канадците-абсолютно неграмотни....

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
speedy

Мнение от speedy »

sasho71 написа:eee ама ние българите сме винаги като Тома неверни! не можем ли да бъдем като канадците поне в отношение на честната дума. казваш че идваш с 10000 долара и те ти вярват и не могат да предположат че ги лъжеш. ние явно социализма здраво ни е повредил- едни такива мнителни сме станали, че все някой ни лъже все някой ни краде и т.н.

та за тези които не вярват ето го линка http://www.uqo.ca/vrer/teo/
мисля че беше в 2 или 6 глава. имаше много хубава графика за всички региони в квебек. всичко е в pdf формат. информацията е много и е доста смущаваща в интерес на истината.
Добре де, а на кого да вярваме? На StatCanada или на PDF файл на сървъра на един от университетите в QC. Хайде не се обиждай за дребни неща.:wave:
Kiwi

Мнение от Kiwi »

edit
Последно промяна от Kiwi на Пон Фев 02, 2004 3:55 am, променено общо 1 път.
Гост

Мнение от Гост »

sasho71, става въпрос за региона на Отава, а не за Канада или Квебек :idea:
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

чети по добре! става въпрос за отава ама сравнено с цял квебек!!!!!!!
joro

Re: канадците-абсолютно неграмотни....

Мнение от joro »

sasho71 написа: 5/пет/ % от канадците имат университетско образование?!?!?!?!?
Много е ниска тази цифра, на мен не ми се вярва, 28% ми звучи по-достоверно.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Гост

Re: канадците-абсолютно неграмотни....

Мнение от Гост »

sasho71 написа:с риск да вбеся някои хора, просто не мога да се сдържа. в годишната статистика на мин на образованието разгледах нивото на обучението на родените в канада люде. и там какво виждам: 5/пет/ % от канадците имат университетско образование?!?!?!?!? а 10-12% имат колежанско, 40% имат незавършено средно.... аз просто не знам как да го коментирам... може би че ако не са имигрантите тази страна би фалирала.....
чети по добре! става въпрос за отава ама сравнено с цял квебек!!!!!!!
И тъй като се заяждаш и си неблагодарник, реших да ти покажа колко си неточен и тенденциозен !!!! Забележи какво си написал в първото си съобщение и цитирай точно откъде си взел прословутите си 5 % !!! Това, което аз извадих е от линка, който ти препоръча: http://www.uqo.ca/vrer/teo/Plan_dev_educ.pdf - стр. 19 - Plan stratégique de développement de l'éducation en Outaouais : état de la situation, enjeux et priorité - (Collection Table Éducation Outaouais, mai 2000).

Освен това говориш за РОДЕНИТЕ В КАНАДА, а статистиката явно се отнася до региона на ОТАВА, която коментирайки демографската си обстановка, в същото това изследване, отчита, че младежта й е 4,3 % от Квебекската такава !!!!
••• La scolarité de la population
Par comparaison avec l’ensemble du Québec, la région présente des particularités. En
Outaouais, près de 20 % de la population de 15 ans et plus détient un diplôme d’études universitaires

comparativement à 17, 7% pour le Québec. En revanche, 21,3 % de cette population ne possède
aucun diplôme contre 20,7 % pour l’ensemble du Québec. De plus, la population de la région est
proportionnellement moins nombreuse que celle du Québec à détenir des diplômes d’études
secondaires et des diplômes autres qu’universitaires.

Това за неблагодарниците и тенденциозните изказвания. Ако търсиш информация, знаеш къде да си я прочетеш, нали ? :P
Гост

Мнение от Гост »

И два реда ще напиша за хората, които не вярват на подобни статистики. Забравете глупостите, че кебекарите са тъпи и необразовани и незнаят колко са континентите. Това, което аз виждам около мен е - умни, млади, амбициозни хора, които не само знаят къде зимуват раците, но и пътуват много, включително и в Европа. Имат изградено систаматизирано мислене /характерно за Америка/, умеят да учат и работят "в екип" /основна измишльотина на тукашното образование и работа, но явно в основата на добрата организация на държавата/. И още нещо: университетите са пълни, но не са имигрантите, които ги препълват !!!!

Изображение
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Ombudsman написа:И два реда ще напиша за хората, които не вярват на подобни статистики. Забравете глупостите, че кебекарите са тъпи и необразовани и незнаят колко са континентите. Това, което аз виждам около мен е - умни, млади, амбициозни хора, които не само знаят къде зимуват раците, но и пътуват много, включително и в Европа. Имат изградено систаматизирано мислене /характерно за Америка/, умеят да учат и работят "в екип" /основна измишльотина на тукашното образование и работа, но явно в основата на добрата организация на държавата/. И още нещо: университетите са пълни, но не са имигрантите, които ги препълват !!!!

