staja
staja
priznava li se staja ot mai4instvoto,znam 4e v bulgaria si e kato 2 godini staj,i dali e ot zna4enie ot kakva profesia sum izlqzia v mai4instvo.imam predvid 4e bqh fiktivno nazna4ena kato 4ista4ka samo za da mi se izplati mai4instvoto
признава се стаж единствено по специалността с която кандидатстваш за имиграция.Ако този стаж е по време на майчинство това само ти го знаеш и никой друг/това не се пише в трудовата или осигур.книжка/ така че не е необходимо да казваш че си била по майчинство.Но ако този стаж е бил като чистачка,той просто няма да ти даде никакви точки защото ти не си учила и нямаш диплома със специалност"чистачка"
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Съгласен съм с POLA. Майчинството нистина се води за трудов стаж съгласно чл. 354, т.6 от КТ. Но имиграционните биха го признали като стаж по специалността, ако си излязла в майчинство по време на практикуването на специалността, записана в дипломата ти и в трудовата ти книжка не е отразено прекъсването на стажа. Което си е и така, защото майката се води в отпуск през това време, само дето по време на майчинството не й се плаща заплата, а обезщетение за отглеждане на малко дете по реда на КСО.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!