Molya, daite savet!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
paraglider
Обратна връзка:

Molya, daite savet!

Мнение от paraglider »

Zdraveite na vsi4ki! Pred ogromna dilema sam i ne znam kakvo da pravya!V o4akvane na meditzinski sme do kraya na mesetza ili do kraya na drugia mesetz, a toku 6to mi predlojiha rabota za dva mesetza v Norwey kato detegleda4ka!Dali da otida se pita v zada4ata!Dilemata mi e samo zaradi o4akvanite meditzinski, zaradi ni6to drugo! Blagodarya vi predvaritelno za savetite, kakvito i da sa!
"Не се плаши, ако трябва да се сбогуваш.
За да срещнеш някого отново,
първо трябва да се сбогуваш с него.
А щом сте приятели,
непременно ще се срещнете, било след броени мигове или след няколко живота."
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

paraglider, никъде не е казано, че трябва да правиш медицинските веднага, щом получиш документите. Ние специално на времето забавихме правенето им с 3 месеца - така един вид сами решихме докога да ни трае визата и кога да влезнем в страната (валидна е 1 година след датата на медицинските и ако ги бяхме правили веднага, трябваше да дойдем тук посред зима).
Изображение
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

ami vzemi si open-ended ticket - ako pristignat medicinskite - vednaga si idvash i gi pravish
mislia che shte e polezno da vidish edna nova strana, taka shoka ot idvane v canada niama da e goliam a i shte imash niakoia druga krona ;-)
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
LaRue

Мнение от LaRue »

Освен тези имаш друга възможност да направиш предварително мед. прегледи. Така беше направил Димитър Колев.
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
Аватар
p4eli4ka
Обратна връзка:

Мнение от p4eli4ka »

Можеш да отложиш правенето на медицинските 3 месеца, точно толкова, колкото ги е отложила Снежи. Макар, че аз има позната, която ги е отложила доста повече (тъй като не е знаела за тия 3 месеца). Ако не се лъжа е отложила правенето им почти 1 година. И нямаше никакъв проблем. Ама не разчитай на това все пак. Щом е само за 2 месеца, заминавай :wink: А Кольо Балкански е прав за това, че ще имаш някоя друга крона в повече :D
И ЛаРю е прав, че можеш да си направиш медицинските предварително, ама не знам доколко си струва притесненията.
Късмет, каквото и да решиш да правиш :wink:
Pour être heureux un an, gagnez au loto. Pour être heureux toute votre vie, aimez ce que vous faites Изображение
paraglider
Обратна връзка:

Мнение от paraglider »

Mnog vi blagodarya na vsi4ki za poleznite saveti!I az si mislya, 4e 6te mi e ot polza edno takova patuvane, nai-malkoto zaradi ezika, a i parite nikak ne sa za podtzenyavane!6te si pomislya seriozno, no ako vsi4ko varvi po plan sigurno 6te otida za dva mesetza!Ne znam kak stoi vaprosa s predvaritelnite pregledi - za parvi pat 4uvam, no az si mislya, 4e edva li 6te doidat meditzinskite formulyari to4no v srok ot 3 mesetza!Mejdu drugoto kraya na tretia mesetz ni isti4a na 20 yanuari!
А щом сте приятели,
bp_de

Мнение от bp_de »

Ste si akva i moito mnenie - ne e to4no moe -no sam goworil nadalgo i schiroko s sestra si.
Sestra mi upravnqwa taq
profesiq -pone 3 godini- 1godina nqkade besche w Germany i 2 w CA- i to w sto gode zamovni semeistwa
ta po neini
dumi-si
Bql rob -

mnogo zawisi w kakwo semeisto poadnesch i waobste dosta nesta-oba4e si e zagubena rabota.
kato idesch tam ste widisch 4e tiq pari deto ti gi dawat sa jobni pari -za nisto ne
stigat-kato dobawim 4e w Norwegiq e Stud golqm -snega se stapq nai rano ot sredata na mart -perespektiwite waobste ne sa raowi.

Ina4e poglednato ot BG -izglevda super -a pari dawat , podslon bezplatno i taka natataka -oba4e ne e to4no taka.

