значи обяснявам:
CHAPITRE I , PAGE 21, GRAFIKA 3.16
ТАКА ЧЕ 2:O ЗА МЕНЕ ИГЛИКЕ!
СашЕ, като дойдеш в Канада едва ли ще се съревноваваш с мен. Не съм ти от категорията и класата.
“мене” – пише се “мен” на български език
Това, което съществува на страница 21 е:
Graphique 1.6 Population âgée de 15 à 24 ans selon le plus haut niveau de scolarité atteint, Outaouais et ensemble du Québec, 1996
Études primaires - 6,5%/7,6%
Études secondaires non terminées - 30,4%/35,4%
Diplôme d'études secondaires - 16,0%/13,8%
Certificat ou diplôme d'une école de
Métier - 2,0%/1,3%
Études collégiales sans diplôme - 16,1%/14,4%
Études collégiales avec diplôme - 14,5%/13,9%
Études universitaires sans diplôme - 9,3%/8,8%
Études universitaires avec diplôme - 5,1%/5,0%
Ако трябва да превеждам какво пише по-горе ? Или може би смяташ, че децата под 24 години трябва вече да са с висше образование ? А знаеш ли, че след средно образование тук се завършва задължително СЕЖЕП, за да можеш да се запишеш в университет. СЕЖЕП-а е 2 или 3 години. Затова нашето образование се приравнява по години с тяхното. Ние учим по-кратко за висше, за разлика от квебекците.
Всичко това означава, че децата до 24 години - 15 % в университет /5 % с дипломи/, 30 % в СЕЖЕП или колеж, останалите още учат в средното училище !!!! Сега изясни ли ти се графиката.
А ти какво беше написал:
sasho71 написа:
с риск да вбеся някои хора, просто не мога да се сдържа. в годишната статистика на мин на образованието разгледах нивото на обучението на родените в канада люде. и там какво виждам: 5/пет/ % от канадците имат университетско образование?!?!?!?!? а 10-12% имат колежанско, 40% имат незавършено средно.... аз просто не знам как да го коментирам... може би че ако не са имигрантите тази страна би фалирала.....
Та за Канада и канадците ли говориш или за децата под 24 години ?