Koi kolko/za kakvo harchi na mesets?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
babinoyarentze

Мнение от babinoyarentze »

За човек който не се храни отвън, както и не ядящ боклуци от сорта на нудълс, крафт динър, салами от суперстора известен при вас като лоблоуз и полуфабрикати от всякакъв вид, в които са си дали празник химическите предприятия на северна америка, на мен продължава да ми е непонятно как става номера.

От друга страна не си купувам органични храни (въпреки че напоследък все повече се замислям по въпроса), а консумацията ми на бри и пармезан е в умерени количества. Кисело мляко си правя сам защото ми е кеф, както и ред други ястия, когато и както ми се иска.

Пазарувам предимно от супермаркети.

След като се тегли чертата в края на месеца както и да го въртя и суча оставам с 200 долара повече от твоите разчети, и то при положение че съм спрял бодибилдинга ;).

Трябва да ме открехнеш как става тоя номер, защото така ще съм успял до догодина си спестя за едни ски във валдизер.
babinoyarentze

А пардон, забравих да добавя, че черен хайвер, студено пушена есетра, както и вина от 150 долара на горе употребявам рядко и само в подходящи случаи. :)
Joy

Мнение от Joy »

Кисело мляко не си правя сама,а купувам най-редовно! Бри и пармезан също-поне кг. седмично (двете).Други видове сирена също-топено,пушено,котаж,рикота...Това е почти всяка седмица.Fromage
a la creme -по-рядко,но може би веднъж в месеца.Не се храним навън и не купуваме полуфабрикати. Салами от суперстора-само кремвирши,бекон или шунка от време на време.Купувам често пастет и други колбаси (предимно от полски магазини)
Не пазарувам кошерни храни,въпреки,че и това се случва. С биологическите също особенно не се вторачвам в етикета,но и това се случва.Купувам редовно течна сметана и мляко по 4 л. седмично.Плодове и зеленчуци-всякакви. Много рядко купувам алкохол и то предимно за кулинарни цели.

Как става,сам си прави сметки! Вероятно цените са различни или магазините не си подбрал правилно!

:D Черен хайвер и пушена есетра, да не говорим за вина за 150 дол. и при нас са екстра. Затова пък съм купувала по 2 кг. червен хайвер и всякакви видове пушена риба,както и редовно скариди и морски дарове (ние си ги обичаме). Риба се яде най-редовно в къщи.
babinoyarentze

Е вие сте някакви магьосници тогава. За девет години все си мислех че и аз съм се научил да "подбирам" ама явно не съм.
:shock:
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

JOy,

направо ме отказа с този постинг за Швейцария :cry: аз си мислех там да се забия в случай че в БГ не ми признаят образованието и не ме взеемат на работа в Трета градска :D
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

sasho71 написа:JOy,

направо ме отказа с този постинг за Швейцария :cry: аз си мислех там да се забия в случай че в БГ не ми признаят образованието и не ме взеемат на работа в Трета градска :D
Саше по това което съм чувал от познати, в Швейцария въобще не са полу-роботчета :wink: Там ще имаш невероятен социален живот и всеки швейцарец ще се надпреварва да завърже приятелство с теб и да те покани на гости. Обществото е съставено от искрени, усмихнати, гостоприемни и най-вече супер-разположени към имигрантите индивиди. Расизъм и дискриминация на работното място не съще ствуват :wink:
BabaPena

Мнение от BabaPena »

JOY написа: Всяка седмица като препълваме багажника в магазина и се чудя във връзка с този разговор,КАК е възможно и КЪДЕ ПОВЕЧЕ?! :shock:
Smili se nad nas, Joy, i otvori shkola 'Kak da pazaruvame v Kanada'...Primerno edin mesets postvai belejkite si ot magazina za mandja plius kakvo gotvish (pak ako i retseptata pribavish, tsena niama da imash)...Barem da ni stane iasno, na nashego brata zabludenite...Az se imam za pestelivo momiche, no tvoite visoti i posmartno bez pomosht ne moga da gi dokaram...

