Помощ за доказване на съвместен живот

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
Bily T

Помощ за доказване на съвместен живот

Мнение от Bily T »

Здравейте отново,
първо искам да благодаря за интереса и честните отговори на предишната ми тема за възрастта ни. Сега по същество:
Днес получих потвърждение, че са получили документите и парите ни,
НО не признават договора за наем (на името на двама ни) и декларацията от хазяйката за доказателство за съвместен живот с приятелката ми. Искат до 30 дни да изпратя копие от документи за самоличност с общ адрес (който нямаме) или удостоверение (сертификат) от общината или полицията че живеем на един адрес повече от 1г от депозиране на кандидатурата ни. В противен случай ще ме разглеждат като самостоятелна кандидатура. Предлагат да доплатим и 240 САД за завеждане на самостоятелна кандидатура на приятелката ми.
МОЛЯ дайте идеи какво да правим.
NO PAIN NO GAIN
Аватар
tedo

varianti

Мнение от tedo »

1.ekspresnasmiana na lichna karta
2.svadba za dva dni i shte jeneni na pirotska se plashtat 10lv. za prez se sedmicata

napravishli vtoroto lichnata ti kata shte e i (novo ime ) ako iskate razbirase
Аватар
p4eli4ka
Обратна връзка:

Мнение от p4eli4ka »

Има и друг вариант. Продължаваш сам, а след като минеш интервюто се жениш (ако сте готови на това разбира се). По този начин кандидатурата ти ще се удължи малко, ама все пак ще заминете заедно.
Това което казвам, не е от собствен опит. Но през последната седмица се запознах с двама човека, които по този начин действат, за да заминат с половинките си 8)
Късмет каквото и да решиш :wink:
Pour être heureux un an, gagnez au loto. Pour être heureux toute votre vie, aimez ce que vous faites Изображение
Аватар
stanli

Мнение от stanli »

Zdravei Bily T!
Ne znam zashto sa vi napravili takav problem, zashtoto nie to4no kato vas si dokazahme sajitelstvoto. Ili sme bili nqkakvi kasmetlii (i sme minali mejdu kapkite) ili sa stanali po-striktni. Predpolagam che dogovora e bil notarialno zaveren, zashtotot i tova moje da e pri4inata da sa ti go varnali kato nedeistvitelen.
Pri tova polojenie spored men nai-lesno shte se opravish s obshtinata. Ako pak ste reshili da si se vzemete napravo deistvaite :lol:
Uspeh!
Аватар
Bimba

Мнение от Bimba »

Привет! Споделям мнението на останалите.И ние като много други минахме по този път.Отказаха ни поради същата причина-имах лична карта с адреса на половинката ми, но към датата на подаване на док. нямах една година, а около 8 месеца и съответно ни пратиха подобен отговор като на вас.Е ние се организирахме бързо и му вдигнахме сватбичка и да ти кажа чесно доста бързо реагираха с датата за интервю.Вече сме в средата на процедурата.
Та помислете, ако така или иначе сте решили да се взимате не му мислете много- не е страшно.
Мои приятели получиха юли 2004 същият отговор, оставиха нещата така т.е не подписаха, а продължи само единият и още очакват някакво развитие.
Това мога да споделя, но пък нещата са много индивидуални.
Пожелавам Ви успех каквото и да решите. :D
Аватар
hankroum
Обратна връзка:

Мнение от hankroum »

zdravei,
az imah sa6tia problem i kakvo napravih.
OJENIH SE - NE BOLI, PAK I DA BOLI NIKOI NE TE PITA. :lol:
ta da si minem na otgovora-6te te vartiat i su4at i nai nakraia niama da vi dadat da kandidatstvate.nie dori pratihme predbra4en dogovor no i toi ne svar6i rabota i ni otkazaha no dve sedmici predi tova polu4ihme dokumenti za zelena karta i pobarzahme da se ojenim.ot avstria ni pratiha otkaz i nie go polu4ihme na 13.08 a se jenim na 14.08 i na 16.08 pra6tame faks 4e sme se ojenili i na 9.9 ni pratiha data za interviuto.
a mejdu drugoto da vmetna 4e nie s osnovnite dokumenti pratihme prikrepeno pismo kam predbra4nia dogovor , 4e 6te predostavim dokument za grajdanski brak na interviuto, a te tova ne go poviarvaha.
tai 4e si pravi sam smetkata kakvo 6te ptavite po natatak.
nadiavam se da sam bil polezen.
USPEH AKO IMA6 O6TE VAPROSI 6TE TI POMOJNA S UDOVOLSTVIE!!!
Аватар
flateric

