V Bg sum si ot niakolko dena

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
No667

kupon

Мнение от No667 »

zdravo sum v kupona i niamam vreme za foruma,ama stana goliama tema :)

Sega da se iziasnim malko !!!
Bg si mi e mila i si q obicham,kusuri izlishni ne namiram a samo davam vpechatlenia.
Neshta koito ne mi haresvat namirami v Canada,ima i v Bg takiva.
Normalno e da sraqvniavam i ne go pravia stoto ne haresvam BG,a stoto tuka e taka i tova sa mi pvechatleniata sega.

-Za letishtata- v Winnipeg letishteto e mnogo ponapred ne samo ot Bg,ami i ot Budapeshta letishteto,kadeto kacnah.
A ne mi se misli sega kato napraviat izcialo novo letishte kak ste izglejda.

-Za ikonomikata Manitoba e na svetlinni godini napred ot cialata BG v tova otnoshenie.

-Infrastruktura v Plovdiv jilishtnite kvartali s blokove sa tolkova ulushteni i izrisuvani i mrasni,che sa kato geto,gledkata mi se struva stresirashta.
Plovdiv mi se stori mnogo grozen i mizeren,a e grad s neveroiatna emocia i atmosfera i az vinagi sum mu se kefel.
Pone e palno s hora tuka i ne e kato v Winnipeg da sa samo s koli.
Magazinite po glavnata v plovdiv mi se struvat jalka kartina sega sravneno s mall-te v Canada.
Pomnia che i Canada mi se struvashe grozna parvite 6 meseca,no vsichko e vapros na vazpriatie i navici i svikvane.
Ako poostana v BG i tuka ste mi se struva normalno sled 6 meseca.

Ne znam ot kade da go podhvana vsichkoto nasabralo se vpechatlenie i dali ste bada razbran vav foruma,ako sednem na masa po lesno ste stane diskutiraneto.
Ne se vpriagaite mnogo che taka pisha za Bg i Plovdiv,az i na Canada vadia kirlivite rizi.

Cenite v BG me kefiat,v Happy razpuskam,smetkite mi se struvat smeshni.
Drugo shibano v BG e che ne moje da plashtash s creditna ili debitna karta,tova e mnogo tapo,stoto ti iskash da si dadesh parite,a edinstvenia nachin da platish e cash.

V Bg obache ima kupon,ne sum stavl ot masata vsiaka vecher,salati mezeta,rakii.Horata sa mngo jun tuka.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Snimki MANITOBA:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/

Snimki Toronto i Niagara:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/Canada/

-------------------------------------------------------
Rocy Basso

Мнение от Rocy Basso »

Във всички хубави ресторанти на Пловдив може да се плаща с дебитни / кредитни карти - Хемингуей, при Лино и т.н. в Хепи също може, виж по кварталните кръчми и хоремаци още се плаща кеш.
Приятен престой в БГ.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

bate, chicagskia trafic e po gaden ot torontskia, da ne govorim che i distanciite sa po golemi.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
St.Anger
Some Kind of Monster

Мнение от St.Anger »

todor73 написа:
bateto написа:Даже съм си харесал едно местенце до френската граница /нали наполовина сме вече франсета/ на час път до Барса и Марсиля.
bate kvo stana sqs sozopol be :D , nedej taka, tezi dni tuka pokrai foruma i az vzeh da kroia razni dalaveri i aferi za v bg :D
Докато ние още кроим някой вече шият :D ! Едни приятели от САЩ, имигрираха преди 4 години, след къщата във Вашингтон вече строят хотел в Черноморец!

POSTREACT(ions) SUMMARY

To Live Is To Die
tochica

.

