French / English

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Така е, Linko, правилно... /не знам дали съм споменал, но завърших право преди няколко месеца и сега съм.... юрист:)/
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Jeeves, няма такова изискване да се превежда печата на нотариуса. И въобще какво значи превод на печат? Това, че заклетите преводачи правят превод и на нотариалния печат, не означава че е задължително.
А интересно защо за другите печати не го правят това, да не би върху тях нищо да не пише? Пише и още как, но преодача споменава само "timbre" или "tampon" и толкоз. Просто такава практика се е установила.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

Добре де, юристите, като толкоз знаете, що питате? М? Пък ние, простите компютърни инженери, седим и се червим кат на изпит! Пък и критикувате бе, да му се не види :lol:
На мен така ми казаха, аз така направих. И номера мина. То да му се не види, една камара неща направих не както ги разправят тук и номера пак мина. Ай със здраве :beer:
ПС ша взема аз накрая да дойда на някоя среща пък ша видите вие
Аватар
tornado

Мнение от tornado »

Амчи ела де! Какво само плашиш! :beer2: Ние в Пловдив приемаме нови екземпляри почти всеки път...и то с удоволствие ги приемаме! :beer:
Изображение
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Independent, не критикувам никой. Просто разсъждавам на глас.
По темата за Квебек съм млад и зелен, за това не искам, когато оправим документите и ги пуснем да има пропуски. Та за това искам да съм съвсем sure какво правя. А за правото - е почти същата работа, защото тъкмо сега ми свърши стажа, още не работя и съм с един 3 месечен стаж само. То кой ти взима на работа неотслужили? :roll:
Тъкмо бях решил да влизам март, когато p4eli4ka ми вкара интригата, като каза, че и нейният мъж не бил служил, а заминавали след 2 месеца :shock: , ужас... а на тях ЧЕСТИТО, де :lol:
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

Торнадо, аз да дойда, ама чак до Пловдив в тоя сняг я стигна я не. По-добре у Софията да си стоя. Пък и де да знам, у Филибето всички сте такива фурии, урагани и торнада като тука, току-виж сте ме отвели. Мне, мерси боку :lol: , дет има една дума.
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

tornado, кажи в Плд къде се срещате, бе - това Вестра къде е? Завърших в Плд, но не съм го и чувал. Сещам се само за кино Веста, но не е това със сигурност. Обясни ми малко къде по-точно се намира тази Вестра, или още по-добре, дай ми точен адрес. Защото аз в понеделник, може да имам път към Плд и да се отбия:)
Аватар
p4eli4ka
Обратна връзка:

Мнение от p4eli4ka »

Jeeves, не съм искала да ти вкарвам интриги :wink:
Моя мъж не е служил по здравословни причини. Просто исках да ти кажа, че не сме имали проблеми с това. Никой не го е питал дали въобще е служил, и като не е, защо не е. Но има и друг тънък момент. Ако сега влезеш в казармата, ще я изкараш за 6 месеца. А ако решиш да си го спестиш, дали няма да те извикат примерно когато чакаш дата за интервю :roll: Тогава ще е кофти момента. И не знам как си с френския. Ако сега пратиш документите, най-вероятно ще имаш интервю през втората половина на годината. Но ако тогава те извикат в казармата, всичкия френски, който си учил през това време ще ти излезе от главата. Ама ако си сигурен че можеш да отлагаш казармата, докато заминеш, ти ще си прецениш какво да правиш.
Толкова са моите познания за военната служба. Не знам честно казано какво да те посъветвам :roll:
Късмет ти желая :wink:
Pour être heureux un an, gagnez au loto. Pour être heureux toute votre vie, aimez ce que vous faites Изображение
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Ами отдясно на ПУ (като си с лице срещу него) е точно ул. "Булаир". Като тръгнеш по нея, стигаш до кръстовището на тази улица с "Авксентий Велешки". Кръчмата е на 10 м. след кръстовището - пак на "Булаир".
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

ОК, p4eli4ka, мерси за инфото. Но така и така съм се навил вече за март, та сигурно тогава ще ходя да си отбивам дълга към родината.
Linko, иделано място сте избрали - баш до ПУ;) Ако съм в Плд тогава /понеделник 19.30h/ ще мина да обменим някоя и друга дума:)
Как са тепетата?
Аватар
tornado

Мнение от tornado »

Видях, че вече са те светнали за адреса!
Ако имаш проблеми в понеделник - то ние си кибичим из форума по цял ден - та свиркай и ще те упътваме! :beer:
Изображение
Заключено