Мнение от flateric »

аз се ожених малко след интервюто на 23 Ноември 2004 и на 20.12. им ипзратих документите и на жена ми.
Вчера получих писмо да си изпратя оригиналния сертификат и предполагам че съвсем скоро ще получа два такива за мен и жена ми по пощата - естествено ако вс. е наред
така че не му мисли много :D
Suny

Мнение от Suny »

Zdravei Bily T,sega ste ti kaja na6ijat skromen opit.Kogato kandidatstvahme s moja suprug ,oste ne bjahme sklu4ili brak.Podadohme dok.mesez juni ,no ot Viena ni pratihma pismo, 4e ne uvajavat na6ijat suvmesten jivot ot 8 meseza(min. e 1 godina,no nie re6ihme da probvame,ako mine :) ),e ne mina.Izpratihme im predbra4en dogovor i im napisahme ,4e ako ne gi udovoletvorjava tozi dokument(notarialno zaveren),nie taka ili ina4e sme re6ili v skoro vreme da se ojenim.Ne zukasnja i obraten otgovor ,mnogo prezizen i delikaten"mnogo se radvame za va6eto re6enie ,o4akvame da ni pratite bra4noto svidetelstvo do kraja na godinata".I taka ,avgust mesez si spretnahme edna strahotna malka svatbi4ka i sega 4akame data za intervu.E tova e na6ijat skromen opit,4ovek i dobre da jivee ,rano ili kusno se jeni.Ako ste re6ili i vie ,4e tozi moment ste nastupi i pri vas ,ne mu mislete mnogo,deistvaite :lol: Uspeh ot nas,ako se porazrovi6 v arhiva ste vidi6 i moite bezbroi zapitvanija otnosno tozi vupros,predi da stanem edno mlado,stastlivo semeistvo :wink:
"Global Warming: Point of No Return?".............
http://www.youtube.com/watch?v=7FVZSUsT ... ed&search=
Аватар
tedo

davai

Мнение от tedo »

slushai suny ......chove dori i dobre..... :D :D
Kolkoto ti e goliamo sarceto, tolkova e goliam i svetat koito iskash da vidish.....
Sole

Мнение от Sole »

Çäðàâåé, è íèå èìàõìå òîçè ïðîáëåì ñ äîãîâîðà çà íàåì, íàøèÿò áåøå íîòàðèàëíî çàâåðåí, íî èì òðÿáâàëî òàêúâ îò îáùèíà èëè êìåòñòâî, ñìÿíà íà ëè÷íà êàðòà íå ïîìàãà, çàùîòî íå ìîãàò äà ÿ íàïðàâÿò ñúñ çàäíà äàòà, àäðåñíà ðåãèñòðàöèÿ (çà âðåìåíåí, à íå ïîñòîÿíåí àäðåñ, êîéòî å â ïàñïîðòà) â íÿêîè îáùèíè ãî èçäàâàò áåç äà ïèøå îò êîãà æèâååòå íà òîçè àäðåñ, à ñàìî ÷å êúì òîçè ìîìåíò ñòå òàì, òàêà å â Òúðíîâî íàïðèìåð, íî íàøàòà îáùèíà ÿâíî ðàáîòè ñ äðóã "ïðîãðàìåí ïðîäóêò", òàêà ÷å ïðîâåðè â åñãðàîíà êàê å ïðè âàñ, òîâà ìèíàâà. Íèå èìàõìå ñðîê íå 30, à 20 äåíà, òàêà ÷å îòèäîõìå è ñå ïîìîëèõìå äà íè îæåíÿò áåç äà ÷àêàìå íåîõîäèìèòå 30 äåíà ïî áúëãàðñêèòå çàêîíè, ñëåä 2 äåíà ñå îæåíèõìå, íå ñà íè ïðàâèëè íèêàêúâ ïðîáëåì , èçïðàòèõìå ïðâåäåí àêòà çà ãðàæäàíñêè áðàê è ñåäìèöà ñëåä òîâà ìè ñå îáàäèõà îò Âèåíà íà ìîáèëíèÿ äà íè ïîêàíÿò íà èíòåðâþ. òàêà 4å íàé-ñèãóðíî å äà ñå îæåíèòå (ñïîðåä ìåí).
Óñïåõ! :D :D :D
Аватар
Bily T

Мнение от Bily T »

мерси на всички за отговорите, но мисля че го реших въпроса така можете да спрете да отговаряте засега
NO PAIN NO GAIN
Заключено