Мнение от tochica »

малко допълнение по отношение на летищата - и в Дорвал се ползват автобуси , които се залепят за самолета , за да качат пътниците - не се слиза по стълба , и след това отново се " залепят " за определен изход , обикновено номер 79 . Наричат се PTV и се използват , когато изходите на летището са претоварени и няма свободен , за да слязат пътниците , или когато има хора , които са трудно подвижни .
Дали пътниците ще слязат по ръкав или с автобус зависи от това , колко е натоварено в момента летището и дали има свободен изход , обикновено се позлват едни и същи изходи , с тази разлика че ако предходния самолет , който чака да излети има закъснение и няма друг свободен , авиокомпаниите могат да ползват PTV .
Относно летище София - малко , но организирано , все пак това не е hub на голяма авиокомпания , както е Франкфурт за Луфтханза или Далас за Америкън Еърлайнз .
Относно цените на кока кола - ами не можем да сравняваме стокооборота на Wallmart , те спокойно могат да си позволят да продават и под себестойността на напитката , за разлика от обикновените супермаркети и магазини в България , които често имат минимална задължителна цена , определена от доставчика .

Относно подготовката за почистване на пътища - преди 3 седмици и в Бостън обявиха бедствено положение , а и затвориха летището в Чикаго при подобни снежни условия като в България и отново с извинението , че нямат почистваща техника .
Не трябва да забравяме , че сняг като този , който сега е в България няма всяка зима или всеки ден , за разлика от МОнреал , за който чувам , че настоящата зима е нетипична .

Поздрави

POSTREACT(ions) SUMMARY

"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Незнам ама допреди няколко години като слезеш на летището в София от международен полет и те лъхваше миризмата на кенеф, добре че сега са го пооправили леко, че поне не смърди.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
bp_de

Мнение от bp_de »

otnosno plastaneto s kreditni karti w BG -mi 1 leka taina ot moito minalo -waobste ne se gordeq s towa -ama takiwa bqxa wremenata predi 6-7 godini.
az li4no sam prawil 4etez na kreditni karti- kato doide 4uvdenez-i plati i xop -informaziqta se kopira- i posle 4oweka se 4udi kade sa otischli nai razli4ni sumi.
taka 4e w BG da plastasch s karta-mnogo riskowano-ama mnogo.prosto ne movete da si predstawite.na praw pogled izglevda wsi4ko to4no -hotela e renomiran ili restoranta a itaka natatka- no move mnogo qko da se nabutasch.
taka 4e da ne kavete 4e ne sam wi predupredil :-)

a pak za letistata- abe golqm praz kakwo e letisteto-waprosa e w
xorata. stot i na nai zlatnoto letiste kato turqt naschi mitni4ari i polizai deto prowerqwat pasporti i to ste zamirische .

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

bp_de написа:otnosno plastaneto s kreditni karti w BG -mi 1 leka taina ot moito minalo -waobste ne se gordeq s towa -ama takiwa bqxa wremenata predi 6-7 godini.
az li4no sam prawil 4etez na kreditni karti- kato doide 4uvdenez-i plati i xop -informaziqta se kopira- i posle 4oweka se 4udi kade sa otischli nai razli4ni sumi.
taka 4e w BG da plastasch s karta-mnogo riskowano-ama mnogo.prosto ne movete da si predstawite.na praw pogled izglevda wsi4ko to4no -hotela e renomiran ili restoranta a itaka natatka- no move mnogo qko da se nabutasch.
taka 4e da ne kavete 4e ne sam wi predupredil :-)

a pak za letistata- abe golqm praz kakwo e letisteto-waprosa e w
xorata. stot i na nai zlatnoto letiste kato turqt naschi mitni4ari i polizai deto prowerqwat pasporti i to ste zamirische .
как ще се набуташ?
нали ти нямат подписа на другото место?
с 4етец, без 4етец - банката ще се набута не ти
само ще си имаш малко неприятности

POSTREACT(ions) SUMMARY

Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
levac

Мнение от levac »

Kolio, ako polzvash debitnata mogat da ti oshushkat smetkata i nishto ne mojesh da napravish. poznavam edin pich deto si beshe polzval debitnata predi 3 godini v BG (shtatska) i na drugia den beshe oleknal s 1000$ drapnati ot Germany... pi edna studena voda i v BG si hodi samo s cash veche...

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Kuma Lisa

Мнение от Kuma Lisa »

Ммм, аз съвсем наскоро видях два малки четеца за картички... с което искам да кажа, че и в Кан. може да се разделите с някой лев. :wink: От тогава не ползвам банкоматчета, нито си давам номерата картичките в нета.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Нали знаете как в САЩ се избира президент:
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.