Декларирана сума

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
desika

Декларирана сума

Мнение от desika »

Здравеите, моля Ви кажете задължително ли е да се влезе в Канада със сумата, която съм декларирала на интервюто? Ако разполагам с по-малка сума няма ли начин пак да...И послидно три години ли е срока за емиграция от датата на интервюто?
Благодаря на всички, които ще ми отговорят :aeh:
Godis

Re: Декларирана сума

Мнение от Godis »

desika написа:Здравеите, моля Ви кажете задължително ли е да се влезе в Канада със сумата, която съм декларирала на интервюто?
Не.
desika написа:И послидно три години ли е срока за емиграция от датата на интервюто?
По спомен - срокът е 1 година след датата на медицинските
Аватар
mikele

Мнение от mikele »

За срока е така! За сумата е желателно да е тази която е обявена , защото има опасност, ако е по-малка да се заядат на летището още при пристигане!!!
Последно промяна от mikele на Вто Фев 01, 2005 9:27 am, променено общо 2 пъти.
Godis

Мнение от Godis »

Ц-ц-ц. Думата вероятност е разтеглива. Наистина за собствено успокоение е добре да носи повече ( в смисъл сума близка до обявената). Но можеш да си обявил(а) 10000 и да минеш без проблем с 1000
Godis

Мнение от Godis »

ps. И трябва да се знае , че правила няма. Затова казвам, че сумата трябва да е по-близо до обявената. При всички случаи не може да кацнеш с по-малко от 2000$ - брой докато си намериш работа 2 месеца ( наеми около 1200-1400 ) храна за това време (зависи колко и какво ядеш) покупки от 1ва необходимост и т.н.

Аз тия 1000$ ги имах кеш в джоба. Реално носих 5К, но служителката каза - само колкото носите във вид на пари.
Заключено