Koi be6e tozi, koito u4el frenski ot 6 dni s intervu?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
agnesa terzyiska

Koi be6e tozi, koito u4el frenski ot 6 dni s intervu?

Мнение от agnesa terzyiska »

Predi vreme, neotdavna,niakoi napisa ,4e u4el frenski ot 6 dni ,no smiatal da hodi na intervuto si, koeto ve4e se zadavalo.Suforumtsite go suvetvaha da se probva,zashtoto to intervutata sa si kato izpitite v universiteta:data ne se propuska. Ta 4udeh se kak e minalo,izvadil li e kusmet i pro4ie. S drugi dumi, opitvam se da si napravia izvod kakvo stava ,ako si si poso4il nivo na frenskia 4-to da re4em,a otidesh s edin izkaran kurs v I4S....
Аватар
Koko

Re: Koi be6e tozi, koito u4el frenski ot 6 dni s intervu?

Мнение от Koko »

agnesa terzyiska написа:Predi vreme, neotdavna,niakoi napisa ,4e u4el frenski ot 6 dni ,no smiatal da hodi na intervuto si, koeto ve4e se zadavalo.Suforumtsite go suvetvaha da se probva,zashtoto to intervutata sa si kato izpitite v universiteta:data ne se propuska. Ta 4udeh se kak e minalo,izvadil li e kusmet i pro4ie. S drugi dumi, opitvam se da si napravia izvod kakvo stava ,ako si si poso4il nivo na frenskia 4-to da re4em,a otidesh s edin izkaran kurs v I4S....
Агнеса, мисля че отговор на този въпрос ще намериш в Емиграция в Квебек – премествам темата там.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Агнеса, залягай здраво над френския и не се чуди за такива неща - тоя фен или лъже (имах например много колеги в университета дето преди изпита "ооо, аз въобще не съм учил/а, явявам се на късмет", пък аз ги знам потайните гадинки че са чели 4 дена нон-стоп като шантави) или е най-големия непукист на света.
А само с един курс при посочено ниво 4 е много рисковано (всъщност много зависи доколко ти се отдават чуждите езици, но това само ти можеш да го прецениш). Така че не си губи времето с форума, щото който и каквото да ти кажа, това няма да ти помогне на интервюто - единственото което ще ти помогне е френския който си научила :D
lidiya
Обратна връзка:

Мнение от lidiya »

men me podgotvi u4itelkata mi za okolo 2 mesetsa i polovina, NO ne kria 4e mi be6e mnogo tejko na intervuto. ne e lesno da se spravia6 samo s niakolko zau4eni frazi. sajalih, 4e ne biah poglednala po-seriozno na ezika ot predi tova. verno e, 4e minah intervuto uspe6no....no suveta mi e "NE PRAVETE KATO MEN, A U4ETE FRENSKI PREDVARITELNO!!!"
a tova za 6 4asa frenski i uspe6no intervu :))) za men si e jiva zabluda za horata tuk.

uspeh
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

беше минал успешно, ама как му беше името не се сещам. но беше останал с крилатата си фраза- "...утре съм на интервю, а не знам френски.." :rotfl:
Аватар
sara
Рошава гарга

Мнение от sara »

Аватар
c200

Мнение от c200 »

Ne e толкова чудно - мъжът ми ходи 20 дни на интензивен курс в ИЧС и аз му бях написала въпросите, които смятах, че биха му задали и отговорите .Стратегията беше да хване смисъла поне на 1-2 думи от въпроса и останалото беше импровизация.Репетирахме 5-6 пъти и се получи.
А мъжът от приятелско семейство отиде без да знае дума френски и не го криеше, а на английски разбира сигурно 20 думи.И ги пуснаха - и аз не знам как.
Аватар
em

Мнение от em »

Здраей Агнес

Видях че се интересуваш как мина нашето интервю - мина успешно

Аз не знаех, сега незная и не смятам да уча фернски /не 6 , а нито един ден/, защото сам се запътил към англ. част

Искам да уточния че
- НЕ аз бях водещ кандидат
- в първите документи бях писал ниво на френския 1 или 2 не помня вече, така че с нищо не съм изненадал интервюиращият като му отговорих че не зная френски
- и не на последно място определено интервюиращия беше свалил доста летвата след като написа в сертификата на жена ми -франкофон...

желая ти успех!

към митето- не се гордея с това че не зная френски , просто нямах достатъчен мотив да го уча и реших да ходя на интервюто по простата причина че е по-глупаво да не отидеш...
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Vse si mislia, a osobeno otkakto sum v Montreal si mislia, na interviuto hubavo shte "izlajesh" chinovnika i shte poluchish sertifikata...A kogato doidesh v Montreal dali niama da si se samoizlugal? Vij, ako stava vapros prosto da poluchish vizata, zashtoto procedurata e po-lesna za Quebec - razbiram...
No ne biva shega s tezi raboti...Da doidesh tuk bez ezika, na koito se govori si e napravo jiv ujas...Az sigurno ne bih posmiala...A i togava shte triabva da napravish mnogo poveche kompromisi sus sebe si, otkolkoto ako govorish frenski...
I drugi sa go kazvali, ma shto da ne povtoria i az: uchete dokato ste v Bulgaria, za da ne gubite mnogo i cenno vreme tuk. E, ako ste na 20 - imate vreme...Ama edno izsledvane vuv foruma pokaza, che narodut se useshta dosta kasnichko za emigracia...Az hvanah poslednia vlak, mai...
Uspeh! Mojete da minete i bez subjonctif imparfait, ako tova shte vi uspokoi...
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Аватар
em

Мнение от em »

Уча Елия, уча но английски, френския едва ли ще ми помогне много във Ванкувър!

нищо против френския - просто на мен не ми харесва
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Imenno de - celta opravdava sredstvata! Tochno ti za kakvo da uchish frenski, osven za interviuto...Ama tezi, koito naistina imat namerenie da se ustanoviat v Montreal... E, vseki si znae, de...
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Аватар
em

Мнение от em »

Права си Елиа,

хубаво е човек да знае език, още по-добре два, ама и аз като теб

хващам последния влак и нали разбираш как се учи на тия години!!!
Заключено