Ima nepisani tarifi za taq rabota - i te sa obiknowenio po malki i ot minimalnata zaplata za stranata -
za info -po wremeto kogato besche w DM -min zaplata w DE e 600DM -a na sestrata plastaxa 500.
ako rabotodatelite si wzemat mestna detegleda4ka -tarifata besche -40-50DM na 4as - nali sxwastasch razlikata.
to ako besche xubawo-stesche da ima napliw -ama da si namerisch nqkoi da ti raboti bez pari e trudna rabota.
pak kazwam -poglednato ot BG e super -ama ne e taka.

pogledni sasto 4e wsi4ki deto ti kazwat da otiwasch sa ot BG.
paraglider
Обратна връзка:

Мнение от paraglider »

Blagodarya i za tvoya savet, no mislya 4e otnosno Norwey i studa sm dosta nayasno, poneje sam bila tam i ne e 4ak tolkova stra6no!Drugoto koeto stava vapros samo za dva mesetza, no tova ve4e az si go pretzenyam!Vse pak blagodarya!
P.S. Ne vsi4ki koito mi kazvat da otida sa v Bg!Daje - naprotiv! :D
А щом сте приятели,
Аватар
Agi

Мнение от Agi »

Защо не се обадиш в Мом или във Вита и да обясниш, че няма да си в БГ когато ти дойдат медицинските, има хора които са ги минали предварително. виж този линк http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... highlight=
Аватар
totev

Мнение от totev »

Хубавото е че може би ще спестиш парици-жълтици за Канада, ако имаш този проблем.Ако не на твое място бих заминал, два месеца не са толкова много, а и работата не вярвам да е толкова трудна.Обиколи насам-натам из Европата ,че не се знае кога пак ще имаш тази възможност. Каквото и да решиш -Успех.
...мразя мастика без айрян...
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Аз не бях в България по времето когато получих медицинските и ги направихме по-късно. Не мисля ,че сега това ще бъде проблем.
Аз бих ти казала отивай .
paraglider
Обратна връзка:

Мнение от paraglider »

Zdraveite priateli!

Predi malko zvannah v MOM, za da popitam kak stoi vaprosa v moya slu4ai i te naistina mi kazaha, 4e nyama problem da napravim meditzinskite predvaritelno, a kato doidat i originalnite formulyari da se zanesat vav Vita, kadeto 6te gi popalnyat i izpratyat v Bukure6t!Az oba4e vse o6te sam pred dilemata dali DA ili NE, no ako ne riskuvam, mai dalgo 6te sajalyavam!To, pak i kakav 4ak tolkova risk - nyakakvi si 2 mesetza, ama nali sam si emotzionalna, ta mai pove4ko dramatiziram! :D Boje, Boje, za6to sme takiva balgarite, trudno pravim promeni s jivota si!!!!Moje i da ne sam 100 % prava, no v mnogo slu4ai e taka!Haide sas zdrave i mai 6te zamina, na takova mi miri6e! :D

P.S. Blagodrya za infoto, 4e mojem da gi minem predvaritelno!Mojelo naistina :D
А щом сте приятели,
olga
Обратна връзка:

Мнение от olga »

Щом си толкова емоционална, просто трябва да отидеш - та това е още една възможност да опознаеш света! След като се забием в Ка, няколко години трябва да наливаме основите - и чак тогава можем да си надигнем главата та да видим нещо освен работа!!!
Аз така бих направила - нищо не губиш, просто внимавай там да не нарушиш тайнствения ход на историята и да не попречиш заминаването в Ка! Например, да се влюбиш в норвежкия милионер :P
Златна да ми е устата! :wink:

Интервю - 04.10.04
Досие - 27.10.05
Има два начина да живееш живота си. Единият е като мислиш, че няма чудеса, а другият - че всяко нещо е чудо.
Албърт Айнщайн
eva-vet-eva

Мнение от eva-vet-eva »

Здравей!Когато ние чакахме мед.мъжа ми трябваше да замине за Италия/да бачка естествено/.Пратихме имейл дали е възможно да се забавим с мед.с 2 мес.и ни отговориха,че 2-3 мес.забавяне не е проблем.Той замина на 18.10.2004,а формулярите ги получих на 23.10/гадно малко/.Във "Вита"бяхме на 20.12.2004 без никакъв проблем.Така че,според мен,запитай с мейл,като им обясниш,че ти се налага да си извън страната около еди-кога си.
qqqq

Мнение от qqqq »

paradizer, na pismoto, koeto mi dadoha s medizinskite / prez dekemvri/ v bucharest, pisheshe, 4e triabva da se napraviat v 45- dneven srok. taka 4e triabva da proverish. predi sroka beshe 3 meseza, no jabno sa go promenili. osven tova mojesh da si napravish medizinskite i v norvegia. sinut mi e student v germany i si gi napravi v hanover
Заключено