Съжалявам, но не съм съгласен. На мен ми отне повече от година да си намеря първата читава работа и определено не беше мой изборът.leaf написа:В Канада имаш избор.
Или почваш да работиш веднага или губиш време.
Но това е личен избор,а не на обстоятелствата.
В Онтарио няма голяма полза от социалните помощи, защото не биха ти стигали за нищо, а и не плащат за курсове за език, както правят в Квебек.
Социални помощи + работа на черно може и да ти плаща сметките, но е незаконно (колкото и в България е незаконно да ти пишат едни пари на договора, а да ти дават други пари кеш).
Не всички сме дошли тук с идеята да караме пици на черно, докато си стъпим на краката и определено не сме били информирани за тази особенност на Канада - ако аз например го знаех предварително може би щях да си изиграя картите по друг начин. И затова и се опитвам да дам информация на хората с високи доходи, които биха могли да си спестят тези унижения, и да се концентрират на професионалната си реализация в България.
Отново казвам - 4-5 К лева на месец в България се изкарват толкова лесно, колкото $12-15 К на месец тук и носят почти същата покупателна способност. Много малко хора в този форум открито си заявяват доходите в Канада, защото ако го направят ще излезе, че много от кандидат-имигрантите взимат повече пари от тях.