police certificate/clearance

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Melody

police certificate/clearance

Мнение от Melody »

Здравейте!

Бихте ли споделили в кой съд да си извадим свидетелство за съдимост - жители на София сме?
И един по-голям проблем - някой да си е вадил такова свидетелство от САЩ? Ако има такъв, може ли да ни даде повече информация към коя инстанция да се обърнем там, web-site, и т.н.?
Мъжът ми е живял в Щатите повече от 6 месеца - може ли да си направим оглушки и да не изпратим police certificate от САЩ? Някой минавал ли е вече по този път?

Благодаря предварително!
Аватар
galin
Обратна връзка:

Свидетелство за съдимост

Мнение от galin »

Свидетелство за съдимост се вади от Софийски градски съд (за БНР) щом сте жители на София.
Melody

Re: Свидетелство за съдимост

Мнение от Melody »

galin написа:Свидетелство за съдимост се вади от Софийски градски съд (за БНР) щом сте жители на София.
Mersi beaucoup! :D
LaRue

Re: Свидетелство за съдимост

Мнение от LaRue »

galin написа:Свидетелство за съдимост се вади от Софийски градски съд (за БНР) щом сте жители на София.
Малко си ги подвел хората, защото по принцип "Свидетелство за съдимост" се вади от Районния съд на чията територия си се родил, а не където си жител, но може и да стане от СГС по служебен път.
За "police certificate" има писано доста, използвайте търсачката и ще намерите инфо.
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Nikakvi oglushki ne moje da si pravite za USA, shtoto shte vi nakarat da go napravite. Imam dobri priyateli, koito sa pravili police checks v USA za Quebec i shte gi pitam za podrobnosti.
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Melody

свидетелство за съдимост

Мнение от Melody »

Благодаря на всички!

За информация на тези, които са по-назад с процедурата от нас - днес мъжът ми ходи до СГС, но са му казали, че трябва да отиде в Софийски Районен Съд за свидетелство за съдимост, като такова може да извади и за мен без аз да присъствам, само с личната ми карта. После само аз ще отида да ги взема сама, но с личната карта на мъжа ми - казали са, че няма проблеми.
Освен това мъжът ми не е раждан в София, а и двамата имаме софийска регистрация отскоро, но въпреки това пак можем оттук да ги извадим.

Canuck, благодаря предварително за информацията за USA police certificate, която ще поискаш от приятелите ти, дано дадат такава, защото наистина не знаем какво да правим, още повече, че мъжът ми е живял на различни места в USA и в различни щати.
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

С оглушки няма как да стане. Трябва да се вади.
По същата логика (повече от 6 месеца в друга страна) мъжа ми трябваше да вади свидетелство за съдимост от Япония. А по това време беше в Канада. Всичко стана през японското посолство. Моя съвет е попитаи в посолството на щатите.
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
mariodoi

Мнение от mariodoi »

Za da polu4i6 svidetelstvo za sadimost ot USA otnema 3 mesetza,taka 4e kolkoto po-rano po4nete protzedurata,tolkova po-dobre,nikakvi oglu6ki.1.triabva da pi6e6 na tozi adres: do@leo.gov ili do1@leo.gov
Kaji im 4e si ot Bulgaria i iska6 da polu4i6 formuliar FD258 personal record.Sled kato go polu4i6 triabva da otide6 do politziata s tozi formuliar i tam da dade6 otpe4atatzi ot prastite.Sled tova se prastat na tozi adres :

The federal Bureau of Investigation
CJIS Division
Attn:SCU module DS2
1000 Custer Hollow Road
Clarksburg, wv 26306
USA
Tel:(304) 625-3878

Triabva da plati6 taksa ot 18$,koito da bade polu4ena ot "Treasury of Unated States" s chek.
eto i sait,na koito mogej da polu4i6 neobxodimata informatzia: www.fbi.gov/hq/cjisd/fprequest.html

P.S.Ako imate priateli v USA vsi4ko moje da stane po-lesno s tiaxna pomost.Good luck!
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Tcohno taka i az pitah moya aver i mi kaza, che tryabva da si napravish prvo otpechataci i posle prashtash v FBI. I na nego mu e otnelo okolo 3 meseca.

A, az kato tryabva da si pravya svidetelstvo za sadimost v Canada prez RCMP me svetnaha, che otnemalo PET MESECA! Na 8 fevruari pratih otpechataci v RCMP, taka che ima da chakam oshte.
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

Canuck, ние най-после получихме отговор от полицаите. Пратихме отпечатъците на 27 май, а те са препратили свидетелството за съдимост към Бъфало на 6 юни. Това е малко повече от два месеца.
Сега се оказва че най-времеотнемащия процес е някакъв background check, който понякога отнемал и година, две.
Melody

Свидетелство за съдимост

Мнение от Melody »

Благодаря на всички за информацията!

А този background check от USA ли се прави или става дума за Канада? Не трябва ли да се получи само "No record", какво още проверяват и какво пише в документа, който се получава от ФБР?
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

Доколкото разбрах background check-а се прави от Бъфало и има две части. Едната е дали не си ги излъгал за декларираните образование и др. такива. Втората е security check - дали не си терорист или нещо подобно :) А защо го правят след като вече имат депеша от полицията, идея си нямам.
Заключено