Priatno gotvene! :-)
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

За мен готвенето е удоволствие и не бих отишла в ресторант не заради парите,а защото ще си го направя 100 пъти по-добре и при това ще получа невероятно удовлетворение. Харча много за глезотийки като продукти. Майка ми ако разбере ще я стегне сърцето...Харча също така не малко за прибори,инструменти,кухненски форми и т.н. Кухнята ми е оборудвана почти като на професионален готвач.

[/quote]
Mmmm, Joy! Az mnogo obicham da iam! I ne hodia po restoranti, shtot ne znam kakvo shte mi servirat, a i ne gi znam koi sa hubavite...
Obache ako me pokanish na gosti i dopalnitelno shte si poiskam, posle i receptite!!! Mniammmmmm.
Inache si prava za razhodite - nie sme dvama i bez mobilni telefoni i s edna kola harchim gore dolu kolkoto tvoeto semeistvo, daje mujut mi tvardi, che mnogo sum se bila otpusnala...
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Joy

Мнение от Joy »

Саше по това което съм чувал от познати, в Швейцария въобще не са полу-роботчета Там ще имаш невероятен социален живот и всеки швейцарец ще се надпреварва да завърже приятелство с теб и да те покани на гости. Обществото е съставено от искрени, усмихнати, гостоприемни и най-вече супер-разположени към имигрантите индивиди. Расизъм и дискриминация на работното място не съще ствуват
Ха-ха... :D Мите,аз проучвам въпроса с Швейцария вече цяла година и имам доста информация,която е в разрез с твоята...Отдавам го,обаче на фактор "Този,който се оплаква,ще се оплаква и в рая!" Това е,понеже знам колко недоволни има и тук от дискриминация,която аз не съм забелязала...Сигурна съм,че ако добре потърсиш,ще си я намериш и там където я няма,но също така предполагам,че Швейцария като страна неотворена към емиграция е много по-консервативна в това отношение.
JOy,

направо ме отказа с този постинг за Швейцария аз си мислех там да се забия в случай че в БГ не ми признаят образованието и не ме взеемат на работа в Трета градска
Сашо, това е най-малкото разочарование! :cry: Ако знаеш още колко удари под кръста,за които си нямаш и представа! :shock: Окончателно размислих да живея там след обстойно проучване,но 1 годинка може и да поработя за сравнение и за да се убедя лично (око да види-ръка да пипне) Най-голямото и предимство е близостта до България колкото и да звучи странно.
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

мии праз-лук ядем ! с чушки :lol:
BabaPena

Мнение от BabaPena »

anxeli написа:БабаПена, ( дето не е баба, се оказа ...)
че кой е казал най-високия стандарт да е тук ? Естествено че не е така, тук държавата се грижи да имаш колкото да преживяваш, горе долу добре ако се напънеш. Не знам кой е избирал Канада по картата измежду всички държави, най-добрите между най-добрите, хайде да не се лъжем, който е имал възможности, условия, работа другаде, е отишъл другаде. За повечето Канада е била единствното място където са можели да отидат. А са чакали и 4 години. C'mon !
Mladi choveche :-) ia da se otnasiate s uvajenie kam godinite mi! Ne sam bila Baba...kak li pak ne! ;-)

Kolkoto do Kanadata - be kFo da ti kaja...az sam edna ot tia deto mogat da si nameriat rabota v koiato razvita darjava im dusha iska, no predpochetoh Kanada tai kato tuk (si mislia che) ima nematerialni pliusove...e, i niakoi drug materialen ot tipa na dobro pochti bezplatno obrazovanie (i ne me pochvaite na taia tema osven ako ne prepodavate v universitet ili uchilishte i ne ste go pravili v pone 3 razlichni darjavi! ;-) ) i ne dotam skapi kashti...Loshoto e che drebnite udobolstvia (kino, dvdta, spisania, piene, restoranti, knigi, foto lenta i t.n.) se okazaha na kade po-visoki tseni ot tia v Evropata...ne che ne se kompensira s neshta kato evtini drehi, telefoni, internet, kozmetika, obuvki i prochie...ama dammmm...