Изображение
И аз това виждам. :beer2: ( в чест на Подправка удвоих бирите :wink: )
Обичам да преча
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

ama paaaak ne si chela tova koeto tryabva IGLIKEEE
Гост

Мнение от Гост »

sasho71 написа:ama paaaak ne si chela tova koeto tryabva IGLIKEEE
Ами цитирай бе, Сашко, така както аз го направих. Няма да се ровим в документ от 200 страници, за да открием прословутите 5 %, които явно не са верни !!!

Не отговори на въпроса: за цяла Канада ли говориш или само за Отава ? Отава сравнена с Квебек, но каква част от населението на Отава, за коя година, по какъв показател ??
Plamen

Мнение от Plamen »

Митовете за тъпите кебекуа са създадени от неграмотните и "онеправдани" имигранти. Такова животно няма. кебекуато са като останалите- има и тъпи има и умни...ако се движиш сред тъпите може и така да ти изглежда Кебек. Аз обаче като Омдусман и Джой виждам предимно интелигентни хора. И да ви кажа тяхната търпимост към имигрантите е неворятна, защото аз си смоням как навремето ние великите българи се отнасяхме с кубинците и виетнамците на работа в БГ...и май е по-добре да се позасрамим леко вместо да обвиняваме безпочвено. Ако сме умни- нека го докажем като заемем полагащото ни се място /след съответните доказателства/, а ако не сме...какво са ни виновни местните.
А за статистиката все се сещам за лафа за пилето и картофите /респективно за свинското и зелето/... :lol:
joro

Мнение от joro »

Plamen написа:........ аз си смоням как навремето ние великите българи се отнасяхме с кубинците и виетнамците на работа в БГ...и май е по-добре да се позасрамим леко ...../... :lol:
Kak nie bulgarite se otnasiahme s vietnamcite i kubincite? Biehme li gi, gonihme li gi, v konclageri li gi zatvariahme? Kakvo po-to4no ima6 v predvid? Za kakvo da se sramuvame?
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

значи обяснявам:
CHAPITRE I , PAGE 21, GRAFIKA 3.16

ТАКА ЧЕ 2:O ЗА МЕНЕ ИГЛИКЕ!
Plamen

Мнение от Plamen »

joro написа:Kak nie bulgarite se otnasiahme s vietnamcite i kubincite? Biehme li gi, gonihme li gi, v konclageri li gi zatvariahme? Kakvo po-to4no ima6 v predvid? Za kakvo da se sramuvame?
Какво имам в предвид ли...ами ти да си видял някой от тях да прави нещо друго освен да работи...да речем да учи...или да взима социална помощ от държавата...а да ти кажа аз тогава нямах особено отношение /бях твърде млад/, но слушах какво говорят хората по улиците. И само не ми казвай че има изключения, защото аз говоря за масовия случай...както е с нас в Канада.
Гост

Мнение от Гост »

значи обяснявам:
CHAPITRE I , PAGE 21, GRAFIKA 3.16

ТАКА ЧЕ 2:O ЗА МЕНЕ ИГЛИКЕ!
СашЕ, като дойдеш в Канада едва ли ще се съревноваваш с мен. Не съм ти от категорията и класата.

“мене” – пише се “мен” на български език

Това, което съществува на страница 21 е:

Graphique 1.6 Population âgée de 15 à 24 ans selon le plus haut niveau de scolarité atteint, Outaouais et ensemble du Québec, 1996

Études primaires - 6,5%/7,6%

Études secondaires non terminées - 30,4%/35,4%

Diplôme d'études secondaires - 16,0%/13,8%

Certificat ou diplôme d'une école de
Métier - 2,0%/1,3%

Études collégiales sans diplôme - 16,1%/14,4%

Études collégiales avec diplôme - 14,5%/13,9%

Études universitaires sans diplôme - 9,3%/8,8%

Études universitaires avec diplôme - 5,1%/5,0%

Ако трябва да превеждам какво пише по-горе ? Или може би смяташ, че децата под 24 години трябва вече да са с висше образование ? А знаеш ли, че след средно образование тук се завършва задължително СЕЖЕП, за да можеш да се запишеш в университет. СЕЖЕП-а е 2 или 3 години. Затова нашето образование се приравнява по години с тяхното. Ние учим по-кратко за висше, за разлика от квебекците.

Всичко това означава, че децата до 24 години - 15 % в университет /5 % с дипломи/, 30 % в СЕЖЕП или колеж, останалите още учат в средното училище !!!! Сега изясни ли ти се графиката. :P

А ти какво беше написал:

sasho71 написа:
с риск да вбеся някои хора, просто не мога да се сдържа. в годишната статистика на мин на образованието разгледах нивото на обучението на родените в канада люде. и там какво виждам: 5/пет/ % от канадците имат университетско образование?!?!?!?!? а 10-12% имат колежанско, 40% имат незавършено средно.... аз просто не знам как да го коментирам... може би че ако не са имигрантите тази страна би фалирала.....
Та за Канада и канадците ли говориш или за децата под 24 години ? :P
Последно промяна от Гост на Нед Окт 12, 2003 6:36 pm, променено общо 1 път.
Заключено