Brak sled polu4avane certificate za selekcia ??

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
pavlin

Brak sled polu4avane certificate za selekcia ??

Мнение от pavlin »

zdraveite,

bih iskal da popitam znae li nikaoi kakva e procedurata sled polu4avane na sertifikat za selekcia I BRAK SLED TOWA.
AZ i priatelkata mi kandidatstvame kato samostoiatelni kandidati.TIA ve4e mina interviuto , a moiata procedura dosta se bavi.pratiha me da u4a frenski i oste niamam nasro4ena data za interview.INTERESUVAME SE KAKAV E NA4INAT SLED SKLIU4VANE NA BRAK,DA ZAMINEM ZAEDNO OT BG.

molia vseki koito moze da mi dade nikakva dostoverna informacia da
mi pishe
Blagodaria predvaritelno
Аватар
p4eli4ka
Обратна връзка:

Мнение от p4eli4ka »

Попитай N a n a и flateric
Те са наясно с процедурата и съм сигурна, че ще помогнат с каквото могат :wink:
Pour être heureux un an, gagnez au loto. Pour être heureux toute votre vie, aimez ce que vous faites Изображение
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

След сключване на брак от кандидат, който е получил вече сертификат за селекция, се извършва оценка на кандидатурата на двамата като семейство. Поради недостатъчната информация при описание на подобни случаи, битува мнението, че съпругът/та получава автоматично сертификата си за селекция, само защото другият съпруг има вече издаден такъв сертификат. Това не е съвсем вярно. Документите на вторият кандидат също се проучват и той ще получи веднага сертификата си, при наличието на някой от следните варианти:
1. Основният кандидат сам събира толкова голям брой точки, че присъединилият се нов кандидат дори и да получи само 2-3 точки (от 17 възможни), то пак се покрива необходимия минимум от 68 точки за семейство.
Пример: Да приемем, че получилият сертификата е събрал преди интервюто 60 точки от 96 възможни като сам кандидат. На интервюто са му дали още 7 точки от 10 възможни за т.нар. "адаптивност". Следователно е необходимо съпругът/та да получи една единствена точица и двамата заедно събират необходимия минимум от 68 точки за семейство.
2. Вторият кандидат, като съпруг/а на първия, събира почти максимума от 17 точки по условията на параграф 7 от Анекс 1 на Правилника за оценка съответствието на изискванията при селекция. А получилият вече сертификата е имал примерно 62 - 63 точки след интервюто, при изискващ се минимум 60 т. за сам кандидат. В този случай вторият кандидат също автоматично получава своя сертификат.
Но ако нещата не стоят така, а като семейство събират някъде на границата но под 68-те точки, нормално е да искат и представянето на допълнителна информация за вторият кандидат. В този случай, обикновено изискват връщане на издадения вече сертификат за селекция и след представянето на допълнителни документи, увеличаващи точките на втория кандидат, се издават нови сертификати за селекция и на двамата.
Всичко това е заложено в нормативните им документи, линковете към които са следните:
- Закон за имиграцият в Квебек;
- Правилник за селекцията на чуждите поданници;
- Правилник за оценка сответствието на изискванията при селекция.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
N a n a

Мнение от N a n a »

Омъжих се след интервюто. Изпратихме във Виена същите документи за мъжа ми, каквито бях пращала и аз. Отговориха ми с писмо, което изглежда типово, и искаха да изпратя оригинала на моя сертификат. Един месец след изпращането му получихме два сертификата :wink:
Моят сертификат бе преиздаден.
Аватар
N a n a

Мнение от N a n a »

Явно вече практиката е да се изискват първоначално издадедните сертификати. Разликата със стария сертификат, която аз виждам, е в цифрата 2 за брой хора.
Моят съпруг беше напълно неизвестен за имиграционните власти.
Мисля, че при вас нещата могат се развият по-бързо /или поне със същото темпо :wink: . Според мен след като се ожените, трябва да им изпратите акта за брак и да посочите номерата, под които е заведено досието и ref.ind. на pavlin, а ако приложите и документ за минали часове по френски, направо ще ги разтопите :D
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

И аз постъпих като N a n a,но беше преди 4 години.
Заключено