София си купуваш каквото за 12-15 в Торонто. Наемите в София са вече 600-800 евро, частна детска градина - 650 лева, храната е даже по-скъпа, колите са по-евтини, но бензина по-скъп и т.н. Но Джовани ще го усети лично ако му се сбъднат мечтите и си замине обратно преди пенсия ;).

Абе Анхели, имам усещането, че ти си един от успялите Българи в Канада, Торонто.
Ей така с чиста съвест ми е интересно да споделиш(защото имам усещането, че над 90тина к печелиш) с връзки ли си намери работата?
Тоест под мининум връзки имам предвид - някой познат ти е подшушнал, че има местенце някъде, ти си го взела и така пък може и да са те издигнали после. Или в другия случай макс връзки - някой направо е лобирал за теб? :)

То е естествено, че няма да си кажеш истината ама.....както и да е лаф да става :) ;)
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

anxeli написа:Освен това не съм съгласна че с 4-5 бона в София си купуваш каквото за 12-15 в Торонто.
Може, ако тези в София имат изплатено жилище, а тези в Торонто имат голяма ипотека. Тогава да. Ама кво правят младите хора в София дето мама и тате не са им дали изплатено жилище?
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Californian

В последните ти постинги, вече пишеш за истинската Америка, такава каквато я знам и аз :handshake:
jovani

Мнение от jovani »

apple написа:jovani, защо не гледаш поне още веднъж филма "Американски психар"? Вероятно материала, от който е изработен бар плота ти и другите ти придобивки са жизнено важни за оцеляването /поне като самочувствие де/, но темата е какво е заплащането в Канада, а не какво си купувате с това заплащане. И ако тънките разлики между имитациите на имитациите те дразнят толкова - не тръгваш на добре.....
Отново казвам - 4-5 К лева на месец в България се изкарват толкова лесно
:lol: А това е вица на деня, значи 80% от хората в БГ не щат да им е лесно и я карат по трудния начин с няколко стотин лева на семейство.
Не четете останалата част от изречението, която беше:
4-5 К лева на месец в България се изкарват толкова лесно, колкото $12-15 К на месец тук
Или да го кажа по-друг начин (в контекста на мнението на ябълката): Когато 80% от хората в Канада си докарат $12-15,000 на месец, тогава и 80% от Българите ще взимат 4-5,000 лева.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Не е толкова лесно приятел.
Професиите за мое съжаление са с различен тегловен коефицент.
И въобще вашето е клауза пердута дето се опитвате доходите да ги мислите.

Само да ти кажа, че с Българската си програмистка заплата взимах 7-8 пъти повече от един доктор в България, я познай тука дали взимам 8 пъти повече от един доктор - и да ти кажа под секрет - не, сигурно средния доктор тук взима 2но повече от мен.
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

jovani

Викаш скапана работа било това Канада... Още утре ще информирам хората в посолството в Букурещ, че се отказвам да емигрирам :y:
apple

Мнение от apple »

Цитат:
4-5 К лева на месец в България се изкарват толкова лесно, колкото $12-15 К на месец тук
Ами хайде осветли аудиторията как се изкарват 12-15 К на месец, явно формулата на успеха я знаеш, не бъди егоист :lol:!
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

apple написа:
Цитат:
Ами хайде осветли аудиторията как се изкарват 12-15 К на месец, явно формулата на успеха я знаеш, не бъди егоист :lol:!

само една малка забележка и въпрос
заплатите в БГ са чисти а тука мръсни или поне аз така съм си навикнал
защото моето разбиране е:
като кажа и чуя Българска заплата - да значи нетно (също както договарянето)
а тука като чуя щатско канадска заплата - да значи мръсна(също както договарянето) :rofl:
Публикувай отговор