A inak mnogo hora tvardiat che tuk bilo nai-dobroto saotnoshenie kachestvo na jivot/pari...ei ti presen primer s nashta Joy...
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

За съжаление обедната ми почивка е час, час и половина, пък и нямам печка и тенджери в офиса за да си готвя на обяд. Също не съм от тия дето ще си помъкне канчетата с манджи от вдкъщи, ресторантите в центъра на монтреал са си супер и яденето никак не е лошо.
Иначе за сушито, ресторанта е ЗенЯ в момента там работи един от най-добрите майстори в Монтреал, казва се Годжи, за $25 кинта получавате 6 парчета сашими, 5 парчета нигри, 6 маки и 2 калиформия ролс. Също има супа и салата разбира се. Точната цена е нещо от сорта примерно $22 + 3 бакшиш.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Joy

Мнение от Joy »

BabaPena написа:
JOY написа: Всяка седмица като препълваме багажника в магазина и се чудя във връзка с този разговор,КАК е възможно и КЪДЕ ПОВЕЧЕ?! :shock:
Smili se nad nas, Joy, i otvori shkola 'Kak da pazaruvame v Kanada'...Primerno edin mesets postvai belejkite si ot magazina za mandja plius kakvo gotvish (pak ako i retseptata pribavish, tsena niama da imash)...Barem da ni stane iasno, na nashego brata zabludenite...Az se imam za pestelivo momiche, no tvoite visoti i posmartno bez pomosht ne moga da gi dokaram...

Priatno gotvene! :-)
Мислех си го вече,но за тази цел ще трябва да напусна училище за да удовлетворявам потребностите на форума... :roll:
То и без това,целият ми личен живот е на показ-сега и точен отчет на финансите! :lol:

Не казвам,че сте заблудени,а само,че при вас явно цените са много по-високи. За Торонто съм сигурна. След онзи разговор за харчовете за ядене,разпитвах познати наляво и надясно... Много ме засегнаха някои намеци за некачествено хранене при условие,че в дома ми храненето е много по-качествено от повечето (всъщност от всичките ми) познати. Та в тази връзка се оказа на яве (не виртуално),че повечето хора,с които разговарях имат приблизително същите харчове за храна...Питам се,един вид изхвърляне и показ ли е това "1000 дол/мес за храна без лукс"?! :shock: За мен лично е точно това!

И като става на въпрос за стандарт на живот,anxeli,аз казах,че най-високия стандарт е тук!!!!

Току-що с влизането мъжът ми ме почна..."Каво си писала там във форума,че тук бил най-високия стандарт!"
И така,оплакващите се на мъжа ми, моля ако имате нещо да ми кажете,да го казвате тук и сега! Който има доказателства за противното,готова съм с най-голямо удоволствие да ги чуя! Първа ще хвана самолета!
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

JOY написа:
И като става на въпрос за стандарт на живот,anxeli,аз казах,че най-високия стандарт е тук!!!!

Току-що с влизането мъжът ми ме почна..."Каво си писала там във форума,че тук бил най-високия стандарт!"
И така,оплакващите се на мъжа ми, моля ако имате нещо да ми кажете,да го казвате тук и сега! Който има доказателства за противното,готова съм с най-голямо удоволствие да ги чуя! Първа ще хвана самолета!
абе той мъжа ти ша вземе да ти фърли един бой най-накрая. ама ти най-добре му отпусни един фонд ку..ви като мене и той няма да те закача повече :wink: пък и много харчиш-какво е това 200$ за парфуми, направо е грехота. това знаеш ли колко еротични масажа са :?:

я ми дай линка на швейцарския форум да се успокоя малко че тука наистина е най-добре
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Tany

Мнение от Tany »

I az reshih da se napravja na schetovoditel i sybirah vsichki kasovi belezhki za edin mesec. Eto rezultata(za nesheto trichlenno semejstvo):
Naem - $1010 (two bedrooms, parking incl.)
Telefon i cell - $70
Hrana i pampersi - $470 (gotvene)
Alkohol i kafeneta- $120
Kola - $450 (nova na izplashtane)
Zastrahovka - $200
Benzin - $95 (s poseshtenie na Montreal i Uppercanada Village)
Drugi - $430 (obazhdania do BG, podaryci, kolet do BG, bjuro, drehi, kozmetika) tova e varirasht razhod
Obshto $2845 ot smetkite, no realno bjahme izharcili poveche :?:
Ot togava sprjah da se tormozja sys smetki, shtom se spravjame bez zaemi i golemi krediti vsichko e nared :lol:
Заключено