Probvah se da namerya vav foruma, kakvo moje da se broi za staj, ama neshto ne uspyah da se spravya , zatova shte pitam.
Edin bivsh moy sased, reshil i toy da stava kebekar, mi zadade sledniyat vapros: Moje li za staj da se broi neplaten staj po specialnostta/ dobrovolna rabota, ili na vsyaka cena stajat tryabva da e na normalna platena rabota full time, kogato se obyavyava v dokumentite za imigraciya?
Blagodarya predvaritelno za otgovorite!
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид
Мисля, че всякакв стаж става, важното е да може да го докаже. В никакъв случай не е задължително да е платен, но ако не е на пълно работно време (8h/ден), тогава, това ще му намали точките.
Mnogo ti blagodarya za otgovora. Nay-posle nyakoy da se seti da otgovori na vaprosa mi, makar che az ne sam ot nay-trpelivo chakashtite i veche razbrah prouchih neshtata i prez drugi iztochnici, no blagaodarya, che se otzova.
Per aspera ad astra!
dokolkoot si spomniam za staz se broi i training i sekakvi formi na stazuvane - stiga da moze da se dokaze - pisese go na officialnite sitowe
mezdu drugoto na moito interview mi poiskaha voennata knizka, dobre ce ia noseh. ne ia beh prevezdal, no prevodackata na mesto ia prevede i taka mi dobaviha oste vreme kum staza, a ottam i tocki
Canuk,neznam dali tozi staj stava,no si pomisli po tozi vapros- sled kato ne e bil platen tozi staj ,kak shte go dokajesh?Kade go pishe nego?Samo s preporaka eventualno stava/spored men/. Maja mi ima 20 dni staj prez 1989 godina kogato e bil na takav v hlebozavod v Sofia. No dori i toi e bil platen i go pishe v trudovata mu knijka ,koiato sa mu izdali specialno za tozi sluchai ,zashtoto e bil 10-ti klas!
zdrawej ,
posnawam cowek minal uspeshno intervu za Quebec sys znacitelen staj ot non profit organisation .
i mejdu drugoto blagodaria ti za statiqta , istinski i se naslajdawah ,
merci
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
Канук /айде от мене да мине няма да те съкращавам.. /. Стаж е всичко което можеш да докажеш с писмен документ. Ако твоя човек си намери препоръки от работодател, даже и без договор пак ще мине...Важното е да пише какво, от кога да кога и на каква длъжност...абе ти поне си наясно че хората тука ти вярват докат оне ги убедиш че не трябва...
Thanks na vsichki! Shte mu kaja. Inache, az slava Bogu, problemi sas staja nyamam, samo deto baya se poizpotih da im go dokaja, ama im pratih kopiya ot vsichki moi trudovi dogovori i may minah metara.
Per aspera ad astra!