zdravni osigorovki

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
mariodoi

zdravni osigorovki

Мнение от mariodoi »

Izviniavam se za vaprosa ,no niakoi moje li da mi kaje predi zminavane kavo triabva da napravia otnosno zdravnite osigourovki (nikoga ne sam plastala takiva,vsasnost ot godina i polovina sam v Bg).Kazaxa mi 4e triabva da otida do Noi zastoto se na4isliavalo nesto,molia prosvetlete me v temata,4e nisto ne razbiram.i oste nesto,triabva li da se xodi do politziata da deklariram 4e ve4e nima da jivea na tozi adres i t.n.Blagodaria vi mnogo predvaritelno!
Аватар
sara
Рошава гарга

Мнение от sara »

Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Ето малко инфо за здравните осигуровки и специално за тези, които заминават скоро:) http://www.noi.bg/ukazania/2004/uk42_04.doc
Аватар
p4eli4ka
Обратна връзка:

Мнение от p4eli4ka »

mariodoi, и мен ме интересува това дали трябва да се ходи до полицията. Даже не бях се сещала за такова нещо. Дано някой да ни отговори.
А за осигуровките ... виж какво ми отговориха от НОИ (бях им писала и-мейл). Но имай предвид, че става въпрос за 8 или 9 неплатени вноски:

Уважаема г-жо (г-це),
1. След като не може да се докаже чрез диплома или заверена семестриална книжка период на редовно обучение във висше училище, следва да поискате от университета да Ви издаде уверение за това и него да представите в съответното териториално поделение по местоживеене, за да се зачете периода на следване за време без задължения за осигурителни вноски от Вас лично. Обръщаме Ви вмнимание, че той ще се зачете при условието да не сте имали
навършена 26 г. възраст през него.
2. Считаме, че ще можете да заминете извън страната и без да са внесени вноските за някакъв период. Размерът на задължението не е особено голям, за да Ви бъде забранено да напускате България по реда на ДПК. Но е във Ваш интерес да изчистите тези задължения с оглед натрупващите се по тях лихви.
3. Възможността да не се внасят (по желание на лицето) осигурителни вноски през годината в която е било повече от 183 дни извън страната се създава след датата на заминаване, посочена в специалното за целта заявление (вижте го в указанията за внасяне на здравноосигурителните вноски във връзка с направените изменения и допълнения в ЗЗО в рубриката "Здравно осигуряване" (на www.noi.bg). За месеците до заминаването вноските се дължат по общия ред, т.е. за януари-март не сте освободена от задължението за внасяне.
гл.експерт И.Карабашев
Pour être heureux un an, gagnez au loto. Pour être heureux toute votre vie, aimez ce que vous faites Изображение
Заключено